Copy
OM: Infoträff om Walesresa, kajakutprovning, club-hyra av kajaker.
View this email in your browser

 

Hej bästa Club-medlem. Vintern håller oss i ett stabilt grepp men snart mina vänner, snart lossnar det och blir vår. När solen kommer fram känner man att den verkligen värmer och snö och is försvinner snabbt utan att lämna blöta spår efter sig. En ovanlig vår i Göteborg. 

Renovering på Escape

Vi har under våren slutfört flertalet projekt med lokalerna ute i Önnered. Det första som du kommer att märka är att ytterdörren är utbytt och att låset är ett kodlås. Aktuell kod hittar du som vanligt under "club info" när du är inloggad på hemsidan. Det finns ett snöre som vi vill att man använder för att hålla dörren öppen med, så att den inte står och slår. Låset låser sig automatiskt när man stänger dörren men man kommer ut inifrån med ett vred.

Vi har även gjort om köket på andra våningen. Här finns nu varmvatten i kranen, kaffekokare, vattenkokare, kokplattor mm. Ni som medlemmar får gärna använda köket och vi vill så klart att alla hjälps åt att hålla ordning där.

Vi har även snyggat till i själva kajakhallen och kört flertalet fullastade släp till tippen med grejer som skulle varit avyttrade för länge sedan. Det är nu en ljusare och trevligare känsla i lokalen. Vi har fått god hjälp av en av våra nya medlemmar, Peter, som lagt många timmar med att förbättra elsystemet som milt uttryckt är föråldrat. Bland annat monteras jordfelsbrytare.

Nya funktioner på hemsidan

Största nyheten här är att funktionen för er medlemmar att själva publicera turer är kraftigt förbättrad. Gå in under "club" och "publicera tur". Där anger man namn på turen, starttid, planerad sluttid och vart man tänkt paddla. Det finns en kartfunktion där man kan ange turens mål och man skriver också i ungefär när man tänkt sig att komma dit. Alla medlemmar kan sedan anmäla sig på turen och antingen ange att man vill vara med på hela den gemensamma turen eller bara möta upp vid destinationen för en fika.

Vi hoppas att denna funktion skall hitta hem hos er medlemmar och att den kan bli ett sätt för Escape Outdoors Club att bygga en ännu starkare community.

Kajakhyra för medlemmar

Vi vill påminna om att alla Club-medlemmar har möjlighet att hyra Escapes kajaker till det förmånliga Club-priset, både till sig själv och till sina kompisar. Vår ordinarie uthyrning har denna säsong upphört och det är alltså bara ni Club-medlemmar och vår tur och kursverksamhet som använder kajakerna numera.

Kajakerna bokas på hemsidan och du behöver vara inloggad för att kunna göra det. Den som är Club-medlem måste själv vara med under hyrtiden och är ansvarig för kajakerna. Vi förutsätter att kajakerna sköts på ett bra sätt, rengörs efter användning och att tiderna hålls. Ibland är det personal från Escape på plats men oftast inte. Om du är osäker på något så hör av dig till oss eller fråga någon Club-medlem på plats. Läs även Club-info som finns tillgängligt när du är inloggad på hemsidan.

Tidiga kurser

6-7 april kommer Carin Green från Horisont kajak till oss för att hålla en 3 star training tillsammans med Johan. Det är en tvådagars kurs för dig som kan paddla men vill bli bättre. Målet är att bli en mer kompetent paddlare och en stark del av en grupp. På söndagen den 8 april är det assessment/test på samma kunskaper. Om man klarar sin assessment blir man en officiell British Canoeing 3 star paddler. Plats för kurs och assessment beror på vädret med blir troligen Öckerö/Hönö/Fotö.

Nya kajaker

Vi kommer att ha ett par nya kajaker i flottan i år. Mest spektakulärt blir nog att vi har beställt en Taran 18. En snabb kajak som inte är speciellt rank. Vi räknar med att den finns på plats från mitten av maj.Vi hoppas att ni får massa bra tid på vattnet i era och/eller våra kajaker.

Hälsningar 
Johan&Emelie med personal.
Copyright © 2018 Escape Outdoors / Solid Skills AB, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp