Copy

 

Informatieavond
Kinderboekenweek 2018
Mid-Autumn festival en oktobervakantie
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser


Informatieavond

De jaarlijkse informatieavond vond plaats op maandag 3 september. Alexia presenteerde als directeur van De Rode Leeuw naast algemene informatie over de school, het inspectierapport van november 2017, de manier waarop wij met leeropbrengsten omgaan, de nieuwe spellingmethode voor het basisonderwijs en het schoolplan.

Enkele ouders die verhinderd waren, komen donderdag 20 september om 10.00 uur naar WAB om de presentatie alsnog bij te wonen. E-mail Alexia als u de informatieavond ook gemist hebt en hierbij wilt zijn.

Onze penningmeester Peter Christiaen presenteerde de winst- en verliesrekening voor het schooljaar 2017-2018 alsmede de begroting voor huidig schooljaar. Het schooljaar 2017-2018 is met een positief resultaat afgesloten. De Rode Leeuw is een stichting zonder winstoogmerk, wat betekent dat dit positieve resultaat binnen De Rode Leeuw blijft. Binnenkort zal een kascommissie van 2 ouders, die zich op de informatieavond als vrijwilliger hebben aangemeld, samen met de penningmeester de kascontrole verrichten. Indien u meer wilt weten over de financiële ontwikkelingen en positie van De Rode Leeuw, kunt u contact opnemen met Peter Christiaen.

Tot slot stelde Merle Remmers, nieuwe leerkracht bij De Rode Leeuw, zich voor middels een presentatie en kwam Frank Aarts, onderwijsassistent bij De Rode Leeuw, langs.


Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek 2018 heeft als thema 'Kom Erbij'. In Nederland vindt de Kinderboekenweek plaats van 3 - 14 oktober. Wij zullen hier voor en na de oktobervakantie lessen aan wijden. Na de oktobervakantie zal er voor het Naschools Programma een picknick zijn en voor het WAB-dagprogramma een ontbijt. We zullen dan onder andere de nieuwe kinderboeken voorlezen en wat met elkaar eten en drinken. Het pakket met nieuwe kinderboeken zal spoedig arriveren in Beijing.

Kinderen voor Kinderen maakt jaarlijks een nieuw lied passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Bij deze de link naar de videoclip om ook thuis te zingen en dansen.Veel plezier!


Mid-Autumn festival en oktobervakantie

Maandag 24 september is er vanwege het Mid-Autumn festival geen les. 

De oktobervakantie is van 30 september tot en met 8 oktober. Tijdens deze vakantie zijn er geen Nederlandse lessen.
Bekijk onze vernieuwde website  met onder andere de jaarkalender; schrijf belangrijke data, zoals Sinterklaas, Koningsdag en vrije dagen in uw agenda!

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Merle Remmers
Leerkracht De Rode Leeuw
merle@derodeleeuw.org

Frank Aarts
Onderwijsassistent 
frank@derodeleeuw.org