Copy
Nieuwe leerkracht/coördinator
Heraanmelding schooljaar 2016-2017
 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Nieuwe leerkracht/coördinator

WAB en het bestuur van De Rode Leeuw stelt graag aan u voor: Alexia Mavromatis. Alexia start in augustus als de Nederlandse leerkracht voor het WAB-programma. Daarnaast zal ze het Nederlands onderwijs in Beijing coördineren.
Alexia woont en werkt momenteel in Amsterdam. Juf Betsie, Juf Fleur en Juf Dieuwertje zullen Alexia in augustus aan u voorstellen.

Heraanmelding naschools programma 2016-2017

Leerlingen die het naschools programma na de zomervakantie vervolgen kunnen voor het schooljaar 2016-2017 aangemeld worden.
Om u op tijd te kunnen informeren over groepsindelingen en lesdagen, willen we u vragen deze aanmelding deze week te voltooien. U kunt uw kind hier opnieuw aanmelden.

Hulp voor 4-jarige

Familie Huang is terug verhuisd van Den Haag naar Beijing. Ouders spreken Engels en Chinees, maar hun 4 jarige dochter spreekt vloeiend Nederlands en volgt de wekelijkse Nederlandse lessen op zaterdagmorgen.

De ouders wonen in Haidian en zoeken een High School student (CAS-project?) of volwassene die wekelijks op bezoek komt voor spelletjes in het Nederlands, voorlezen en het Nederlandse huiswerk. De familie is per e-mail in het Engels bereikbaar.
 

WAB-leerlingen Grade 1-4 op bezoek bij de Belgische ambassade

Vrijdag 20 mei bezoeken de WAB-leerlingen van de Nederlandse klas de Belgische ambassade. We krijgen een rondleiding met informatie over de Unit of Inquiry en mogen de ambassadeur meneer Malherbe interviewen. De ambassade verzorgt ook de lunch voor onze leerlingen.

Juf Lisette gaat verhuizen

Helaas moet De Rode Leeuw ook afscheid nemen van Juf Lisette. Zij gaat deze zomer met haar gezin verhuizen naar Brunei. Juf Lisette heeft zich een jaar lang ingezet als een enthousiaste onderwijsassistente in de naschoolse groep 7-8 op woensdagmiddag. Daarbij hielp ze ook mee met o.a. de Sinterklaas- en Koningsdagactiviteiten.
Bestuur en team wensen haar veel succes in Brunei!
 

Verbetering van ons onderwijs

De Rode Leeuw werkt continu aan verbetering van het Nederlands onderwijs in Beijing. Dit jaar heeft het schoolteam het spellingonderwijs geëvalueerd. We hebben de laatste ontwikkelingen op spellinggebied bestudeerd en die vergeleken met de huidige materialen en instructiemethodes.

Het team is unaniem tevreden over het gebruik van de huidige materialen van Taaljournaal en Nieuw Nederlands. Daarnaast gebruiken we steeds meer de online-oefenmaterialen van Juf Melis en Bloon.
De termologie en spellinginstructie tussen basisschool en voortgezet onderwijs zijn op elkaar afgestemd en het team heeft inzicht in de totale spellinglijn van groep 2 tot en met voortgezet onderwijs.

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Henk van Mourik
Directeur en WAB-leerkracht
henk@derodeleeuw.org

Betsie de Zwaan
Leerkracht groep 1 t/m 8
betsie@derodeleeuw.org

Fleur Scheffers
Leerkracht VO klas 1 t/m 3, IBDP-programma
fleur@derodeleeuw.org 

Dieuwertje Klazinga
Onderwijsassistente VO klas 2-3
dieuwertje@derodeleeuw.org

Lisette Brouwer
Onderwijsassistente groep 7-8
lisette@derodeleeuw.org