Copy

Koningsdag
LOS
Schooljaar 2018-2019
Vacature De Rode Leeuw

Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
    

           


Koningsdag zondag 22 april 

Op zondag 22 april organiseert De Rode Leeuw in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Peking (NVP) de jaarlijkse Koningsdag in de Chinese Tuin op de Western Academy of Beijing! Opgeven kan via deze link.

U kunt spulletjes verkopen op de vrijmarkt en er wordt gepicknickt met Nederlandse broodjes en drankjes.
Naast de Oud-Hollandse spelletjes, zullen er dit jaar ook leuke, nieuwe spelletjes uit de 'Koningsspelen' gedaan worden!
Leerlingen vanaf 10 jaar kunnen van 12.00-13.00 uur Lasergamen. 

Kijk en dans mee naar het nieuwste lied 'Fitlala' van Kinderen voor Kinderen. 

Wij hebben twee verzoeken, mail Alexia als het mogelijk is ons te helpen:
- Welke twee ouders hebben een frituurpan (belangrijk: voor de bitterballen!) te leen?
- Welke twee ouders kunnen de kinderen heen en weer rijden naar de Lasergame-locatie? 

Voor de volwassenen wordt er door de NVP een Koningsnacht feest georganiseerd op donderdag 26 april in Centro in het Kerry Hotel. Bekijk de website van de NVP voor meer informatie en opgeven. 

LOS: Lezen Op School (en thuis!)

LOS (Lezen Op School én thuis) was een groot succes dit schooljaar!
Deze week zijn de prijzen en certificaten tijdens de lessen feestelijk uitgedeeld.
Bekijk meer foto's op onze website!Veel kinderen zijn op school en thuis enthousiast en veel in het Nederlands aan het lezen, blijf dit als ouder stimuleren. Lezen draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van het leesniveau. Het zorgt er ook voor dat kinderen een grotere woordenschat en een beter woordbeeld (spelling/grammatica) ontwikkelen. Lees daarom bijvoorbeeld zelf, als voorbeeldfunctie, Nederlandstalig, lees uw kind(eren) regelmatig Nederlandstalig voor, ook als ze al wat ouder zijn en zet de Nederlandstalige boeken uitnodigend neer in huis. Boeken kunnen altijd bij Alexia in het WAB-lokaal of in de bibliotheek van WAB geleend worden.

Inschrijving schooljaar 2018-2019

In de vorige nieuwsbrief informeerden wij u over volgend schooljaar. 

Via deze link kunt u nu uw kind(eren) herinschrijven voor het wekelijkse Naschools Programma Nederlands voor het schooljaar 2018-2019.

Nieuwe leerlingen en leerlingen in groep 7 (grade 5) van het dagprogramma op WAB die volgend jaar de overstap naar het Naschools Programma maken, kunnen zich hiervoor via dit formulier in schrijven. 

Wij ontvangen deze formulieren graag zo spoedig mogelijk van u, zodat wij de groepsindeling kunnen gaan plannen en u de voorlopige lesdag van uw kind(eren) in het nieuwe schooljaar door kunnen geven. Dan kunt u daar rekening mee houden bij het plannen van andere naschoolse activiteiten. 

Leerlingen in groep 2 t/m 7 die op WAB het Nederlands dagprogramma volgen, zijn automatisch ingeschreven voor volgend schooljaar. Zij hebben inmiddels de factuur met het verschuldigde lesgeld van WAB mee naar huis gekregen. 

Vacature

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega(‘s) voor het basis- en voortgezet onderwijs voor onze Nederlandse school in Beijing. Het gaat om naschools onderwijs doordeweeks van 15.45-18.15 uur en lessen op zaterdag voor 4-18 jarige kinderen.

Bekijk de vacature hier. Deel de vacatures via social media en neem contact op met Alexia als u geïnteresseerd bent of iemand kent die geïnteresseerd is.

Alvast bedankt!

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Betsie de Zwaan
Leerkracht groep 1 t/m 8
betsie@derodeleeuw.org

Josse 't Sas
Leerkracht VO klas 1 t/m 4, IBDP-programma
josse@derodeleeuw.org 

Frank Aarts
Onderwijsassistent groep 1 t/m 4
frank@derodeleeuw.org

Marleen Hagemeier
Onderwijsassistente VO1
marleen@derodeleeuw.org