Copy

Afsluiting schooljaar 2018-2019
Nieuw examen 'CNaVT' afgenomen
Afscheid directeur en bestuursleden
Nieuwe directeur en nieuwe bestuursleden
Schooljaar 2019-2020

Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Afsluiting schooljaar 2018-2019

In onderstaand schema zijn nog een aantal belangrijke data voor de laatste weken van dit schooljaar te vinden en daaronder vindt u de startdata voor de lessen van volgend schooljaar.
In de volgende nieuwsbrief wordt de jaarkalender voor het nieuwe schooljaar gepubliceerd. 

Schooljaar 2018-2019   
 Week van 3 juni  Naschoolse rapporten
 Woensdag 12 juni  Laatste lesdag naschoolse lessen
 Donderdag 13 juni  WAB dagprogramma rapporten
 Donderdag 13 juni  Laatste (halve) lesdag WAB dagprogramma 
 Schooljaar 2019-2020   
 Zaterdag 10 augustus  Eerste lesdag Naschools Programma
 Woensdag 14 augustus   Eerste lesdag WAB Dagprogramma

Nieuw examen CNaVT afgenomen

De Rode Leeuw biedt nu leerlingen vanaf Voortgezet Onderwijs klas 4 de mogelijkheid het examen CNaVT te doen. Dit “Certificaat Nederlands als Vreemde Taal” is een bewijs van voldoende Nederlandse taalvaardigheid om een (Nederlandstalige) opleiding te volgen aan een universiteit of hogeschool in Nederland of Vlaanderen. 

Het examen kan afgenomen worden ter afsluiting van de reguliere Nederlandse lessen. Na VO klas 4 kan de leerling kiezen het IB Diploma Programma Nederlands te volgen. Ook kan een leerling het CNaVT examen doen als hij/zij gaat verhuizen. 

Dit jaar hebben twee leerlingen van De Rode Leeuw in VO klas 4 & 5 meegedaan aan dit CNaVT examen. De onderdelen die aan bod kwamen waren luisteren, lezen, schrijven en spreken, verdeeld over drie middagen. In juli zullen de leerlingen horen of ze geslaagd zijn. Wij hopen voor hen op een succesvolle afsluiting van dit examen!

Afscheid directeur en bestuursleden

Zoals u al eerder van ons gehoord heeft, gaat leerkracht-directeur Alexia ons helaas verlaten.
Ook zullen de voorzitster Marian Pronk, secretaris Henk Vermeulen, penningmeester Peter Christiaen en bestuurslid kwaliteit Tjaard Meier De Rode Leeuw gaan verlaten. 

Ontzettend veel dank voor alle inzet voor De Rode Leeuw.
Wij wensen allen veel geluk met hun nieuwe banen en verhuizingen!

Nieuwe directeur en bestuursleden

Gelukkig hebben wij goede opvolging kunnen vinden en in deze nieuwsbrief stellen wij hen graag aan u voor.
Nieuwe leerkracht-directeur Anne Dorst: 

Mijn naam is Anne Dorst, ik ben 35 jaar en ik woon nu ruim tien jaar in Rio de Janeiro. In 2011 was ik hier betrokken bij de oprichting van de NTC-school De Rioranje School en ik heb daar sindsdien als leerkracht gewerkt en drie jaar geleden heb ik ook het directeurschap overgenomen.
Zelf ben ik ook een beetje een 'third-culture-kid', tot mijn negende heb ik in Duitsland gewoond en na de middelbare school heb ik nog een jaar in Texas in de VS gewoond. Na mijn studie in Utrecht besloot ik om naar Brazilië te verhuizen waar ik mijn huidige man Leonardo ontmoette.
Via stichting NOB en de jaarlijkse bijscholingsdagen wist ik uiteraard af van het bestaan van andere NTC scholen in het buitenland. Toen de vacature voor Beijing voorbij kwam waren mijn man en ik direct enthousiast en door de indruk die ik nu krijg van de school en mijn toekomstige collega's komt daar telkens een schepje bovenop.
In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, yoga, basketbal, lezen en reizen. Ik kijk er enorm naar uit om het werk dat ik hier doe op een heel andere plek op de wereld voort te kunnen zetten en er zelf ook weer veel nieuwe dingen bij te gaan leren! 


Nieuwe voorzitter Gert-Jan Geraeds 
In april 2017 ben ik met mijn vrouw Suzanne en onze kinderen Peer (11) en Fiep (8) vanuit Nederland naar Beijing verhuisd. Iedere dag op school ervaren Peer en Fiep als een feest. Kwalitatief hoogwaardig Nederlands onderwijs bij De Rode Leeuw is daarmee onlosmakelijk verbonden. Ik help graag mee dit te blijven waarborgen.

Nieuwe Penningmeester Marcel van den Bogaard 

Als vader van twee Rode Leeuwen ben ik onder de indruk van de vorderingen die onze jongens maken met hun Nederlands. Om wat terug te doen voor de school ben ik direct naar voren gestapt toen de stoel van penningmeester vrijkwam, ook omdat ik dol ben op rekenen...

Nieuwe Secretaris Pascalde Alders 

Als ouder van drie global nomads vind ik het ontzettend belangrijk dat onze kinderen hun moedertaal op een kwalitatief goede en aangename manier kunnen leren zodat ze gemakkelijker de overgang kunnen maken naar het Vlaams onderwijs bij onze terugkeer naar België. De Rode Leeuw voldoet perfect aan deze verwachtingen en ik ondersteun hen daarin graag door deel uit te maken van het bestuur.  

Vacature onderwijsassistent


Volgend schooljaar zal Merle Remmers de doordeweekse naschoolse lessen blijven verzorgen.

Frank Aarts heeft zijn lesbevoegdheid behaald en zal volgend schooljaar als leerkracht de les op zaterdagochtend gaan draaien. Dat betekent dat wij op zoek zijn naar een onderwijsassistent om wekelijks Frank te ondersteunen.

De les vindt wekelijks plaats in Sanlitun van 9.30-12.30 uur met zo'n 10 leerlingen tussen de 4 en 10 jaar oud. Lesbevoegdheid voor de onderwijsassistent is geen vereiste. Wij zoeken iemand die:  
  • affiniteit heeft met het werken met kinderen;
  • goed in een team kan functioneren;
  • initiatief neemt;
  • goede communicatieve en creatieve vaardigheden bezit.
Bekijk hier de vacature voor meer informatie, neem contact op met Alexia bij interesse!

Schooljaar 2019-2020


De groepsindeling voor volgend schooljaar qua klassen en leerlingen is bijna rond. 

Alexia neemt contact op met ouders over voorkeursdagen voor de naschoolse lessen van volgend schooljaar. We zullen hier bij de lesplanning zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.

In de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar wordt het lesrooster van volgend schooljaar bekend gemaakt. 

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Merle Remmers
Leerkracht naschools programma
merle@derodeleeuw.org 

Frank Aarts
Onderwijsassistent naschools programma
frank@derodeleeuw.org