Copy

Nieuwsbrief De Rode Leeuw oktober 2018

Kinderboekenweek
Oudergesprekken
Sinterklaas 2018
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser


Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek 2018 is feestelijk gevierd tijdens de lessen.
Het thema dit jaar was 'Kom Erbij'. 

De leerlingen in het basisonderwijs hebben gelezen in de diverse nieuwe boeken die, speciaal voor de Kinderboekenweek, nieuw bij De Rode Leeuw zijn binnengekomen. In de klassen zijn verschillende lessen rondom de boeken gedaan en er is gepraat over 'Vriendschap'. Ook zijn er nieuwe woorden geleerd, spannende verhalen geschreven en is met Lego een boek tot leven gekomen. 

De leerlingen van het dag- en naschools programma hebben met een ontbijt/picknick genoten van heerlijke Nederlandse lekkernijen waarbij de aanwezige ouders voorgelezen werden door hun kinderen.

Bekijk het fotoverslag van het dagprogramma hier. Bekijk de link naar het fotoverslag van het naschools programma Sanlitun hier en van groep 6-8 WAB hier


Oudergesprekken

Volgende week, de week van 29 oktober, vinden de eerste oudergesprekken van dit schooljaar plaats. 

Ouders met leerlingen in het naschools programma kunnen vanaf nu hun oudergesprek met leerkracht Merle boeken via: https://app.smoothbook.co/calendar/derodeleeuw

Instructie:

  • klik op “user login / register”
  • dan “not registered? click here” of gebruik uw bestaande login indien van toepassing
  • selecteer dan de leerkracht onder “filter resource”
  • kies een tijdsblok en selecteer daarbij de tijd voor het 15 min oudergesprek, kijk eventueel een week later of eerder met “show next days” of “show previous days”
  • dan “add person”, “continue”, “continue”, “continue”
  • dan naam leerling invullen
  • en dan submit
  • u ontvangt een bevestiging via email
Voor ouders met leerlingen in klas 5-6 van het voortgezet onderwijs zal per mail een oudergesprek gepland worden. 

Mochten de data of tijden u niet aankomen, mailt u dan leerkracht Merle om een andere afspraak te maken. 

De oudergesprekken voor leerlingen in het dagprogramma op WAB vinden plaats op donderdag 1 november. Inschrijven is mogelijk via het systeem 'pick-a-time', het online-registratiesysteem van WAB. U heeft hier als het goed is maandag 22 oktober een email van WAB voor ontvangen.


Sinterklaas 2018

Ook dit jaar zal Sinterklaas zijn opwachting maken in Beijing. We gaan dit weer feestelijk vieren in de lessen en met twee evenementen, in samenwerking met de NVP.

Wil jij het onderwijsteam van De Rode Leeuw helpen bij de organisatie van festiviteiten rondom Sinterklaas en er zo samen voor zorgen dat dit een onvergetelijk feest wordt? Denk aan het verzorgen van een (eigen) activiteit tijdens het Sinterklaasfeest bij de Nederlandse Ambassade, het voorbereiden van knutselopdrachten, pepernoten bakken op school en het organiseren van de diverse Sinterklaas activiteiten in de klassen. Geef je dan op bij Alexia, alle hulp is welkom. Ook oudere kinderen zijn hierbij van harte welkom en kunnen Alexia mailen om zich op te geven. 

Schrijf de volgende data vast in de agenda's:
Week van 19 november Schoenzetten in de klassen
zondag 25 november Sinterklaasochtend op WAB
zondag 2 december Sinterklaas op de Nederlandse ambassade

In plaats van de knutselochtend op de ambassade, waarbij oudere leerlingen schaatsen bij Solana, organiseren wij dit jaar een Sinterklaasochtend op WAB. Bij deze ochtend zijn kinderen t/m 18 jaar welkom. Er zullen keuze-activiteiten voor jong en oud apart én samen georganiseerd worden, zoals pepernoten bakken in de keuken van WAB, Nederlandse film kijken, gezamenlijke spelletjes, voorlezen en Pietengym in een van de gymzalen van WAB, met uitreiking van een Pietendiploma! Wie weet gymmen er wel wat Pieten mee!

Families kunnen zich vanaf nu al opgeven voor deze  Sinterklaasochtend op WAB op zondag 25 november en voor het grote Sinterklaasfeest op zondag 2 december via deze link.

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Merle Remmers
Leerkracht De Rode Leeuw
merle@derodeleeuw.org

Frank Aarts
Onderwijsassistent 
frank@derodeleeuw.org