Copy

Koningsdag en Lustrum
Kilometer Lezen
Schooljaar 2019-2020

Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Koningsdag en Lustrum
Zondag 21 april werd Koningsdag en het Lustrum gevierd in de Chinese tuin op de Western Academy of Beijing (WAB).

Op deze stralende dag konden de families diverse oer-Hollandse spellen spelen, zoals sjoelen. Oudere kinderen konden klimmen op de klimmuur op WAB.
 
Er was een vrijmarkt waar De Rode Leeuw en families hun kraampjes uitstalden met de verkoop van boeken, speelgoed en andere dingen.

Dit jaar was extra feestelijk, daar we het 15-jarig bestaan van De Rode Leeuw als Nederlandse school in Beijing vierden, alsmede het 25-jarig bestaan van het Nederlandse dagprogramma op de Western Academy of Beijing.

In het Founders Theatre in de Elementary School van WAB vond het officiële gedeelte van deze viering plaats. Er werden speeches gegeven door Dr. Marta Medved, director van WAB, Bas Pulles, tweede man van de Nederlandse ambassade in Beijing en Marian Pronk, voorzitter van De Rode Leeuw. De kinderen van het dagprogramma dansten op het nieuwste Koningsdaglied van Kinderen voor Kinderen 'Pasapas'. Leerlingen van VO4-5 hielden een zelfgemaakte Kahoot-quiz over De Rode Leeuw.

Op dit officiële gedeelte volgde een glaasje (kinder)champagne in de Chinese tuin met heerlijke Nederlandse versnaperingen.  

Namens het bestuur en onderwijsteam: dank voor jullie vertrouwen en op naar de volgende jaren Nederlands onderwijs in Beijing!

Klik hier voor meer foto's en de video over de historie van De Rode Leeuw. 

En klik hier voor een artikel over deze feestelijke dag gepubliceerd op de website van WAB.
 

Kilometer Lezen 2019 


Het nieuwe leesproject 'Kilometer Lezen' is feestelijk afgesloten in de klassen van het basisonderwijs. Er werd een certificaat + presentje uitgedeeld en genoten van wat lekkere traktaties. Dit jaar kregen alle kinderen een tijdschrift cadeau! 
De kinderen (en sommige ouders) hebben feedback gegeven op het nieuwe leesproject met waardevolle tips en ideeën voor het volgend leesproject.  
Een aantal quotes: 'leuk, want je doet het niet alleen', 'de wereldkaart: leuk om je vliegtuigje steeds te verplaatsen', 'het aantal blz. was voor sommige kinderen te weinig/te veel'.  
 

(Her)inschrijven schooljaar 2019-2020

Voor het wekelijkse naschools programma Nederlands voor het schooljaar 2019-2020 kunt u uw kind(eren) via deze link (her)inschrijven. In dit programma hebben leerlingen één keer per week 2.5-3 uur les. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van andere (internationale) scholen in de leeftijd van 4-18 jaar en voor groep 1 en vanaf groep 8 ook voor leerlingen van de Western Academy of Beijing (WAB).
Het lesgeld voor volgend schooljaar blijft hetzelfde als het lesgeld van huidig schooljaar.

Meldt u uw kinderen voor het eerst bij ons aan? Vul dan ook het aanmeldingsformulier in en mail dat naar Alexia

Wij ontvangen deze formulieren graag zo spoedig mogelijk van u, zodat wij de groepsindeling kunnen gaan plannen en u de voorlopige lesdag van uw kind(eren) in het nieuwe schooljaar door kunnen geven. Dan kunt u daar rekening mee houden bij het plannen van andere naschoolse activiteiten. 

Het geïntegreerde dagprogramma Nederlands op de Western Academy of Beijing (WAB) voor leerlingen van groep 2 t/m 7 biedt uw kind(eren) de unieke mogelijkheid om dagelijks onder schooltijd les te krijgen in hun moedertaal. De facturen hiervoor zijn inmiddels verstuurd door WAB.

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Merle Remmers
Leerkracht naschools programma
merle@derodeleeuw.org 

Frank Aarts
Onderwijsassistent naschools programma
frank@derodeleeuw.org