Copy

Sinterklaas in Beijing

Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Sinterknutselen & Sinterschaatsen

Zondag 19 november organiseerde De Rode Leeuw in samenwerking met de Nederlandse ambassade en de NVP het Sinterknutselen en Sinterschaatsen. Zo’n 30 Nederlandse en Belgische kinderen kwamen met hun ouders naar de Nederlandse Ambassade voor het Sinterknutselen en naar de schaatsbaan bij Solana. 

Het schaatsen was leuk, al was het ijs voor sommige kinderen wel erg glad, die lagen meer op het ijs dan dat ze stonden! De chocolademelk en stroopwafels waren heerlijk zo tussendoor. De pieten kwamen natuurlijk ook nog even langs. 

Het knutselen vond plaats bij de Nederlandse ambassade. De kinderen en hun ouders maakten de mooiste Sinterklaas-knutsels. De pieten strooiden pepernoten, dansten en zongen gezellig sinterklaasliedjes samen met de kinderen. Ze lazen ook nog een leuk Sinterklaasverhaal  voor. Sommige kinderen konden hun tekening gelijk aan de pieten meegeven voor Sinterklaas!

Bekijk de website van De Rode Leeuw voor meer foto's.

Sinterklaasviering zondag 3 december

Dit jaar is de Sinterklaasviering op zondag 3 december van 10.30 - 12.30 uur op de Nederlandse ambassade. Zorg ervoor dat u er voor 10.30 uur bent, want dan komt Sinterklaas aan!

Tijdens het programma zijn er spelletjes en activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Natuurlijk zijn drinken en Sinterklaassnoepgoed ruimschoots voorhanden voor jong en oud! Het wordt een groot feest met Sint en zijn pieten. Inschrijven kan hier. 

Sinterklaas maakt een praatje met elk gezin. De gezinnen worden ingedeeld op volgorde van aanmelding.  Per gezin wordt 1 volwassene ingedeeld om een kwartiertje mee te helpen bij het inschenken van drinken. Voorafgaand aan de Sinterklaasviering ontvangt u een e-mail met uw plaats op de lijst van gezinnen die bij Sinterklaas komen. U hoort dan ook van ons wanneer wij uw hulp nodig hebben.

Deelname kost 50 RMB per persoon voor leden van de Nederlandse Vereniging Peking (NVP). Niet-leden betalen 100 RMB. Dit jaar is betalen via wechat ook mogelijk.
U kunt bij de ingang betalen en eventueel ook direct lid worden van de NVP.

Sinterklaas in de Nederlandse klassen

De afleveringen van het Sinterklaasjournaal  worden dagelijks geplaatst op Tigertube. Bekijk de website hier. 

De kinderen van groep 1-7 hebben een schoen meegenomen. Deze staan bij de open haard in de klas. Velen zingen Sinterklaasliedjes en hopen dat er iets in de schoenen komt!
 
Leerlingen van het WAB-dagprogramma lunchen in de Nederlandse klas, spelen Sinterklaas-spelletjes, kijken het Sinterklaasjournaal en zongen afgelopen vrijdag Sinterklaas-liedjes met Mr. Paul Shiel in de ECC op WAB. 

De kinderen die naschools les hebben op donderdag (groep 4-6-7, groep 8 en klas 3-4) zullen donderdag 30 november samen Sinterklaas vieren. Ouders van deze klassen ontvangen meer informatie van de betreffende leerkrachten.

Alle leerlingen van groep 1 t/m VO klas 4 zullen tijdens de Nederlandse lessen pepernoten gaan bakken. De pepernoten die door de kinderen van groep 1 t/m 4 in Sanlitun worden gemaakt, worden aan de kinderen meegegeven om thuis af te bakken. 
 

Wintervakantie
Belangrijke data daarna om gelijk in de agenda te schrijven!

Gratis e-boeken via de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Stichting NOB en de Openbare Bibliotheek Amsterdam zijn een samenwerking aangegaan zodat Nederlandse kinderen in het buitenland een gratis digitaal jeugdlidmaatschap kunnen krijgen om E-books te lenen via de Nederlandse bibliotheek.

Het aanvragen van de digitale jeugdlidmaatschappen gaat via de school. Aangezien het lidmaatschap persoonsgebonden is, hebben we van uw kind(eren) onderstaande gegevens nodig. Het lidmaatschap is geldig voor leerlingen van 2,5 tot 18 jaar.
  • Voor- en achternaam leerling
  • Geboortedatum (dd-mm-jjjj)
  • E-mailadres - het e-mailadres mag op naam van uw kind óf op naam van een van de ouders staan. Let wel: ieder e-mailadres kan maar één keer voorkomen.
Indien u uw kind(eren) wil aanmelden, stuur de gegevens graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk voor zondag 3 december naar Alexia: alexia@derodeleeuw.org 

Met het verzenden van de gegevens geeft u toestemming aan de OBA voor het aanmaken van een digitaal jeugdlidmaatschap.

Zodra de gegevens zijn verwerkt, ontvangt u een e-mail met daarin alle gegevens om een web account voor uw kind(eren) aan te maken.

Meer informatie over de e-books van de bibliotheek en de huidige collectie kunt u vinden op https://www.bibliotheek.nl/ebooks.

Colofonuitschrijven van de nieuwsbrief
voorkeuren wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp

De Rode LeeuwOns team

Alexia Mavromatis
Directeur en WAB-leerkracht
alexia@derodeleeuw.org

Betsie de Zwaan
Leerkracht groep 1 t/m 8
betsie@derodeleeuw.org

Josse 't Sas
Leerkracht VO klas 1 t/m 4, IBDP-programma
josse@derodeleeuw.org 

Frank Aarts
Onderwijsassistent groep 1 t/m 4
frank@derodeleeuw.org 

Marleen Hagemeier
Onderwijsassistente groep 4-6-7
marleen@erodeleeuw.org