Copy
Najaarsnieuwsbrief 2015
View this email in your browser

Nieuwe energie: groei!


Deze zomer heb ik doorgebracht in Noorwegen, vooral in het fjordengebied. Wauw, wat was ik onder de indruk. Puur, ruig, en vooral grootse landschappen met toendra, gletsjers, bergketens en diepe eindeloze fjorden. Het zijn landschappen waarvan je de grootsheid amper op een foto krijgt. Noren zijn erg beleefd en hebben een veel rustiger energie dan wij Nederlanders. Ze leven ook veel meer met en in de natuur, dus ergens is het ook wel logisch: een lekker geaard volk. De vakantie heeft een frisse wind door mijn hoofd geblazen en mij van nieuwe energie voorzien om mijn plannen voor dit jaar verder op te pakken. 

Gelukkig kan dit weer vanuit mijn praktijkruimte in de Oude Prodentfabriek. Het was vijf maanden niet werkbaar in mijn praktijk door de verbouwingsoverlast van mijn nieuwe onderburen, MBO Amersfoort. Ik ben in dit kader nog terug te zien in de documentaire " Het is nooit af" die gemaakt is door GGTV. Ik vond het hilarisch om terug te zien. Het leed is geleden en ik kan weer lekker 'thuis'  aan de slag. Want mijn praktijkruimte past nog steeds als een warme jas om mij heen.

Dit komende jaar staat voor mij in het licht van groeien. Zowel persoonlijk als professioneel. Zoals jullie wellicht al hebben vernomen is Anita Winchester sinds september bij mij aan het werk. Ik kon alle coachingsaanvragen niet meer in mijn eentje behappen. Anita ken ik al jaren vanuit gemeenschappelijke opleidingen en de vereniging Gezond Denken & Doen. Ik vind haar een warme, integere, invoelende coach en ik heb alle vertrouwen in haar. Houd de agenda in de gaten want wij zullen ongetwijfeld samen het cursusaanbod verruimen.

Het afgelopen jaar heb ik diverse ondernemers- & teamcoachingstrajecten begeleid. Een divers scala aan onderwerpen kwamen voorbij: het herstellen en versterken van het onderling vertrouwen, het maken van keuzes die passen bij authentiek ondernemerschap, het onderling beter verbinden en communiceren en je eigen plek in nemen binnen het team. Allemaal onderwerpen en trajecten die ervoor zorgen dat teamleden elkaar vertrouwen, elkaar durven te confronteren en betrokken zijn. Zodat het team besluiten kan nemen, ieder lid verantwoordelijkheid neemt en elkaar op hun verantwoordelijkheid wijzen. Op die manier zijn zij klaar om een goed teamresultaat neer te zetten. Het blijft fantastisch om te zien als directeuren, managers en medewerkers meer tot hun recht komen, hun plek volledig in nemen in een team. En het mooiste compliment is dat ze achteraf beseffen dat de situatie is veranderd, maar niet meer terug kunnen halen hoe dat is gebeurd. Zo natuurlijk vindt dat plaats: organisch en bovenal samen :-).  

Nieuw waren de cursussen en vaardigheidstrainingen die ik heb gegeven op het gebied van omgaan met stress, communicatieve vaardigheden en het realiseren van je dromen en ambities. Dit wil ik graag de komende tijd voort zetten en uitbouwen. Ook zijn deze trainingen nu beschikbaar voor individuele deelnemers.

Heb jij ook plannen na deze zomer, heb je een zetje nodig of ben je geïnteresseerd in teamcoaching of in het cursusaanbod? Groei je mee? Neem dan gauw contact op.


Hartelijke groet, Saskia Klaaysen

 
Onze originele locaties voor teamcoaching

Cursusaanbod 2015

Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid


Wanneer: Vrijdag 2 oktober en 13 november 9.30 uur -17.00 uur
Waar:  De Oude Prodentfabriek)
Aantal: 4-6 personen
Prijs:  €250,- incl. BTW, werkboek en lunch

Meer informatie 
Meld je aan

Terugkomdag Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

Je hebt de cursus Omgaan met JOUW hooggevoeligheid gevolgd en wilt graag het stuur in handen houden. Kom dan naar de terugkomdag voor al je vragen, de ontmoeting met andere cursisten, het oefenen van de technieken die aangereikt zijn tijdens de training of het leren van technieken uit de hand-out die je niet bij de training hebt gehad.

Wanneer: dinsdag 15 december 9.30 uur -13.30 uur
Waar: De Nieuwe Stad Amersfoort (oude Prodentfabriek)
Aantal: 2-6 personen
Prijs: €60,-, inclusief BTW en lunch

 
Meld je aan

Realiseer je droom of ambitie

Wil jij 2016 goed gaan beginnen? Bereid je dan nu voor om je plannen te realiseren.

Wanneer: woensdagavond 18 & 25 november 19-22 uur
Waar: De Nieuwe Stad Amersfoort (oude Prodentfabriek)
Aantal: 4-6 personen
Prijs:  €150,-,  inclusief BTW & hand-out

Meer informatie
 
Meld je aan

Stress te lijf

Heb je stress op het werk? Moeite met de balans werk en privé? Wil je inzicht in wat stress is en wat je er tegen kan doen? Wil je concrete tools? 

Wanneer: woensdagavond 2 & 9 december 19-22 uur
Waar: De Nieuwe Stad Amersfoort (oude Prodentfabriek)
Aantal: 4-6 personen
Prijs:  €150,-,  inclusief BTW & hand-out

Meer informatie
 
Meld je aan

Even voorstellen: Anita Winchester


Met trots en blijdschap introduceer ik een nieuwe coach die sinds deze week bij mij in de praktijk werkt: Anita Winchester. Anita en ik kennen elkaar nu een aantal jaren vanuit de NLP HCT opleiding en vanuit de vereniging Gezond Denken & Doen. We hadden vanaf het eerste moment een goede klik. Anita is een coach die heel fijn begeleidt, rust en warmte uitstraalt en een enorme blije sprankeling in haar energie heeft. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid en gespecialiseerd in het begeleiden bij de valkuilen van hooggevoeligheid en burn-out. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij op haar eigen wijze, met haar eigen specialisme een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Anahata. Anita heeft haar eigen praktijk in Diemen en komt meestal op woensdag haar diensten aanbieden bij mij in de praktijk in Amersfoort.  
 
 
 
 
 
Zie voor meer informatie over Anita op haar persoonlijke pagina op de website  

Anahata Mens in Onderneming


Anahata Mens in Onderneming staat voor balans en groei in je onderneming. Ik ga ervan uit dat de groei en ontwikkeling van een onderneming gelijk op gaat met de persoonlijke groei en bewustzijn van de ondernemer, de managers en de overige medewerkers. De mensen zijn immers de ziel van het bedrijf. 

Ik bied coaching op maat voor authentiek ondernemerschap, voor (management)teams waar de samenwerking beter kan, Zzp-ers voor persoonlijke ondernemen en medewerkers die zich willen ontwikkelen. Een uitgebreide intake, eventueel samenwerkingsscan en/of observatie zet ik in om een coachingstraject op maat samen te stellen. Benieuwd naar de mogelijkheden en de reviews van anderen? 


 
Neem een kijkje op de site van Anahata Mens in Onderneming:
www.anahata-ondernemerscoaching.nl
 
 

Documentaire over de Nieuwe Stad:
"Het is nooit af"


Mijn praktijk is gevestigd in een uniek pand in een bijzonder binnenstedelijk vernieuwingsgebied: een oude tandpastafabriek. Dit gebied wordt organisch ontwikkeld en profileert zichzelf als een plek waar dromen uit komen. Dat het niet zo heel gemakkelijk is, laat GGTV goed en op humoristische en integere wijze zien in hun documentaire "Het is nooit af". Zelf heb ik de film voor mijn zomervakantie in de Prodentfabriek bekeken. De ontwikkelaars, investeerders, gemeente, huurders (waaronder ondergetekende) en politici aan het woord over dit prachtige project. Op 13 september om 15.15 wordt de documentaire nog een keer vertoond in de Onze Lieve Vrouwe theater. (duur: 60 minuten). Nieuwsgierig? Kijk alvast de officiële Trailer of kijk naar de eerste reacties na de premiere op de website.

Zorgverzekeraars 2016


Er is veel gaande in verzekeringsland. De eisen en regels voor aangesloten complementaire therapeuten worden steeds strenger. Ik heb besloten dat ik niet mee ga in dit regeltjescircus. Clienten krijgen steeds minder vergoed en de door de verzekeraars verplichte bijscholingen vragen steeds grotere investeringen. Ik vind de kosten niet meer tegen de baten opwegen en ben hun "bemoeizucht" zat. In 2016 word ik nog door de meeste verzekeraars vergoed. Vanaf 2017 zal dit aantal afnemen. 
LET OP: de VGZ is van plan in 2016 geen zaken meer te doen met de koepel SRBAG waar ik bij ben aangesloten. Ik ga er nu vanuit dat VGZ mij in 2016 niet meer gaat vergoeden. Benut je vaker complementaire zorg, let dan op of je volgend jaar nog wel zo goed af bent bij VGZ!
Share
Tweet
Forward to Friend
Volg Anahata personal coaching ook op via facebook:
 
https://www.facebook.com/Anahatapersonalcoaching

Copyright © 2015 Anahata personal coaching, All rights reserved.


uitschrijven voor deze nieuwsbrief    lidmaatschap wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp