Copy
Jazz Affairs Likes maart 2015
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Jazz Affairs likes Coen City Stompers


lustrum concert met muzikale gast van wereldfaam! 

Ook deze maand hebben wij weer een mooie Jazz Affairs likes tip voor u.

“Coen City Stompers” op 20 en 21 maart: 5e Voorjaarsconcert in Westerblokker met als special guests Frits Landesbergen en Clara Bakker.

COEN CITY STOMPERS - voorjaars-jazz-concert 2015

  • vrijdag 20 maart - aanvang 20.30 uur
  • zaterdag 21 maart - aanvang 20.30 uur

NH Kerkgebouw Westerblokker (hoek Kolenbergstraat)
Zaal open 20.00 uur – reserveren gewenst: 0229-245441 ja.bloem@quicknet.nl - vol=vol

Leden van Jazz Affairs krijgen €3,- korting op de toegangsprijs! (normaal €9,-)

 

Voor de vijfde keer op rij organiseren de Hoornse “Coen City Stompers” hun traditionele voorjaars jazz concert in het sfeervolle NH kerkje van Westerblokker!
Vijf jaar mag een zuchtje op de eeuwigheid zijn, voor de Coen City Stompers is het aanleiding genoeg om een muzikale gast van wereldfaam op zijn instrument uit te nodigen: vibrafonist Frits Landesbergen.


 
Naast vibrafonist, is Frits ook nog eens drummer, pianist, componist en arrangeur van internationale status.
Woonachtig in Hoorn tijdens zijn jeugdjaren studeerde Frits in 1985 cum laude af aan het hoog aangeschreven Amsterdamse Sweelinck conservatorium.
Als vibrafonist en drummer heeft hij opgetreden met een rij van Nederlandse en international artiesten die de jazz liefhebber instant doen watertanden!
Denk aan: Buddy de Franco, Cor Bakker, Eddie Daniels, Georgie Fame, Joe Pass, Laura Fygi, Louis van Dijk, Madeline Bell, Milt Jackson, Monty Alexander, Pim Jacobs, Rita Reys, Rosenberg Trio, Scott Hamilton, Toots Thielemans en ga maar door.  
Geen wonder dat Frits in het bezit is van diverse prestigieuze jazz prijzen waaronder de Wessel Ilckenprijs, de Pall Mall Swing Award en AVRO's "De Belofte".
 
Terschellingse Clara Bakker probeerde al op zeer jeugdige leeftijd jazz en blues te zingen als Ella Fitzgerald en Bonnie Raitt en dat is nooit meer overgegaan …
Na ondermeer de theaterschool was het de bekende pianist/componist Bam Commijs die Clara van haar unieke zangtalent overtuigde.
En zo wonnen zij in 2012 samen een BUMA wedstrijd voor een nieuwe jazz compositie. “Frankie” is door de Dutch Swing College Band uitgebracht op hun recente CD “Update”.
Opnames met mede-Terschellinger Hessel van der Kooi, een eigen pop en soul band, optredens op het Tilburgse Mundial Festival, de Amsterdamse Uitmarkt, het Nederlandse (jazz) club circuit volgden.
En nu hebben Frits Landesbergen en de Coen City Stompers het voorrecht om deze bijzondere zangeres met haar grote bereik in Blokker te presenteren!
 
Op hun gebruikelijk relaxte wijze spelen de Coen City Stompers een buitengewoon gevarieerd oude stijl en dixieland-jazz repertoire.
In plaats van niet eerder ten gehore gebrachte titels zoals tijdens de voorgaande concerten, speelt de band deze keer louter verzoeknummers.
Een feest der herkenning dus, met swingende muziek, een fantastische zangeres en een vibrafonist van wereldklasse: het beloven weer twee uiterst plezierige Blokkerse jazz happenings te worden! 
Bezetting Coen City Stompers:
 
  • Jan Bloem: drums, zang
  • Hans Doesburg: bas
  • Gerard Houter: banjo, gitaar
  • Dick Roelofs: cornet
  • Joop Klaassen: klarinet, alt sax
  • Dick Visser: trombone, tenor sax, piano
Copyright © 2015 Jazzaffairs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp