Copy
Jazz Affairs Nieuwsbrief januari 2015.
View this email in your browser
De Zwarte Olifant, "Hotel zonder kamers", Nieuwe Noord 10, Hoorn. Tel. 0229-267191
Deborah J. Carter, Vocals
Willem Hellbreker Quartet

Wim Bronnenberg gitaar
Jasper Somsen bas
Haye Jellema drums
Willem Hellbreker sax

Deborah J. Carter in de Zwarte Olifant

zondag 11 januari 16:00 – 18:00 uur (toegang gratis)

Deborah Carter speelde al vaker bij Jazz Affairs en speelt komend weekend in de Zwarte Olifant te Hoorn. Samen met the Willem Hellbreker Quartet brengt deze vocaliste geweldige jazzmuziek op de vlakke vloer ten gehore. Deze "Jazz Affairs likes" tip wilden wij u natuurlijk niet onthouden!

Na afloop kunt u voor de speciale prijs van €15,- eten bij Loft Der Zotheid, het kwaliteits-restaurant dat naast De Zwarte Olifant. U kunt kiezen uit een vlees-, een vis- of een vegetarische maaltijd. De drank is niet bij de prijs inbegrepen.

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazz festivals en in jazz clubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Zij toert met haar eigen trio, of als gaste bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. Ook geeft zij masterclasses over de hele wereld.

Deze vocaliste / componiste / arrangeur brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek. “We zijn tegenwoordig zo bevoorrecht een open deur te hebben naar andere culturen en gezichtspunten die ons verrijken”. Door de Music Maker werd zij beschreven als “absolute top klasse”, en is een van de meest dynamische vocalisten in de jazz scene.

Deborah´s nieuwe album, getiteld “Blue Notes and Red Shoes”, werd opgenomen met haar vaste trio, met als internationaal bekende gastsolisten Jan Akkerman en Leonardo Amuedo. Het is goed voorbeeld van haar favoriete genre ‘metropolitan jazz’. In haar eigen woorden: “It’s a kind of jazz that reflects the energy and spirit of any capital city, in this 21st century, that has absorbed the influences and cosmopolitan aspects of its inhabitants. And it’s definitely a Saturday Night Jazz!”

In Spanje zong Deborah op de typisch mediterrane jazz CD’s van Max Sunyer, Carles Benavent en Salvador Niebla. Deborah woont tegenwoordig in Amsterdam en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Zij was met haar eigen groep te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazzfestival, het Goois Jazzfestival te Bussum, het Seabottom Festival te Lelystad, de Jazz-Driedaagse te Amersfoort, Jazz in Duketown in Den Bosch, etc.

Deborah J. Carter is een welkome gast-artieste bij verschillende gevestigde jazzorkesten als de Hessische Rundfunk Big Band, The Berlin Jazz Orchestra, de Sedavi Latin Jazz Big Band, het Metropole Orkest, het Timeless Orchestra, The American Songbook Orchestra, de Ruud Bos Big Band en de Dutch Swing College Band, met wie zij in 1999 voor een toernee maakte met een Duke Ellington tribute programma. Deborah was te reeds horen in diverse radio programma’s (Volgspot Live – NCRV, Radio West) en verscheen op de TV o.a. in het live muziek programma Cor & Co, met Cor Bakker. Met Michael Varekamp, Frits Landesbergen en Scott Hamilton verzorgde zij een theatertoernee met een Tribute to Louis Armstrong show. De afgelopen jaren was Deborah te vinden op jazz podia in Duitsland, Benelux, Engeland, Turkije, Azerbaijan, Letland en vooral regelmatig in Spanje, waar zij ook lesgaf op diverse seminars

(bron: Zo)

Copyright © 2015 Jazzaffairs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp