Copy
Film & Live Jazz persbericht november 2015
View this email in your browser

Jazz Affairs en Cinema Oostereiland: Jazz Film & Live Jazz 4!

 

Op maandag 30 november 19:30 uur presenteren Jazz Affairs, de meer dan 25-jaar bestaande Hoornse Jazzclub, en uniek gelokaliseerde Cinema Oostereiland een nieuwe editie van de succesvolle “Jazz film & Live jazz” formule.

 
De gekozen film en de band zullen zonder twijfel een breed publiek van jazz liefhebbers en Jazz Affairs leden aanspreken.
 
Het betreft een zeer persoonlijke ontmoeting met Neerland’s nummer één speedfreaky jazz icoon en DJ, drummer, schrijver, up-tempo dichter en befaamd nachtburgemeester Jules Deelder. JAZZ IS MY RELIGION is een documentaire geregisseerd door Gerard Wessel die vooral bekend is als chroniqueur van de Nederlandse jeugdcultuur van de jaren 80/90. JAZZ IS MY RELIGION is gelardeerd met interviews met literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert, Simon Vinkenoog en muzikanten als Willem Breuker en Hans Dulfer die Deelder’s passie voor de jazz kritisch delen. Jules spreekt daarnaast openhartig over zijn drugsgebruik, de dichtkunst, zijn favoriete performers en analyseert zijn grote liefde: jazz voor het leven. Gerard Wessel wisselt intiemere gesprekken in kleur af met gestileerde, in korrelig zwartwit gedraaide, scènes van Deelder-on-the-road - kan het jazzier?
 
Nou… de live muziek van THE QUINTED in Brasserie Oostereiland, direct aansluitend op de film, sluit daar naadloos op aan. THE QUINTED staat voor energieke jazz van vijf muzikanten (trompet-sax-piano-bas-drums) uit het Noord-Hollandse die hun sporen in de jazz ruimschoots hebben verdiend. Hun repertoire past volledig in het straatje van Jules Deelder: Cool Jazz, Bebop, Latin en Ballads. Met titels van ondermeer Chet Baker, Miles Davis, Charlie Parker, Herbie Hancock en Astor Piazolla verlengt deze band live de sfeer van JAZZ IS MY RELIGION. Jules zal The Quinted zonder twijfel in zijn religion opnemen!
 
De entree voor deze opnieuw unieke Jazz Film & Live Jazz happening bedraagt slechts € 12,50 per persoon.
Boekingen via website www.cinemaoostereiland.nl/kaartverkoop-en-reserveringen/ of telefonisch onder nummer 0229-232296.
Leden van Jazz Affairs en Vrienden van de Cinema ontvangen € 2,50 korting.


Lid worden van Jazz Affairs? Klik hier voor meer informatie!


Copyright © 2015 Jazzaffairs, All rights reserved.


Wilt u deze emails aangepast of niet meer ontvangen ?
Wijzig uw voorkeuren of verwijder mij van de lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp