Copy
Jazz Affairs nieuwsbrief Februari 2015
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Jazz Affairs nieuws

Jazzfilm & live jazz, Jazz Affairs likes

Hoewel wat kort dag, willen we toch nog een mooie Jazz Affairs likes tip geven. De serie Willem Hellbreker invites in de Zwarte Olifant is zeker de moeite waard! En de toegang is vrij!


Ook de samenwerking met Cinema Oostereiland krijgt deze maand een vervolg. Een prachtige Jazzfilm gevolgd door het "40th anniversary concert van de Hot Jazz Ambassadors in Hotel-Brasserie Oostereiland

In de serie "Willem Hellbreker invites" is er zondag 8 februari weer een jazzconcert op het nieuwe podium ‘de Zwarte Olifant’ van Cafe Loft der Zotheid. Deze keer met de gitarist Maurice Rugebregt als speciale gast.
 
Hij wordt begeleid door Rico de Jeer (bas) en Willem Hellbreker (saxofoon).
Maurice is een van de bekendste gitaristen van Nederland die zowel in de Jazz excelleert als in de Braziliaanse muziek. Hij staat bekend om zijn muzikale en fijnzinnige manier van begeleiden en is daarom een veel gevraagd gitarist. Hij heeft gewerkt met Zuco 103, Denise Jannah, Josee Koning, Laura Fygi, Magda Mendes, Deborah J. Carter, Harvey Mason, Tony Monaco, Zapp, Benjamin Herman en vele anderen. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam.
 (bron: Zo)
Jubilerende Hot Jazz Ambassadors omlijsten jazzfilm 'Keep on Keepin' On' over jazzgrootheid Clark Terry.

Cinema Oostereiland en Jazz Affairs presenteren op maandag 16 februari deze jazzfilm over de wereldberoemde jazztrompettist Clark Terry in de nieuwe reeks 'jazzfilm en live jazz'. Kaarten voor film & muziek alléén via de kassa van de cinema. Korting voor leden van Jazz Affairs 

Het live optreden, na de filmvertoning, in de brasserie wordt ingevuld door de Hot Jazz Ambassadors (HJA), die de muziek spelen uit de jeugd van Clark Terry, de zgn. "zwarte small big band Jazz" muziek zoals die gespeeld werd van ca. 1925 tot 1935.

De HJA is een Hoorns orkest dat optreedt in jazzclubs in heel Nederland. De band zelf ziet dit optreden als het begin van het veertig jarig (!) jubileumjaar.

De bezetting van de HJA is als volgt:

Jan Rottiné - cornet; Jaap Nieweg - clarinet & soprano, alto, tenor and baritone saxophones; Rien Brus - soprano, alto, tenor and baritone saxophones; Dirk Tober - leider, arrangementen, compositie, piano & vocals; Peter Kleuters - banjo; Klaas Eijgelaar - sousaphone; Peter Bakker - drums.

Maandag 16 februari, aanvang 20.00 uur.

Copyright © 2015 Jazzaffairs, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp