Copy
Aanval op schooluitval - Regio 36 Noordoost Brabant
www.aanvalopschooluitval-regio36.nl
View this email in your browser
We werken in de regio samen aan de landelijke ambitie om het aantal Voortijdig SchoolVerlaters (VSV-ers) nog verder terug te brengen. Het VO heeft in de aanval op schooluitval vooral een voorbereidende rol. Onze nieuwsbrief is dit keer een VO-special met zes artikelen over de aanpak op verschillende scholen in onze regio.

Met vriendelijke groet,

Reinoud van Uffelen
Programmamanager VSV regio Noordoost-Brabant

 

Leerlingen kiezen bewuster

Op het Sint-Janslyceum in ‘s-Hertogenbosch is de afgelopen jaren mede vanuit het VSV-convenant werk gemaakt van de doorstroom vmbo-mbo. 

Lees hier verder


SLOB verweven in alle leerlagen

Op het Zwijsen College is Studie- en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (SLOB) een belangrijk onderdeel van het lesaanbod. SLOB is in alle leerlagen verweven. Het wordt steeds belangrijker en blijft zich uitbreiden.

De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in educatie voor mentoren. 

Lees hier verder


Mentoren op Udens College beter toegerust

Betsie van Kuppen vertelt over de aanpak binnen haar school. "Wij zien en ervaren dat mentoren zich beter toegerust voelen om de persoonlijke begeleiding van de mentorleerlingen inhoud en richting te geven. Mentoren ervaren de training als zeer zinvol en hands-on, praktisch nuttig."

Lees hier het hele verhaal

 
Het perspectief van de leerling staat voorop

De afgelopen jaren is mede vanuit het VSV-convenant ingezet op het Ds. Pierson College een nieuwe manier van leerlingbegeleiding in Havo 4/5. “Het perspectief van de leerling moet voorop staan” zegt Anneke Volp vastberaden.

Lees hier het hele artikel

 
Regisseur worden van je eigen toekomst
 

“Het podium staat klaar, het licht is uit, de spot gaat aan. Het gaat beginnen. Ten tonele verschijnt de acteur. Zodra hij het spotlicht in stapt, is alle aandacht op hem gevestigd.”

Met deze woorden begint Sander van Roy van Sancta Maria Mavo zijn inleiding van het draaiboek Het Changement

Lees hier verder
Een digitale methode van loopbaanoriëntatie 

Op het vmbo van Metameer staat loopbaanleren centraal. De kernvragen “wie ben ik?”, “wat wil ik?” en “wat kan ik?” vormen de rode draad.

Lees hier verder
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Aanval op Schooluitval regio Noordoost-Brabant, All rights reserved.