Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief

Het heeft even geduurd dat u nieuws van de Slinger heeft ontvangen. Dit betekend niet dat er bij de Slinger stil wordt gezeten. Wij zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die samen met ons Hengelo mooier willen maken en ons team komt versterken. Ook willen wij onze nieuwe partner even in het zonnetje zetten, zijn wij heel blij met de ingestuurde verhalen over afgeronde matches van de maand. Maken wij bekend wie van de ingestuurde matches meedingt naar de Singerjaarprijs en willen wij u via deze weg een gezellige, realxte en vooral zonnige vakantie wensen.

De Slinger Hengelo

Lidy Noorman
Projectleider

Vacatures

Wij zijn heel hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die dit gezellige Slingerteam wil helpen om Hengelo mooier te maken. check onze facebook pagina of twitter pagina en deel.

Na de zomervakantie start de organisatie van De Slingerbeurs weer. Binnen ons team zijn wij op zoek naar een Coördinator, die het overzicht behoud en alle interne zaken voor de Slingerbeurs coördineert. Je werkt daarbij nauw samen met de Coördinator Slingerbeurs die de externe contacten regelt en met de overige teamleden.  Ben jij een verbinder en hou je het overzicht? Dan kunnen we niet wachten om kennis met je te maken. De vacature staat op onze website, wie vult die in?
http://www.deslingerhengelo.nl/wp-content/uploads/2016/03/160321-Vacature-Coordinator.pdf

 

Funding partner

Met genoegen kunnen wij melden dat er een nieuwe Funding Partner verbonden is aan De Slinger: Uitgeverij Da Vinci! Da Vinci is een snelgroeiende organisatie die een vernieuwende methode voor lessen wereldoriëntatie heeft ontwikkeld. Da Vinci heeft via De Slinger de ondernemers in Hengelo ook uitgedaagd om oplossingen te vinden voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met het ROC, Entree opleiding gaan we hier verder vorm aan geven. Voor wie geïnteresseerd is in onze nieuwe partner, op de website is het persbericht te lezen:

 

Match van de maand april, mei & juni #SBH16

is uw match al afgerond? Schrijf dan een korte verslag hiervan inclusief foto's en mail dit naar info@deslingerhengelo.nl en maak kans om mee te dingen naar de Slingerjaarprijs.

Iedere maatschappelijke organisatie die een match met succes heeft afgerond kan een korte toelichting en een foto van de match inzenden. Ons Slingerteam kiest uit de ingestuurde matches elke maand een match van de maand. Daarmee maakt de maatschappelijke organisatie kans op € 500,00 als de gemaakte match eind januari 2017 gekozen wordt tot Slingerjaarprijs!
 
Maandmatch April 2016 is geworden: Stichting Erve het Geurts en Gemeente Hengelo geworden.

Op 28 april heeft Gemeente Hengelo zwarte grond ontgraven om nieuwe bestrating aan te brengen rondom het erf. Doel van de bestrating is onze oudere deelnemers in staat te stellen bij nat weer veilig een ommetje te kunnen laten maken naar de op het erf aanwezige dieren.

Een andere leuke match die de nominatie helaas niet heeft gewonnen is de match die op 14 april geweest is tussen HGOV De Samenloop en het Rabo Theater. Met 15 personen hebben zij genoten van een voorstelling van "Het Groot niet te vermijden". Het was een voorstelling met veel humor en muzikaliteit

In de maand mei hebben wij helaas geen ingestuurde matches ontvangen.

In juni hebben 3 matches plaatsgevonden nl.

Op 21 juni is er een match geweest tussen De Gemeente Hengelo en Huize Humanitas. Met behulp van 21 vrijwilligers van de Gemeente Hengelo hebben zij een mooie avondwandeling kunnen maken.

13 juni hebben de bewoners van huize Humanitas, een mooie middag gehad. Friedus Jonkman en Frank Kerckhaert zijn langs geweest voor een lezing met foto’s van hun fietstocht van Hengelo naar Santiago de Compostella. De heren vertelden erg enthousiast en de bewoners hadden bijna het idee dat ze zelf 2700 km mee fietste. Dit alles ging gepaard met veel humor.

Maar de Maandmatch juni 2016 is geworden: Stichting Tuindorp Kunstmarkt met Humanitas en huis Bellinckborg Carint Reggeland.

Op zondag 19 juni zijn 5 bewoners van Humanitas en Bellinckborg geheel verzorgd door stichting tuindorp kunstmarkt.

De bewoners werden niet alleen getrakteerd op kunst en muziek maar ook op koffie, cake, meerdere hapjes en drankjes. En als afsluiting nog een ijsje van Van der Poel. Het was een mooie dag. 

Nieuw initiatief van de Slinger, de Spullenbank.


In samenwerking met Welbions organiseren wij een spullenbank. Welbions heeft veel kantoor materiaal in de kelder staan, dat niet meer wordt gebruikt. Deze spullen worden daarom beschikbaar gesteld voor Hengelose maatschappelijke organisaties. Spullen die o.a. aangeboden worden:
- Tafels
- Stoelen
- Kasten
- Overige kantoor artikelen
Eind augustus volgt een speciale editie van de nieuwsbrief met meer informatie over de spullenbank.
 

Slingermakelaar

Naast de jaarlijkse Slingerbeurs, kregen wij gedurende het jaar ook diverse aanvragen van maatschappelijke organisaties en bedrijven. Wij willen u via deze weg erop attenderen dat wij u nu ook kunnen helpen gedurende het jaar. Mocht u een vraag of een aanbod hebben meldt dit dan op onze website via  http://www.deslingerhengelo.nl/vraag-en-aanbod/
 

MATCHMAKERS groep

Maatschappelijke organisaties opgelet: heeft u een grotere complexere vraag dan kunnen de MATCHMAKERS u waarschijnlijk hierbij helpen. Neem contact met ons op via  info@deslingerhengelo.nl
 

Slingerteam

September jl. heeft het Slingerteam de Fuldauerstichting geholpen met het organiseren van hun relatiebijeenkomst. Wij hebben toen een dinerbon van de Fuldauerstichting ontvangen om heerlijk te dineren bij Grand Café de 2 Wezen. Afgelopen donderdag heeft het Slingerteam hier dankbaar gebruik van gemaakt en heerlijk gegeten. Jammer dat niet iedereen erbij kon zijn. Dankjewel Fuldauerstichting, wij hebben enorm genoten!

 VAKANTIEPERIODE
Met de zomervakantie voor de deur is ons Slingerteam ook minder goed bereikbaar van 16 juli tot en met 28 augustus. Daarna staan we jullie graag weer ter woord en gaan we hard aan de slag met de Slingerbeurs 2017!
Wij wensen iedereen een zomers groet met veel verbinding en verbondenheid!Copyright © 2016 De Slinger Hengelo, All rights reserved.


meld u af voor deze mailing    ontvang de mailing op een ander mailadres 

Email Marketing Powered by Mailchimp