Copy
View this email in your browser
Lieve vrienden en vriendinnen,
Volgend jaar bestaat het Somawathi Home twaalf jaar; waar blijft de tijd!! 
Menig kind staat inmiddels op eigen benen of is herenigd met familieleden en zo hebben we de afgelopen jaren al ruim 70 kinderen een nieuw bestaan kunnen bieden. Sommige jong volwassenen zijn zelfs al getrouwd, anderen volgen nog een opleiding of hebben een baan gevonden. Op blote voetjes en vaak in alleen een onderbroekje werden zij door de Kinderbescherming ondergebracht in het Somawathi Home. Vaak met de meest traumatische achtergronden. Nu krijgen we via Facebook Messenger berichten met woorden als 'I am big good Aunty'. Dat maakt ons ongelooflijk blij en bovenal trots dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren. De vrijgekomen plaatsen zijn alweer opgevuld en het Somawathi Home telt momenteel 104 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ons particulier initiatief wordt door de Overheid enorm gewaardeerd en erkend als het beste kindertehuis van de zuidelijk provincie. 
Duurzame energie voor Somawathi Home
Doneer een zonnecel voor € 5,-.
Het reduceren van de energiekosten door het plaatsen van zonnepanelen. Een investering van € 25.000 waarmee op lange termijn geld wordt verdiend. Ook Sri Lanka is er klaar voor ! Draagt u ook bij aan kostenbesparing en het milieu?
Al voor € 5,- doneert u een zonnecel. Klik hier voor meer informatie. 
In het Somawathi Home
Nieuwe schoolbus
Mede dankzij de waardevolle bijdrage van Stichting COR is de wens in vervulling gegaan om een schoolbus te kopen. Dagelijks bezoeken 35 kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar de Junior Government School in Habaraduwa. Een afstand van ruim negen kilometer; te ver en te vermoeiend om te lopen met hun zware rugzakken en bovenal onveilig. De bus is multifunctioneel en wordt ook ingezet voor uitstapjes, bedrijfsbezoeken en voor deelname aan sportmanifestaties. 
 
Afgestudeerd !
De 23-jarige Shani Ruweka Rupasinha is één van de studenten die een studiebeurs heeft gekregen. Na vier jaar is zij in de hoofdstad Colombo afgestudeerd en mocht zij de degree Bachelor Science & Accounting in ont-vangst nemen. Shani is dankbaar voor de kansen die haar geboden zijn en kwam naar het Somawathi om haar dankbaarheid te tonen en deze foto te overhandigen. Wij wensen Shani alle goeds en heel veel succes.
Eind schooljaar Montessori Kleuterschool
Ruim 30 kleuters die dagelijks -  samen met de kinderen uit de regio - de kleuterschool in het Somawathi Home bezoeken nemen afscheid van de kleuterschool. In januari gaan ze naar de 'grote school'. In het auditorium in Harumalgoda werd het Annual School Concert georganiseerd. Zingend en dansend verzorgden de kleuters een geweldig optreden in het bijzijn van ruim 500 bezoekers. Alle kostuums zijn gemaakt tijdens de naailessen, samen met de ouders van de kinderen in de regio. 
Dagje Dierentuin in Colombo
Met alle kinderen en alle stafmedewerk(st)ers zijn we een dag naar de dierentuin in Colombo geweest. Met twee bussen over de nieuwe snelweg en de kinderen zingend en vrolijk klappend in de bus. Voor iedereen een lunchpakket 'Rice en Curry' een ijsje onderweg. Dank aan u als sponsor !
Nieuwkomers
Met regelmaat krijgen we via de Nationale Kinderbescherming nieuwe kinderen toegekend. Vaak kinderen uit  dezelfde regio, zodat er ook enig contact met de familie blijft. Nieuw binnengekomen zijn de 11 jarige Situm en zijn 7 jarige zusje Schini. De moeder is door omstandigheden alleenstaand en niet in staat om voor haar kinderen te zorgen. Angstig staan ze hier voor de ingang van het Somawathi, maar een dag later spelen ze met al hun nieuw vriendjes en vriendinnetjes en na medisch onderzoek gaan ze net als alle andere kinderen naar school. Wij wensen beiden een goede toekomst.


 
Landbouw project
Het gaat de jongens en meisjes goed af met het landbouw project. Chili's, kool, uien, tomaten, ananas, mango's, bananen ..... Er wordt van alles verbouwd. De oogst wordt verkocht aan het Somawathi waarmee de kinderen een leuk zakcentje verdienen. 
Statieportret
Met de komst van veel nieuwe medewerk(st)ers, waaronder een nieuwe assistent manager, een assistent matron en een supervisor werd het tijd voor een groepsfoto. Deze staat nu in het kantoor te pronken en voor iedere medewerk(st)er is een afdruk gemaakt.
 
Aan de keukentafel
Jaarverslag 2015
Ook dit jaar hebben we ons Jaarverslag ingestuurd voor deelname aan de Transparant Prijs. Helaas geen nominatie dit jaar, maar wel een heel mooi rapportcijfer ! Met het eindcijfer 7,5 behoorden we tot de 10 beste inzendingen in de categorie 'kleine charitatieve instellingen'. 

Het Juryrapport geeft ons jaarlijks aanbevelingen op welke punten wij onszelf kunnen verbeteren. Hopelijk volgend jaar een nog hoger cijfer ! Hoewel we hier al heel content mee zijn, want het maken van een Jaarverslag is echt heel veel werk.
 • Twee keer per jaar legt het bestuur verantwoording af aan de Raad van Toezicht; zo ook op  2 november jl. De leden toonden zich weer uitermate tevreden over de algehele gang van zaken. Een volgende bijeenkomst hoopt de RvT in het Somawathi Home te organiseren. Of dit gaat lukken valt nog te bezien met hun drukke agenda's.
 • De Soroptimisten in Waterland hebben ons project voor twee jaar geadopteerd. De eerste actie was de verkoop van chocoladeletters.
 • Nick Hindriks organiseerde in Buitenplaats Amerongen een wijnproeverij waarvan de opbrengst aan het Somawathi Home wordt gedoneerd.
 • In Restaurant La Falote zijn tientallen kindertekening geëxposeerd en uiteindelijk geveild. Isabelle Pahud was namens de stichting aanwezig en gaf een interview op AT-5. De opbrengst €.6000 gaan wij volgende week in ontvangst nemen.
Mooie opstekers
Blijkbaar heeft onze stichting bij veel mensen een heel special plaatsje in het hart. Dagelijks ontvangen wij hartverwarmende mails en leuke reacties op Facebook. Ook de afgelopen periode mochten we weer menig mooie donatie ontvangen en daar zijn wij en de kinderen in Sri Lanka u heel dankbaar voor. Wij dien er alles aan om iedere Euro één op één te besteden, met de minimale overhead  van slechts 4%.

Mooie opstekers zijn:
 • De heer Van Herwaarden, die ons naast zijn reguliere bijdrage een extra donatie heeft overgemaakt van €300,-. Onze dank hiervoor.
 • De familie Doeleman die ons jaarlijks verrast met een bijdrage van €700,-
 • De Beer Stichting, die ons ook dit jaar weer €10.000,- doneerde te besteden aan vocational training, Dank voor het vertrouwen.
 • Talitha en Remco van Kralingen hebben een actie op touw gezet en ontvingen € 355,- en zorgden er voor dat de kerk nog eens een extra steentje ging bijdragen. Toppers zijn het!
 • Mevrouw Ellis van Dam nam afscheid van haar werkzame leven en ontving een mooi bedrag van haar collega's en zakenrelaties. Zelf vulde zij het aan tot €1.000,-. 
 • Opnieuw zijn wij opgenomen in een testament. Vanuit een nalatenschap gaan wij €250.000 ontvangen, waarvan de eerste bijdrage van €100.000,- al is bijgeschreven. Hartverwarmend.
 • Menig donateur steunt al ons vanaf 2005 en wij zijn hen allen heel dankbaar.
 • Met onze oproep op de website geef een origineel cadeau http://weeshuissrilanka.nl/geef-een-origineel-cadeau/ is al menig maaltijd gedoneerd. 
 • De emballage-actie bij de diverse Albert Heijn filialen, waarbij klanten hun statiegeld-bon kunnen doneren was weer goed voor €2.500,-; dankzij Ad Matthijssen.
 • De leerlingen van Basisschool De Parkiet in Den Haag hebben kerstkaarten gemaakt voor de verkoop. De opbrengst gaat naar ons. Dank lieve leerlingen !
 • Diverse vaste donateurs hebben hun maandelijks bijdrage omgezet in een periodieke gift. http://weeshuissrilanka.nl/doe-een-periodieke-gift/. Fijn voor ons en de fiscus helpt mee.
Nieuw schooljaar, nieuwe schoolattributen
In januari start het nieuwe schooljaar en krijgt ieder kind weer een nieuw schooluniform, schoenen, sokken, schriften, boeken en een rugzak.  Helpt u ook mee hen weer in het nauw naar school te laten gaan ?

http://weeshuissrilanka.nl/formulier-geef-een-origineel-cadeau/
Namens alle kinderen in het Somawathi Home, de staf, de Raad van Toezicht en het bestuur wensen wij u hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2017 !!

Dank voor alle betrokkenheid |!!


 

Ons e-mail adres:
info@weeshuissrilanka.nl

Uitschrijven:
 unsubscribe from this list