Copy
U ontvangt deze e-mail omdat u zich recentelijk of in het verleden heeft aangemeld voor deze dienst op de website van JG Parkstad Limburg.

Nieuwsbrief Jeugd en Gezin Parkstad najaar 2016

Een nieuwe nieuwsbrief van Jeugd en Gezin Parkstad, een initiatief van de gezamenlijke gemeenten in Parkstad. Een aantal maal per jaar informeren wij u, als partner, via deze weg over de meest relevante jeugdhulpontwikkelingen in de regio Parkstad.

Tussendoor ook op de hoogte blijven? Check www.jeugdengezinparkstad-limburg.nl,
www.facebook.com/jeugdengezinparkstadlimburg.nl of via twitter @JGParkstad.
 
Heeft u nieuws en info voor deze nieuwsbrief of onze social media? Laat het ons weten via info@jeugdengezinparkstad-limburg.nl

Andere collega’s ook attenderen op deze nieuwsbrief? Dat kan! Stuur deze nieuwsbrief door en laat hen inschrijven via de button onder aan deze nieuwsbrief! 

Veel leesplezier!

Week van de opvoeding 3 tot en met 9 oktober: Doe mee!

“Contact” is het thema van de Week van de Opvoeding. Denk hierbij aan thema’s over driftbuien of het eetgedrag bij peuters. Of hoe je met een pasgeboren baby communiceert en je signalen kunt herkennen zoals brabbelen en huilen. Maar ook advies over hoe je goed kunt blijven communiceren met je kind(eren) en in gesprek kunt gaan met je (pre)puber(s) over grenzen, homoseksualiteit en seksuele voorlichting. Tijdens deze week staat ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren centraal en worden landelijk en regionaal activiteiten georganiseerd.
Lees verder

Kindpakket Gemeente Heerlen

Handig! Alle voorzieningen, subsidies en initiatieven op een rijtje en direct duidelijk wat je moet doen om deze aan te vragen! Sinds augustus online en via een folder bij de gemeente Heerlen te krijgen; een voortvloeisel uit de kinderarmoedeconferentie van december 2015.  HIer kwamen professionals samen om zich gezamenlijk in zetten voor het terugdringen van kinderarmoede in Heerlen.

In 2017 worden de speelgoedbon (voor kinderen tot 11 jaar) en de kledingbon (voor kinderen tot 14 jaar) nog ingevoerd.
 
Lees verder

Sociale Netwerk Controle (SNC): pak de regie over je leven terug! 
Interview Mischka Smits over de nieuwe werkwijze van Sociale Netwerk Controle

De nieuwe jeugdwet heeft als doel om de zorg dichterbij de betrokkenen te leggen. Belangrijke sleutelwoorden zijn hierbij; regie over eigen leven, eigen kracht, participatie en sociale cohesie. Daarnaast zijn er ontwikkelingen om tijdens een voorlopige hechtenis jongeren en hun netwerk samen een plan te laten opstellen voor de toekomst; een jongere in voorarrest of detentie bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de eigen omgeving plaatsen.

Om dit mogelijk te maken heeft Topaze samen met SoNeStra de Sociale Netwerk Controle (SNC) ontwikkeld: bij de start van SNC krijgt de jongere een elektronisch polshorloge met GPS bevestigd. Het netwerk (jongere, ouders en supporters uit zijn/haar omgevin)) maken afspraken en een plan met elkaar; ambulant hulpverleners faciliteren en coachen de jongere en zijn sociale netwerk bij het maken en uitvoeren van dat plan en bieden deskundige hulp bij de aanpak van gedragsproblemen.
Lees verder

Week tegen Kindermishandeling: 14 tot en met 20 november

Er is maar één iemand nodig om kindermishandeling te stoppen! Een speciale  “Taskforce” zet zich in om kindermishandeling IN Nederland tegen te gaan! Dat is hard nodig want gemiddeld is er per klas één kind dat mishandeld wordt.

Ook dit jaar vindt er weer een Week tegen Kindermishandeling plaats. Houd onze website in de gaten voor meer info hierover!
 
Lees verder
Volg ons ook op: Stuur door:
Facebook Twitter Stuur deze mail door
Deze digitale nieuwsbrief verschijnt meerdere keren per jaar en wordt u aangeboden door de Parkstad Limburg gemeenten. Redactie: werkgroep PR & communicatie Parkstad

Voor onze adressen: Kijk op onze website


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JG Parkstad Limburg · adres 1 · Kerkrade, 1000AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp