Copy

Publicaties over vakintergratie van W&T

Wetenschap en technologie (w&t) biedt vele mogelijkheden tot vakintegratie. Deze verbinding schept ruimte in het curriculum en maakt experimenteren met w&t mogelijk ter voorbereiding op 2020, waarin w&t op alle basisscholen in het curriculum moet zijn opgenomen. Om te ondersteunen bij het zetten van de eerste stap zijn binnen het programma Kiezen-voor-Technologie drie praktische publicaties ontwikkeld. De publicaties kunnen direct worden toegepast in de klas.

De Monitor: op weg naar TechniekPact 2020

In mei 2013 werd het Nationaal Techniekpact gesloten. We zijn nu drie jaar verder. Wat is er tot nu toe bereikt, welke trends zijn zichtbaar en waar liggen nog uitdagingen? De monitor Techniekpact, een coproductie van het Techniekpact en het Platform Bèta Techniek, geeft je hierin inzicht

Delen is het nieuwe hebben: W&T-wijzer!

Op woensdagmiddag 6 juli presenteerde de subregio West-Brabant in samenwerking met Tune Techniek en de regiopartners de W&T-wijzer. Deze wijzer omschrijft een denkwijze en didactiek voor de doorlopende leerlijn Wetenschap & Technologie. Downloaden en delen dus! Met handige tips voor leerkrachten. 

WTE regio Zuid feliciteert St. Trudoschool!

De school won onlangs de TechniekTrofee 2016. Techniektalent.nu reikt deze prijs elk jaar uit aan de basisschool die W&T het best verankerd heeft in het onderwijs. Dit jaar is de trotse winnaar de St. Trudoschool in Helmond. Zelfs het Jeugdjournaal was getuige! Check www.techniektalent.nu voor meer info en filmpjes.

Robin de Robot leert kinderen tweede taal

Technologie van de toekomst of nu al realiteit? Tilburg University start een onderzoeksproject. De resultaten worden begin augustus verwacht. We keep you posted!

Peuters leren tweede taal met hulp van sociale robot
Peuters leren tweede taal met hulp van sociale robot!

Nieuws uit de subregio's

Het wordt een druk najaar met veel seminars, conferenties en festivals. Check onze website voor nog meer nieuws en evenementen uit de regio! 

Fijne vakantie!

WTE regio Zuid wenst je een fantastische zomer! Of je nu gaat mountainbiken, snorkelen of eindelijk die stapel boeken gaat lezen. Op fietsvakantie, bergvakantie of thuisblijft. We zien je graag ergens in de regio in het komend schooljaar.

SAVE THE DATE
KIEZEN-VOOR-TECHNOLOGIE SYMPOSIUM
2 november 2016 | 10.00 - 17.00 uur
De Veerensmederij | Soesterweg 330 | Amersfoort
www.kiezenvoortechnologie.nl
SAVE THE DATE
CONFERENTIE TAAL & TECHNOLOGIE
23 november 2016 |15.30 - 20.00 uur
Saxion | Handelskade 75 | Deventer
www.taalentechnologie.nl
Twitter
Facebook
Ons e-maildres is:
info@scholennetwerk-wte.nl
www.scholennetwerk-wte.nl


Wil je deze nieuwsbrief op een andere manier ontvangen?
Je kunt voorkeuren bijwerken of afmelden voor deze lijst

Copyright © 2015  WTE , All rights reserved.