Copy

Eindrapport Nationale Denktank 2015: Het Leren van de Toekomst

Op 7 december vond de Eindpresentatie van de Nationale DenkTank 2015 plaats. De DenkTank presenteerde haar wens voor het leren van de toekomst, en tien concrete oplossingen om dit leren van de toekomst vandaag al een stapje dichterbij te brengen. Lees meer!

Twenty Academy Young Challenge

Het wetenschapsknooppunt van de University 0f Twente heeft met financiële steun van het Platform Bèta Techniek de Twente Academy Young Challenge  (TAY Challenge) opgezet. Een thematische, vakoverstijgende manier van werken om leerkrachten nog meer te enthousiasmeren. Met deze Challenge dagen ze leerkrachten en leerlingen uit om zelf een breed, multidisciplinair thema bij de kop te pakken en vanuit verschillende invalshoeken uit te werken. Iets voor jouw netwerk?

"De school verdient een grondige opknapbeurt"

Aldus staatssecretaris Sander Dekker in een interview met  De Volkskrant als reactie op het eindadvies dat het Platform Onderwijs2032 onlangs presenteerde. Nieuwsgierig? Download het rapport OnsOnderwijs2032.

Creativiteit gedijt bij chaos  

En structuur is voor slaapkoppen. Zo klonk de aftrap tijdens de tweede netwerkbijeenkomst Kiezen-voor-Technologie West-Brabant. Een teaser voor de leerkrachten en techniekcoördinatoren die uitgenodigd werden om te onderzoeken, te ontdekken en te doen. Wil je ook even goed wakker geschut worden? Kijk naar onderstaand filmpje! 

Doen is de beste manier van denken
DOEN IS DE BESTE MANIER VAN DENKEN!

Nieuws uit de subregio's

Check onze website voor nog meer nieuws en evenementen uit de regio! 

W&T VOOR KLEUTERS
Met het boek ‘Owie en het geheime ding’ kun je een serie van vijf W&T-lessen in de onderbouw geven. Het boek combineert voorleesverhalen met W&T-activiteiten die kinderen zelf, met eenvoudige materialen, kunnen uitvoeren. 


Het boekje is nu gratis te bestellen, je betaalt alleen de verzendkosten.
Belangstelling? Stuur een mail naar l.boer-bethlehem@rug.nl.
SAVE THE DATE
JAARCONFERENTIE NATIONAAL TECHNIEKPACT
Tijdens de conferentie op maandag 18 april 2016 staat de mens centraal. Techniek gaat immers over mensen. Mensen die techniek bedenken, maken en onderhouden. Ook het Techniekpact gaat over mensen. Mensen die kiezen voor techniek, leren en werken in de techniek. En over mensen zoals u, die zich inspannen om onze gezamenlijke ambities waar te maken. Begin maart 2016 wordt het volledige programma voor de jaarconferentie bekend gemaakt en de inschrijving geopend.
Twitter
Facebook
Our mailing address is:
info@scholennetwerk-wte.nl
www.scholennetwerk-wte.nl


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Copyright © 2015  WTE , All rights reserved.