Copy

Gratis lesbundel: Van hellingshoek tot hypothese

Kinderen vragen zich van alles af over de wereld om hen heen: ‘Waarom ben jij sneller beneden met de slee dan ik?’, ‘Hoe komt het dat je in de ochtend soms de maan nog ziet?’. In deze publicatie van de Universiteit Utrecht zijn een drietal ‘good practices’ opgenomen van lessen waarin de verwondering en nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld wordt. Meer info!

W&T en (hoog)begaafdheid: ‘Hoe haal je het in je hoofd!’

Deze studiemiddag op woensdag 13 april in Tilburg wordt mede georganiseerd door PPTMB. Een bijeenkomst over Wetenschap & Technologie en (hoog)begaafdheid. Over beide thema’s zijn er zo’n 14 lezingen en workshops die samen met TechniekRijk zorgen voor veel inspiratie, verwondering en kansen! Inschrijven kan tot 10 april. 

Inspiratiebijeenkomst: ‘Op onze school leren wij onderzoeken’

Op donderdag 14 april is er een inspiratiemiddag in Echt (Limburg) voor onderwijsprofessionals uit Limburg en Brabant. De middag wordt geopend door professor Hanno van Keulen. Hij vertelt over de kansen van onderzoekend leren en talentontwikkeling in het primair en voortgezet onderwijs. Daarna gaat u zelf aan de slag door deel te nemen aan één van de vier inspiratiesessies. Meedoen?

Snap je? Het Klokhuis snapt 't!

Ook De Staat, Maaike Ouboter, Racoon en Lucas Hamming zingen simpel de uitleg van soms taaie kost!

Snapje? ft. Sonja van Hamel - Drijven of zinken
DRIJVEN EN ZINKEN

Nieuws uit de subregio's

Check onze website voor nog meer nieuws en evenementen uit de regio! 

AANBOD: VOUCHERS MAKER EDUCATION
Leuk voor je netwerk! Een school (PO en VO) kan hier een voucher aanvragen voor een activiteit in het kader van Maker Education in samenwerking met een FabLab, makerspace of maakexpert.
MEER INFO
JAARCONFERENTIE NATIONAAL TECHNIEKPACT
Op maandag 18 april vindt de jaarlijkse conferentie van het Techniekpact plaats. We zijn te gast in Rotterdam en de Drechtsteden. Vooral tijdens de ochtendsessie met zogenaamde ‘breakout-sessies’ komt het onderwijs veelal aan bod. Check de website van Techniekpact voor het volledige programma en aanmelden.
Twitter
Facebook
Our mailing address is:
info@scholennetwerk-wte.nl
www.scholennetwerk-wte.nl


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Copyright © 2015  WTE , All rights reserved.