Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Stichting ONSbank

Een nieuwe directeur!


Hester Apeldoorn heeft per 1 juni het directeurschap van Marie-Louise Voors overgenomen. Marie-Louise heeft ONSbank de afgelopen drie jaar van een kunstenaarsinitiatief op meerdere manieren laten groeien tot een solide stichting. We gaan haar visie en warme leiderschap enorm missen en zien er nu al naar uit wat ze zal bereiken op haar nieuwe missie als manager corporate social responsibility binnen de juridische wereld

Hester werkte de afgelopen jaren als projectleider en fondsenwerver bij ONSbank al nauw samen met Marie-Louise. Samen hebben zij zowel mensen, ondernemingen als fondsen weten te enthousiasmeren om zich aan onze zijde te scharen in de strijd tegen de schuldenproblematiek onder jongeren. Hester is inmiddels dan ook met vol vertrouwen verder op weg met team ONSbank.

Verhuisd


We zijn op 1 juni verhuisd en zitten nu letterlijk tussen de jongeren met onze kantoorruimte binnen de Universiteit van Amsterdam. Heb je mooie ideeën om met ons te delen? Of wil je je bijvoorbeeld als vrijwilliger inzetten? Laat het ons weten, we drinken graag een kop koffie met je op onze nieuwe locatie.

Stichting ONSbank
Oudemanhuispoort 4-6 | kamer E1.01A (Humanities Lab)
1012 CN Amsterdam


Vergeet onze gegevens niet te veranderen in je adressenbestand!

Alles wordt duurder: “Als de prijzen blijven stijgen, kom ik niet meer rond"


"Boodschappen, brandstof, elektriciteit: de prijzen rijzen de pan uit en dat voel je in je portemonnee. Voor veel mensen is dit een probleem, zo ook Brian (27): "Ik voel me machteloos. Ik krijg geen loonsverhoging, mijn huurprijs is wéér gestegen en de jaarlijkse energierekening kan ik niet betalen."

Brian loste bijna de helft van zijn schuld van 25.000 euro af, maar kan dit door de stijgende prijzen niet meer doen: "Ik kan amper het hoofd boven water houden."

Lees hier het artikel dat Sasha Haasnoot voor 3FM schreef.

Brian doorliep in 2020 het reguliere ONSbank-programma en is nu ook deelnemer aan de pilot van het ONSbank Next Level, waarin oud-deelnemers workshops en stages volgen, zodat zij zich als ervaringsdeskundige in kunnen zetten voor andere jongeren die met schulden worstelen.

Thuis is blij zijn met wie je bent geworden


Manna verhuisde keer op keer na de scheiding van haar ouders. Ze heeft de afgelopen jaren nooit een thuis gehad, terwijl ze dat wel graag wilde. Haar leven liep daardoor anders dan gepland; schulden stapelden zich op en alle stress zorgde dat ze moest stoppen met haar opleiding. Nu is ze 27 jaar en heeft ze een thuis gevonden, waardoor ze de draad weer kan oppakken.

Manna nam in 2020 deel aan het ONSbank-programma en kreeg daarmee weer grip kreeg op haar financiën. Ze kan haar schulden nu op een haalbare manier afbetalen. Net als Brian is ze deelnemer aan ONSbank Next Level. Het afgelopen jaar nam ze al als ervaringsdeskundige deel aan het programma 'Alle Jongeren een Thuis' van Kansfonds.

Benieuwd naar het hele verhaal van Manna?
Lees hier het artikel door Kansfonds

Jaarverslag


2021 was wederom vooral het jaar van het coronavirus en ook vorig jaar vonden we in en tussen de lockdowns weer onze eigen creatieve weg om met ons team jongeren te begeleiden naar een toekomst zonder schulden.

Een greep uit wat 2021 ons nog meer bracht; er ontstond een warme samenwerking met Gemeente Rotterdam, we ontwikkelden het nieuwe ONSbank Next Level traject, we evalueerden en reflecteerden op onze methodiek en schreven die uit in een uitgebreide handreiking. De details delen we graag met je in ons net verschenen jaarverslag.
Je kunt de PDF hier downloaden (2,7 MB)

Donatie MAEX voor opleiding vertrouwenspersoon


Stichting ONSbank werkt met kwetsbare jongeren, met vrijwilligers en ZZP-ers en we willen een veilige omgeving bieden binnen onze groeiende community. De actuele berichtgeving in de media rondom grensoverschrijdend gedrag liet wederom zien hoe belangrijk het is om dit goed te organiseren. Het versterkte onze wens om een vertrouwenspersoon aan te stellen, als onderdeel van de waarborging van ons Protocol Ongewenst Gedrag.

Wij hebben Erica van Loon gevraagd om de rol van interne vertrouwenspersoon ongewenst gedrag op zich te nemen. Om haar goed voor te bereiden, boden we haar een geaccrediteerde opleiding aan. Dit werd mogelijk gemaakt door een donatie van MAEX.

Support!


We starten any moment met alweer het derde ONSbank traject in Rotterdam en in september ook weer in Amsterdam.
Onze trajecten zijn kosteloos voor jongeren. ONSbank wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van diverse fondsen en doordat een belangrijk deel van ons team bestaat uit vrijwilligers.

Wil jij privé of als bedrijf ook helpen om nog meer jongeren een toekomst zonder schulden te bieden? Lees hier meer over wat je bijdrage voor jongeren kan betekenen.

Ook met kleinere donaties ondersteun je ons programma.
Bij donaties van €50 of meer sturen we je een ONSbank-tas.
Layla van ONSbank Next Level neemt haar tas overal mee naar toe, zelfs op vakantie.
Jij ook?
🌞

Fijne zomer!
Team ONSbank
Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email

Over ONSbank

ONSbank biedt jongeren met schulden de kans om te ontkomen aan de afmattende vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Culturele workshops door professionele kunstenaars en sporters inspireren om richting te geven aan levensdoelen en toekomstplannen. Het doel is jongeren te laten zien dat verandering mogelijk is en om hen weer grip op hun leven te bieden.

Onze schuldrustcoaches werken samen met de deelnemers aan de financiële kant van hun problemen en geven hen beter zicht op hoe het systeem werkt. We werken aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de individuele deelnemers én stellen tegelijkertijd kritische vragen bij het gedrag van de schuldeisers die we daarbij tegenkomen. We willen samen met hen het bestaande falende systeem aanpakken.

Lees meer over Stichting ONSbank op www.onsbank.nl
Ons adres:
Stichting ONSbank
Oudemanhuispoort 4-6 | kamer E1.01A (Humanities Lab)
Amsterdam, 1012 CN
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je gegevens veranderen?
pas je gegevens hier aan
We hopen dat we je zo nu en dan op de hoogte mogen brengen van wat Stichting ONSbank doet.
Wil je liever geen mails meer van ons ontvangen?
schrijf je uit via deze link

Email Marketing Powered by Mailchimp