Copy

Stap voor Stap

Geen bedrijfsongeval, maar toch een dode!
Onlangs overleed er in Den Haag een voorbijgangster omdat er tijdens hijswerkzaamheden delen van een steiger los raakten en de vrouw troffen terwijl zij voorbij liep. Door de Inspectie SZW wordt dit niet als een bedrijfsongeval gezien omdat er geen werknemers bij betrokken zijn. Toch is er, door de Inspectie SZW, een onderzoek gedaan omdat werk ook geen gevaar voor derden mag opleveren. Vraag bij het werken op hoogte is natuurlijk ook hoe we de omgeving van de werkzaamheden afzetten. In de bouw zien we vaak afgezette werkgebieden. Waarbij we ons, op grond van dit ongeval, moeten afvragen of het gebied wel groot genoeg is geweest.Binnen bedrijven wordt er ook veel gewerkt op hoogte. Soms ook in productieomgevingen waar andere medewerkers met hun werkzaamheden bezig zijn. Vaak wordt dan het goed afzetten van de omgeving van de werkzaamheden vergeten. De omgeving zou bij het werken op hoogte adequaat afgezet moeten worden omdat er altijd sprake kan zijn van vallende delen. Bij het werken op hoogte is er altijd sprake van serieuze arbeidsrisico’s (valgevaar, maar ook het gevaar van vallende voorwerpen zoals materiaal of gereedschap). Bewustwording van deze risico’s moet onderdeel zijn van het veiligheidsbeleid van een bedrijf. Daarom moet er goed nagedacht worden over de werkinstructies bij werken op hoogte.

Voor u nog een tip: delen vallen altijd naar beneden en nooit omhoog. Wees u dus bewust van uw omgeving. Neem altijd de juiste voorzorgsmaatregelen.


Bert Stap
Test uw kennis!

Er is sprake van een Performance Level en Safety Integrity Level voor veiligheids- en noodstopsystemen. De fabrikant is vrij in het toepassen van of het Performance Level of het Safety Integrity Level.

Waar
Niet waar


Klik op uw antwoord en controleer gelijk of u het goed heeft!

Uniek in Nederland!

Heeft u ook behoefte aan een hele praktische benadering van Machineveiligheid?

Schrijft u zich dan nu in voor ons Practical Safety Event dat wij, als ESV Technisch Adviesbureau BV, in samenwerking met diverse gerenommeerde leveranciers organiseren op 21 september 2016.


Deze middag zullen wij, samen met de leveranciers, een praktijkcase bespreken waarbij wij de probleemsetting van de praktijkcase zullen presenteren. De leveranciers die bij de organisatie betrokken zijn zullen dan, op basis van hun programma aan veiligheidsproducten, de gelegenheid krijgen om hun oplossing te presenteren.

Tijdens deze middag kunt u op de stands van de aanwezige leveranciers u volledig laten informeren over hun programma aan veiligheidsproducten en kunt u eventuele brandende vragen aan hen voorleggen.


Aan het eind van de middag zal, onder leiding van ons, met de leveranciers een forumdiscussie gehouden worden, waarbij u de gelegenheid krijgt om hele directe vragen te stellen over hun oplossing of eventuele kritische opmerkingen te plaatsen.

Wij hopen u te zien op 21 september 2016. U komt toch ook!
 

SCHRIJF U DIRECT IN!
TRAININGEN VEILIG WERKEN EN MACHINEVEILIGHEID

In juli en augustus zijn er geen trainingen Veilig Werken en Machineveiligheid. Vanaf september kunt u weer bij ons terecht voor het volgen van de trainingen.

Bekijk hier de agenda voor de data van de volgende trainingen!
Heeft u zich al ingeschreven?
Namens IVOB BV hopen wij u te mogen begroeten op één van onze trainingsdagen.
Bij een te hoge of te lage opkomst, behoudt IVOB het recht om de trainingen te verzetten naar andere data.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan eventuele zet- of typefouten. Op alle prijzen in de prijslijst zijn wijzigingen voorbehouden.
 
  Copyright © 2016 ESV Technisch Adviesbureau en IVOB B.V., All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van ESV Technisch Adviesbureau B.V. en IVOB B.V.

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van IVOB

ESV Technisch Adviesbureau B.V. | IVOB B.V.
Mercuriusweg 30 | 3771 NC Barneveld
uitschrijven    voorkeuren bijwerken