Copy
ESV-groep | E-news augustus 2016

E-NEWS SEPTEMBER 2016
SCHRIJF U HIER IN VOOR HET PRACTICAL SAFETY EVENT OP 21 SEPTEMBER 2016 IN HOF VAN PUTTEN

Laatste nieuws


'Over the Edge', ESV Technisch Adviesbureau BV betrokken bij een unieke attractie
Afgelopen donderdag 25 augustus 2016 is de schommel ‘Over The Edge’ op de A’DAM Toren (LOOKOUT) door burgemeester Eberhard van der Laan geopend. Een opening waar veel van de vaderlandse pers bij aanwezig was.
Een attractie die mensen op bijna 100 meter over de rand van de A'DAM Toren boven de grond met een prachtig uitzicht over Amsterdam laat schommelen. Een project van de firma Bruns uit Bergeijk. Als ESV Technisch Adviesbureau BV hebben wij de afgelopen maanden het veiligheidstraject (keuring) van deze attractie mogen begeleiden. Hanswillem Wilbrink, van ons bureau, heeft daar heel wat uurtjes in gestoken. Een project met, ook voor ons, veel veiligheid technische uitdagingen. Natuurlijk waren wij bij de opening. En dan moet je onder druk van je medewerkers zelf natuurlijk ook de schommel proberen. Daarom een kort persoonlijk verslag:

Er worden grappen gemaakt als: ‘Je mag ook als één van de laatsten plaatsnemen op de schommel.’ ‘Natuurlijk moet jij, ook Kim Feenstra is al geweest.’ Je kunt je natuurlijk niet laten kennen. Je gaat zitten op een plankje met een rugleuninkje. Even kennis maken met je buurvrouw want je gaat wel op een eerste date samen schommelen. Aan de andere kant stapt Gert Jan, onze verkoper, met een verslaggeefster van Het Parool in de schommel. Gelukkig: gedeelde smart is halve smart. Je wordt vastgezet en het stoeltje stijgt langzaam een paar meter. De stilte voor de storm is het: een voorzichtige blik naar beneden, naar de gordel, zit ik wel goed vast? Even praten met de buurvrouw terwijl je omhoog gaat en denkt: ‘Wat staat me te wachten?’. Je moet als directeur van ESV Technisch Adviesbureau BV dan natuurlijk duidelijk maken dat je instaat voor haar veiligheid.
Dan klinkt een hard suizend geluid, alsof een luchtbed plotseling leegloopt. Het stoeltje komt in beweging. Het schommelt naar voren en omhoog, steeds verder, tot over de rand. In je buik voelt het bijna zoals in de achtbaan, iets wat erger wordt als je de diepte in kijkt, naar de stroom poppetjes die de pont af komt en de kleine gekleurde terrastafels aan het water. Bij de eerste slag denk je: ‘Oeps, best hoog. Handen los? Nee dank je!’ Wanneer je weer naar achteren beweegt, vallen ook andere dingen op. Zoals het IJmeer in de verte, de ArenA, Nemo en de zon die weerkaatst op het dak van het Centraal Station. Zo schommel je een minuut boven de stad. Voor en achter zit je vast met een gordel met een beugel in het midden, zodat je wel het gevoel van vrijheid hebt zoals bij een echte schommel, maar ook een gevoel van veiligheid. Net als je gewend bent aan het idee dat je schommelt over het randje van een hoog gebouw en mee wil gaan schommelen, komt hij alweer tot stilstand en ben je zo weer beneden. Ontzettende leuke ervaring. Genoeg om over te praten. Alleen was Gert Jan, volgens eigen zeggen, tijdens het schommelritje tien jaar ouder geworden.

Bert Stap 
Heeft u ook behoefte aan een hele praktische benadering van Machineveiligheid?
Schrijft u zich dan nu in voor ons Practical Safety Event dat wij, als ESV Technisch Adviesbureau BV, in samenwerking met diverse gerenommeerde leveranciers organiseren op 21 september 2016.

Deze middag zullen wij, samen met de leveranciers, een praktijkcase bespreken waarbij wij de probleemsetting van de praktijkcase zullen presenteren. De leveranciers die bij de organisatie betrokken zijn zullen dan, op basis van hun programma aan veiligheidsproducten, de gelegenheid krijgen om hun oplossing te presenteren.

Tijdens deze middag kunt u op de stands van de aanwezige leveranciers u volledig laten informeren over hun programma aan veiligheidsproducten en kunt u eventuele brandende vragen aan hen voorleggen.


Aan het eind van de middag zal, onder leiding van ons, met de leveranciers een forumdiscussie gehouden worden, waarbij u de gelegenheid krijgt om hele directe vragen te stellen over hun oplossing of eventuele kritische opmerkingen te plaatsen.
SCHRIJF U HIER IN
Algemene informatie
 
 • Het Practical Safety Event zal plaats vinden op 21 september 2016.
  Inloop vanaf 12:45 uur.
 • Het event wordt gehouden in Hof van Putten.
 • Aan het event zijn voor u geen kosten verbonden. Maximaal 2 personen van één bedrijf mogen zich inschrijven voor dit event.


Aan het PRACTICAL SAFETY EVENT werken mee:

Stap voor Stap

Wie niet horen wil, moet maar voelen!
Afgelopen week hebben we overal kunnen lezen dat de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) meer controles gaat uitvoeren in de bouw in verband met geluid (lawaai). Onze ervaring is echter dat niet alleen in de bouw, maar ook in allerlei andere sectoren sprake is van hardhorendheid van medewerkers. Hiermee bedoelen we dan niet de gehoorschade die medewerkers al opgelopen hebben, maar de neiging om niet te luisteren naar de welgemeende adviezen van de werkgever om gehoorbescherming te dragen. Overal zie je nog medewerkers die niet of niet willen denken aan de gevolgen van lawaai op het gehoor en dus de verstrekte gehoorbescherming niet dragen terwijl het wel nodig zou zijn en ook door de werkgever verplicht wordt.

Maar goed, ook bij evenementen en events waar het geluid ver boven de 85 dB(A) ligt, krijgt men oorproppen uitgereikt die over het algemeen maar beschermen tot een geluidsniveau van ca. 90 dB(A). Dit terwijl er daar geluidspieken gemeten worden die ver boven de 110 dB(A) liggen. Echter niemand die er dan mee zit. Over het algemeen kunnen we dus beter stellen dat er geen sprake is van hardhorendheid maar eerder van niet willen luisteren. Jammer alleen dat de Inspectie SZW nu aankondigt dat zij extra gaan controleren en er dus mogelijk ook welwillende werkgevers beboet kunnen gaan worden voor de onwelwillendheid van hun medewerkers. Natuurlijk ligt wettelijk gezien de controle op het gebruik van gehoorbescherming ook bij de werkgever. Alleen hebben sommige werkgevers het gevoel dat ze tegen dovemans oren aan het praten zijn. In dit geval zou de Inspectie SZW eerder gebruik moeten maken van het recht om ook de medewerker te beboeten. Laten we hopen dat ze dat ook gaan doen. Gewoon het principe van 'wie niet horen wil, moet maar voelen' zou wel eens meer effect kunnen geven.

Bert Stap
IVOB - TRAINING VEILIG WERKEN

De trainingen Veilig Werken van oktober zitten al helemaal vol. Maar in november en december heeft u weer een nieuwe kans om deel te nemen aan de training Veilig Werken!

Data trainingen Veilig Werken:
- 2 november (basis)
- 12 december (basis
- 13 december (middelbaar)


Geef uzelf of uw personeel op door HIER te klikken
Agenda ESV & IVOB


Dinsdag 6 september:
 • Training Machineveiligheid Module 1
Maandag 12 september:
 • Training Machineveiligheid Module 2
Dinsdag 20 september:
 • Training Machineveiligheid Module 3
Woensdag 21 september:
 • Practical Safety Event
Maandag 26 september:
 • Training Machineveiligheid Module 4

Donderdag 6 oktober:
 • Training Veilig Werken Basis (VOL, inschrijven niet meer mogelijk)
Vrijdag 7 oktober:
 • Training Veilig Werken Middelbaar (VOL, inschrijven niet meer mogelijk)
Woensdag 2 november:
 • Training Veilig Werken Basis

Klik hier voor de volledige agenda van ESV. De volledige agenda van IVOB kunt u hier vinden.
Volg ons op LinkedIn
ESV Technisch Adviesbureau B.V. is sinds kort actief op LinkedIn. Wij zullen regelmatig updates en interessante nieuwsfeiten presenteren op onze bedrijfspagina.

Klik hier om naar de LinkedIn pagina te gaan. Hier kunt u zich direct aanmelden en zo op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.
Website ESV
Website IVOB
Email
LinkedIn
Copyright © 2016 ESV Technisch Adviesbureau B.V., All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van ESV Technisch Adviesbureau B.V. en IVOB B.V.


U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van IVOB

ESV Technisch Adviesbureau B.V. | IVOB B.V.
Mercuriusweg 30 | 3771 NC Barneveld

info@esv-groep.nl | 0342 - 42 42 51 | www.esv-groep.nl
info@ivob-opleidingen.nl
| 0342 - 42 42 51 | www.ivob-opleidingen.nl

uitschrijven    voorkeuren bijwerken