Copy

Kenniscentrum Data & Maatschappij

Dit is de eerste editie van onze maandelijkse nieuwsbrief.
Lees verder en kom meer te weten over wie we zijn en wat we gaan doen. Ontdek het volledige programma van ons lanceringsevenement op 9 december en registreer je voor twee interessante lezingen in het kader van de CiTiP Fellow Lectures Series. 

Wie zijn we en wat gaan we doen? 

Het Kenniscentrum is een samenwerking tussen 3 universitaire onderzoeksgroepen: imec-SMIT-VUB, CiTiP (KU Leuven) en imec-MICT-UGent en werd opgericht naar aanleiding van het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie. Het Kenniscentrum wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid (EWI).

Onze economie en maatschappij steunen steeds meer op data-gedreven applicaties en op AI toepassingen. Waar deze innovaties vooral de technologische mogelijkheden benadrukken, blijven de juridische, maatschappelijke en ethische thema’s vaak bijzaak.

Het Kenniscentrum Data & Maatschappij wordt de centrale hub om kennis en ervaringen rond deze thema’s te verzamelen en te communiceren naar bedrijven, beleid en het brede publiek.

Ook willen we het onderzoek in onze onderzoeksgroepen vertalen naar toegankelijke en praktische rapporten, richtlijnen en toolkits zodat we onze stakeholders maximaal kunnen bereiken.

Onze website is nog in opbouw, maar je kan alvast een kijkje nemen op data-en-maatschappij.ai.

Lanceringsvenement 

 
Het programma voor ons lanceringsevent op 9 december is compleet! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de snelle beslissers. 
 
Minister Hilde Crevits zal de namiddag openen en we verwelkomen Katleen Gabriels (Universiteit Maastricht) en Marijke Verhavert (Tomorrowlab) als keynote sprekers. Ook ons stakeholderpanel is intussen compleet met Max Van Sande (Colruyt), Filis Zümbültas (Smart City Coordinator Stad Brussel), Ulrich Petré (VDAB)Julie Scherpenseel (ML6) en Rob Heyman (Kenniscentrum Data & Maatschappij).
                                          
Registreer nu

CDS-CiTiP Fellow Lectures Series

 
In de eerste week van december nodigt CiTiP je uit voor twee lezingen:
  • 'Robot Rules' door Jacob Turner op 3 december 
  • 'Regulating Healthcare Robots & AI Technologies' door Dr. Eduard Fosch Villaronga op 6 december.
Deze lezingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Registratie is wel noodzakelijk. Stuur een mailtje naar law.citip.admin@kuleuven.be.

En ook nog dit: 

  • Onze eerste visiepaper 'AI in Flanders' komt er aan. Je kan de paper vanaf 9 december raadplegen op onze website.
  • We lanceren binnenkort ook een tool om ethische aspecten van AI te bespreken. Meer hierover in de volgende editie van deze nieuwsbrief! 
Twitter
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven op deze mailinglijst of omdat je hebt deelgenomen aan een evenement gerelateerd aan het Kenniscentrum Data & Maatschappij.
Meer over je privacy: klik hier. Uitschrijven? Klik hier.