Copy

Nieuwsbrief HTV
 

Kunt u dit bericht niet lezen bekijk deze email dan in je broiwser
Wintercompetitie 2016/2017

De inschrijving voor de wintercompetitie is verlengd tot dinsdag 18 oktober. De inschrijvingen blijven wat achter, met name voor de singlecompetitie. Daarvoor zijn tot nu toe maar 3 inschrijvingen. Voor de herendubbelcompetitie zijn er tot nu toe 13 inschrijvingen, voor de damesdubbel 10 en voor de gemengd dubbel 14. Dus schrijf jezelf snel in via www.toernooi.nl of via inschrijfformulieren in de kantine.

Koffiemachine

De komende weken wordt er in de kantine van HTV een nieuwe koffiemachine uitgeprobeerd. Deze werkt sneller, is onderhoudsarm e storingsvrij én geeft lekkere koffie. Een soortgelijke machine staat bij voetbalvereniging Rood Wit '62 en daar is men er heel tevreden over. Na de proefperiode neemt het bestuur een besluit over het wel of niet vervangen van de oude koffiemachine. Jouw mening telt hierin mee daarom vraagt het bestuur eventuele op- en/of aanmerkingen door te geven aan Joep de Vries of Katja de Bruin.

Inslagkooi en speeltuintje

Er is begonnen met het herinrichten van het speeltuintje tussen de opslagruimte en de inslagkooi. Er worden tegels gelegd en er komen een palletloungebank en een weerbestendige tafeltennistafel. Ook de inslagkooi wordt opnieuw bestraat en geschilderd. Het werk zal in de komen weken uitgevoerd worden. Het straatwerk wordt uitbesteed.
 
Noodoproep bardiensten

Binnenkort begint de interne wintercompetitie en iedereen wil dan toch graag vooraf maar ook zeker daarna nog genieten van leuk gezelschap onder het genot van een drankje in onze kantine? Maar de gezelligste tennisvereniging van Helmond heeft een probleem. Er zijn niet genoeg leden die een bardienst willen draaien. Meld je daarom nu aan door een e-mail te sturen naar htvbardienst@hotmail.com en geef een dag op waarop je een bardienst zou willen doen. 

GEEN ERVARING = GEEN PROBLEEM 

De leden van de barcommissie leggen je heel graag uit hoe het werkt. 

Invitatietoernooi

Het invitatietoernooi is verplaatst naar zondag 30 oktober. Nodig iemand van een andere club uit, een vriend(in), familielid, buurman of wie dan ook uit om mee te doen aan dit gezellige toernooi. Je kunt inschrijven als heren-, dames- of gemengddubbel. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn en 1 van de 2 moet lid zijn van HTV.

Het inschrijfgeld bedraagt:
- €3,50 per persoon inclusief koffie met gebak
- €7,50 per persoon inclusief koffie met gebak en een buffet
- €5,00 per persoon voor elke volwassenen die niet mee tennist maar wel mee wil eten
- €3,50 per persoon voor elk kind dat mee wil eten

Inschrijven kan tot en met 28 oktober bij Cliff Kampers, Patrick Jansen en/of Twan Hertogs.
Kerstbal 2016

Dit jaar vindt het jaarlijkse kerstbal plaats op zaterdag 17 december. Thema van deze feestavond is Goud of Fout.

3 nieuwe competitievormen in 2017:

Instapcompetitie
De eerste nieuwe vorm is de Instapcompetitie, die vooral geschikt is voor beginnende competitiespelers van niveau 8 en 9.  Spelers van 17 jaar en ouder spelen tijdens de Voorjaarscompetitie in april en mei gedurende zeven speeldagen, op donderdagavond of zondagmiddag. De keuze voor de dag is aan de spelers zelf. Er worden per speeldag twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de samenstelling van de duo’s niet uitmaakt. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan dat twee dames  tegenover een gemengd duo staan. De nadruk ligt op leuk tennis op je eigen niveau en gezelligheid, de duels tellen dan ook niet mee voor de speelsterkte. Om de duur van de duels te beperken, wordt bij een stand van 40-40 direct een beslissend punt gespeeld en wordt in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten gespeeld.

Jongvolwassenen
De tweede is een competitievorm voor jongvolwassenen tussen de 17 en de 35 jaar. Deze competitie is makkelijk te plannen naast andere activiteiten. In de Voorjaarscompetitie in april en mei zijn er zeven speeldagen, die pas beginnen op zaterdag na 17.00 uur. Teams werken met minimaal vier spelers vier dubbelpartijen af, waarbij een speelronde kan bestaan uit één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel of uit vier heren-, dan wel damesdubbels. De nadruk van deze vorm ligt voornamelijk op spelen tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau en dezelfde leeftijdscategorie. Ook hier wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten.

Zomeravondcompetitie
De derde nieuwe competitievorm is de Zomeravondcompetitie voor spelers van 17 jaar en ouder en van alle niveaus in mei en juni. Op zeven woensdagavonden komen teams met minimaal vier spelers tegen elkaar uit in vier dubbelpartijen en net als bij de jongvolwassenen kan worden gekozen uit vier damesdubbels, vier herendubbels of één damesdubbel, één herendubbel en twee maal gemengd dubbel. Wederom wordt bij 40-40 een beslissend punt gespeeld en is de derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten. De Zomeravondcompetitie kan door spelers naast de Voorjaarscompetitie worden gespeeld.

Nieuw in het assortiment bij HTV

Vanaf nu is er in de kantine van HTV ook Ice Tea Green verkrijgbaar.

Copy

Heb jij iets te melden waarvan je denkt dat het in de nieuwsbrief past? Mail het dan naar Judith van der Linden via judithvanderlinden@hotmail.com.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Helmondse Tennis Vereniging, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp