Copy

Nieuwsbrief HTV
 

Kunt u dit bericht niet lezen bekijk deze email dan in je broiwser

Vrijwilligersmiddag 

Zondagmiddag 17 juli 2016 zijn de vrijwilligers van HTV in het zonnetje gezet. Zonder de inzet van deze mensen kan onze club namelijk niet bestaan. Er is door hen in het afgelopen jaar veel werk verzet waar we niet aan voorbij mogen gaan. 

Daarom heeft het bestuur een leuke middag georganiseerd. Na een welkomstdrankje en een plak cake zijn de vrijwilligers bedankt voor hun inzet en daarna werd er gekiend. De prijzen hiervoor zijn grotendeels geschonken door sponsoren. De hoofdprijs, een e-reader, is door HTV aangeboden. 

Om het kienen in goede banen te leiden en heeft het bestuur de twee meest ervaren kienmasters van Helmond ingehuurd: Bert en Sjaan Suikerbuik. Bert, erg onhandig, had nogal moeite om met zijn rollator tussen de stoelen door naar zijn plek te komen. Er zaten nogal wat HTV'ers in de weg op het volle terras.

Sjaan gaf aan enkele van de vrijwilligers te kennen, ze had er in het verleden nog mee gevreeën. Bert gaf aan ook enkele aanwezigen al eens onder handen te hebben gehad. Dit even terzijde. Na een advocaatje met slagroom voor Sjaan en een koud biertje voor Bert kon het kienen beginnen. 

Sjaan en Bert Suikerbuik 

Helaas bleek voor sommige HTV'ers het tempo wat hoog te liggen. Waarop Sjaan aangaf de hullien Bert doar ok last van haa. Sjaan: "En gaai bent nog zo jong en kende ge het naw al nie baaihauwen!?" Op alle opmerkingen, en ze hoorden echt alles, werden door de ervaren kienmasters met leuke kwinkslagen gereageerd. Wat opviel was dat het getal soixante neuf, voor sommige 69, veelvuldig voorkwam. In diverse talen werden de getallen opgenoemd, waarna het in het Hellemonds werd herhaald. 

Tijdens het kienen was het opvallend rustig. Er werd regelmatig gepauzeerd voor een drankje en een hapje, waaronder de heerlijke salades van Tine van de Kruis.

Diverse mensen hadden een leuke prijs gewonnen. De hoofdprijs werd door Jos de Haas in de wacht gesleept.

Suus van Gerwen heeft de hele zaterdagmiddag samen met Heidy van de Vorst in de keuken saté staan  rijgen maar helaas ging de meegebrachte grilplaat kapot. Geen nood, de saté werd gebakken in het tosti-ijzer en zo werd toch iedereen voorzien van een heerlijk sateetje. Rond 21.00 uur ging iedereen voldaan weer naar huis. 

We hopen het volgende jaar nog meer vrijwilligers te mogen bedanken voor hun inzet en hopen dat de opkomst wat groter is dan dit jaar.

Mocht je je als vrijwilliger aan willen melden stuur dan een mail naar het secretariaat of meld je aan bij een van de bestuursleden van HTV. 

Door Lian van Berlo

Thuisblijvers toernooi 2016 

Op maandag 25,woensdag 27 en vrijdag 29 juli werd dit jaar het thuisblijverstoernooi gespeeld. Er waren 32 inschrijvingen, mooi, maar de organisatie had er graag wat meer gehad. Er werd gespeeld in vier poultjes, dus kon men 2 keer per avond een wedstrijd spelen. Tussen de wedstrijden door, maar zeker ook erna, werd onder het genot van een hapje en drankje het terras benut om gezellig bij te kletsen. Het was na het tennissen weer als vanouds luidruchtig tot in de late uurtjes. 

De organisatie was in handen van Suus van Gerwen, Lian van Berlo en Truus Jansen. Zij regelden het toernooi met strakke hand. Complimenten voor de organisatie en inzet van de vrijwilligers. Zowel in de voorbereiding als op de avonden zelf met de hapjes of achter de bar. Ook het tennispark lag er weer als een plaatje bij. 

Op vrijdagavond werden de laatste wedstrijden gespeeld en werd er afgesloten met een luxe barbecue. Weer tot in de puntjes verzorgt door cateraar Vincenzo, gerund door Berthilde van Wetten . 

Voor de barbecue hadden zich 54 mensen opgegeven. Wat opviel tijdens de barbecue was de stilte. De als luidruchtig bekend staande HTV'ers hadden hun handen en monden vol. Je kon zelfs de even de vogels horen fluiten en de muziek horen. Het enige wat geluid maakte was het geschraap van de messen en vorken die over de porseleinen borden gingen en de glazen die na het drinken op de tafels werden gezet. 

Na de barbecue werd de herdenkingstegel van Wim Martens onthuld, welke met carnaval door Henny (zoon van Wim Martens en Prins van de Bandeliers) is geschonken aan HTV. Van de familie van Wim Martens waren zijn dochter Wilma en zoon Henny met hun echtgenotes aanwezig tijdens de onthulling.

Woordvoerder van HTV voor deze gelegenheid was Jan Manders. Hij heeft Wim Martens voor de onthulling op een leuke en passende manier herdacht. Henny en Wilma Martens hebben de herinneringstegel bij HTV onthuld. Die afgedekt was met de HTV vlag. De herdenkingstegel hangt aan de muur rechts van de ingang naar de kantine. 

Na de onthulling en nadat iedereen zijn buikje volgegeten had was het tijd voor de loterij. Diverse flessen wijn, Boswandeling, en andere artikelen werden door de deelnemers gewonnen. Een van de vele prijzen, een pakketje alcoholvrij bier, werd door de winnaar Tini Manders geweigerd. Hij zei: "als echte HTV'er wil ik alleen bier met alcohol erin." Zo kennen we onze klanten. Mieke van Kraay was de gelukkige winnaar van het alcoholvrij bierpakket. 

Zoals gewoonlijk als het gezellig is, ging het thuisblijversfeestje door tot in de late uurtjes. Voor diegene die zich niet opgegeven hebben voor deze happening: kom er de volgende keer ook bij. Je weet niet wat je gemist hebt! En zij die het fijn hebben gehad: zeg het voort, zegt het voort! 

Door Joep de Vries

Wie was Wim Martens?

Tijdens de feestavond voor vrijwilligers wordt Wim Martens uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Later in het jaar wordt de HTV-familie opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Wim. Op de avond van Koninginnedag wordt hij plotseling onwel op baan drie, terwijl hij bezig is met een partijtje tennis. Ondanks toegesnelde hulp sterft Wim in het harnas op zijn geliefde tennispark op 30-4-2001. Wim Martens werd 75 jaar. 's Ochtends was Wim op het sportpark nog een paar uur bezig geweest met allerlei werkzaamheden die volgens hem nog gedaan moesten worden. Het beeld van Wim op die dag, rondkarrend op zijn motorkarretje op de tennisbanen, staat op het netvlies gegrift. Zo was Wim nu eenmaal. Altijd bezig op het park of achter de bar. In hem verliest HTV een zeer prominent, maar vooral waardevol lid. Hij was lid van verdienste en genomineerde voor de gemeentelijke onderscheiding Vrijwilliger van het Jaar 1999. 

Anekdotes over Wim: 

* Omdat Wim altijd met een boogbal serveerde en zijn tennismaten vonden dat hij wat harder en strakker over het net moest leren serveren, hadden ze 100 gulden met wasknijpers aan het net gehangen. Het grootst gedeelte stak boven het net uit. Wim als je die raakt mag je het geld houden. Hoe Wim ook zijn best deed het is hem nooit gelukt de 100 gulden te winnen. 
* Wim had in zijn garage aan het plafond een tennisbal aan een touwtje hangen. Een HTV'er die op bezoek was bij Wim vroeg waar is dat voor? Als die bal mijn voorruit raakt van de auto sta ik net stil voor de muur van de garage. Tennisbal werd vlug verhangen toen Wim even niet oplette. 
* Mensen in verlegenheid brengen kon Wim als de beste, uitspraak van "Nou moet je ook zeggen dat die vent niet kan tennissen, nu die er bij is", terwijl deze persoon dat nooit gezegd had. 
* Wim, ik win van jou met tennissen, "jij nooit, want ik speel niet tegen jou! " 
* Uitspraken van Wim: "tegen jou zeg ik nooit iets meer !!!" En "jou moet ik ook niet", wat niet wilde zeggen dat hij dat ook meende. Vaak bedoelde hij het tegenovergestelde. 
* Avondje uit in de stad met HTV'ers, veel plezier gehad. Toen Wim voor de gein boven het kanaaal werd gehouden, riep hij "laat mij maar los, ik verdrink lachend".

Uit het 25 jarig jubileumboekje

Copy

Heb jij iets te melden waarvan je denkt dat het in de nieuwsbrief past? Mail het dan naar Judith van der Linden via judithvanderlinden@hotmail.com.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Helmondse Tennis Vereniging, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp