Copy

Nieuwsbrief oktober 2016
 
View this email in your browser

Doe mee met EnergyBattle

Kunt u meer dan 13 procent energie besparen, gewoon door beter op te letten? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de vierde ronde van de EnergyBattle. BENG! installeert gratis voor zes weken een slimme bespaarmeter bij u in huis. Met deze Wattcher kunt u gemakkelijk uw stroomverbruik bijhouden. Dus nooit meer de koelkastdeur per ongeluk open laten staan! De Wattcher houdt het goed in de gaten.

Deelnemers uit de vorige rondes geven aan dat zij bewuster zijn geworden van de stroomkosten. Dat leidt tot blijvende besparingen door kleine aanpassingen in gedrag en gewoontes. Goed voor milieu en portemonnee dus! Gemiddeld leidde deelname aan de wedstrijd tot een besparing van 13 procent. Kunt u dit resultaat verbeteren? De vierde ronde van de EnergyBattle start op 7 november. U kunt zich tot 24 oktober aanmelden.Energieneutraal in 2030: kan dat?


Boeiende discussies tijdens BENG!-Café!

”Gemeente De Bilt verbruikt een hoeveelheid energie die overeenkomt met 96 miljoen kuub gas per jaar. En wat kost ons dat met z’n allen?”, vroeg gespreksleider en bedrijvenspecialist Bouwe Taverne.

Tijdens het BENG!-café van 5 oktober vlogen de schattingen door de zaal, die varieerden van 500.000 euro tot 50 miljoen. De werkelijkheid is, dat energie ons jaarlijks 72 miljoen euro aan gemeenschapsgeld kost. Zou het niet veel beter zijn om dat geld in de eigen gemeente te houden en te werken aan een energierekening van nul euro?

Het uitstekend bezochte BENG!-café in Van Miltenburg ging de discussie aan. Lees verder...
 


 
Ledenactie BENG!:

Gratis energiemeter!
 
Nog geen lid? Doe mee met uw eigen lokale energiecoöperatie en meld u aan!
U ontvangt van ons een energiemeter waarmee u thuis het verbruik van uw huishoudelijke apparaten kunt meten.

Meer weten over de activiteiten van BENG! Bekijk het
jaarverslag 2015.

 
 
Meer nieuws op onze website: www.beng2030.nl
 
U kunt BENG! ook volgen op Twitter en Facebook!
 

Nieuwe voorzitter gezocht!
 
Binnenkort eindigt de zittingstermijn (3 jaar) van enkele bestuursleden. Een aantal van hen stelt zich herkiesbaar. Voorzitter Martijn de Loor heeft besloten geen gebruik te maken van de mogelijkheid van een tweede termijn en stelt zich niet herkiesbaar. Na vier jaar BENG! maakt hij graag plaats voor een nieuwe enthousiaste voorzitter om BENG! te leiden. Het bestuur zoekt nu een gekwalificeerde opvolger. Totdat in de opvolging is voorzien, zal zittend bestuurslid Bouwe Taverne fungeren als interim-voorzitter. Geïnteresseerden kunnen het functieprofiel aanvragen bij secretaris christoph@beng2030.nl.
 
Voorzitter Martijn de Loor (l), hier in debat met John Baken (r), tijdens BENG!-Café

Vacature ledenadministratie

BENG! is op zoek naar iemand die de secretaris ondersteunt bij de ledenadministratie. Vindt u het leuk om bij te dragen aan de verdere groei van BENG! en werkt u nauwkeurig? In deze functie bent u een belangrijke schakel in de communicatie naar de leden van de coöperatie. U kunt vanuit huis werken in uw eigen tijd. De ledenadministratie wordt bijgehouden in een gebruiksvriendelijk online programma. Meer weten? Neem contact op met secretaris Christoph Buter via christoph@beng2030.nl.
 

Klimaatnieuws in oktober
 
SamenZonneEnergie Utrecht. Deze groepsaankoop zonnepanelen voor inwoners van de provincie Utrecht is onlangs gestart. Op 10 november vindt de veiling plaats en uiterlijk eind november ontvangen deelnemers hun aanbod. Zij hebben tot en met 29 december de tijd om te beslissen of zij gebruik willen maken van het aanbod.

Klimaatstraatfeest
. Je kunt vanaf vandaag, de dag van de duurzaamheid, inschrijven! Meedoen kan met buren, familie of vrienden voor deze negende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Je maakt kans op een feest ter waarde van €5.000,- 

 


In de agenda:
  • Informatieavond Zonnepanelen op dinsdag 25 oktober in De Bilt
  • Repair Café Hollandsche Rading op 29 oktober, Dorpshuis 10-14 uur 
  • Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 5 en 12 november
  • Repair Café Bilthoven, 5 november, Talinglaan 10, 11-15 uur
  • Algemene Ledenvergadering BENG! op woensdag 23 november!

Houd voor alle interessante evenementen onze website in de gaten.


Reageren op deze Nieuwsbrief? Heeft u zelf nieuws? Mail info@beng2030.nl. 

De volgende nieuwsbrief verschijnt in november.

 
Copyright © 2016 Coöperatieve Biltse Energieneutrale Gemeenschap U.A., All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp