Copy
KUMULUS NWS: jaargang 3 . nummer 8 . EXTRA NWS 2016
Kumulus EXTRA NWS augustus 2016
Kumulus op Bruis!

Kumulus op Bruis!
2, 3 en 4 september


Popfestival Bruis heeft de afgelopen jaren bewezen een onmisbaar festival te zijn in Maastricht en omstreken. Een festival dat zorgt voor een uitstekende mix van artiesten in haar programmering. Kumulus, Centre Ceramique en Natuurhistorisch Museum werken samen op een eigen podium: De Tent. Hier treden cursisten en docenten op van Kumulus. Het hoofdmenu bestaat uit muzikale acts maar bezoekers kunnen ook meedoen aan beeldende kunst workshops. In het Glazen huis dat bij de kids area staat, is een pop-up museum gecreëerd. Objecten uit de collecties van zowel Natuurhistorisch museum als Centre Céramique (erfgoed) worden hierin interactief gepresenteerd.
Kumulus bij Parcours 2016
Kumulus bij Parcours 2016
11 september

Tijdens het Parcours presenteren we dit jaar heel veel optredens. Er zijn dans- en muziekoptredens op het Kinderplein (bij Pathé), de theatervoorstelling ‘Pleidooi ‘ speelt in de bioscoop (Pathé), er is een DJ-workshop. Er treden bands op in de Muziekgieterij, singer-songwriters bij het Theaterhotel aan het Vrijthof. In het Landbouwbelang zijn jazzensembles en bigbands te beluisteren en speelt het Jazzhouse. Bij Mosae Forum houdt de afdeling Beeldende kunsten die een tentoonstelling en verzorgt workshops. Dansers van de Intensieve Dans Academie treden op in winkelcentrum Entre Deux.
Kortom: Kumulus kom je deze editie van het Parcours op 11 september overal tegen! Vanaf 12 uur. Zien we jou daar?
Open lesweek, kom GRATIS proberen!

OPEN LESWEEK, kom gratis proberen!
12 t/m 17 september


In plaats van een Open dag is er in de eerste lesweek van het nieuwe cursusjaar (vanaf 12 september) een Openlesweek bij Kumulus. In deze week kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij de verschillende cursussen en waar mogelijk een proefles volgen.

Op de Avond van de Korte cursus (dinsdag 13 september) krijg je informatie van de docenten Beeldende kunsten over workshops en korte cursussen. Het volledige programma vind je op deze website.
Een afspraak maken voor een proefles kan overigens altijd. Bel hiervoor met de balie (043) 350 56 69 of (043) 350 56 56.
Inloop/informatie-avond korte cursussen en workshops Beeldende kunsten

De avond van de korte cursus
Inloop/informatie avond korte cursussen en workshops Beeldende kunsten op 13 september


Op dinsdag 13 september van 19.00 tot 22.00 uur op de Avond van de Korte cursus krijg je informatie van de docenten Beeldende kunsten over workshops en korte cursussen.

Het volledige programma vind je op deze website.

Een afspraak maken voor een proefles kan overigens altijd. Bel hiervoor met de balie (043) 350 56 69 of (043) 350 56 56.
Kumulus helpt onvergetelijk

Kumulus helpt onvergetelijk
21 september


In 2016 viert Alzheimer Centrum Limburg haar 15-jarig bestaan. Ook is het dan 30 jaar geleden dat in Maastricht de eerste geheugenpoli werd opgericht. Tijd voor een campagne met een positief tintje: ‘Limburg helpt onvergetelijk’. De campagne eindigt in de Eci Cultuurfabriek in Roermond met een onvergetelijke tv-marathon waarin Aïcha en Stephanie een mooi optreden zullen verzorgen namens Kumulus. Ze worden muzikaal begeleid door Joey Reyneke. De show vindt plaats op 21 september (17.00 tot 22.30u), op Wereld Alzheimer Dag en bestaat uit entertainment, informatie over preventie, mantelzorg en onderzoek naar dementie. Je bent van harte welkom om deze tv-show bij te wonen.
Klarinet/saxofoon en harpmuziek

Week van de Ouderen


1 t/m 8 oktober
 
Een bruisende week van, voor en door senioren waarin ‘ontmoetingen’ centraal staan. Maak kennis met cultuur en doe mee. Bezoek een huiskamerontmoeting in de buurt. Tref elkaar aan tafel. Ontdek samen de stad en omgeving. Trek erop uit met jong en oud en laat u verrassen. Dit mag u niet missen!

Klik HIER voor de digitale versie van het weekprogramma.

Aanmelden: info@toutmaastricht.nl / 043-8527053.
Kosten: Divers
Locatie: Maastricht e.o.

Meer info: www.weekvandeouderen.nl
Kunst op straat: De straat is jouw podium, canvas & expositieruimte!

Kunst op straat:
De straat is jouw podium, canvas & expositieruimte!

8, 9 en 15, 16 oktober


Tout Maastricht wil de stad laten kennismaken met straatkunst in al zijn mogelijke vormen. Laat je inspireren door professionals en geef je op voor een reeks workshops en een toonmoment in oktober! Ontmoet andere liefhebbers van (straat)kunst & cultuur en leer hoe je jouw creativiteit kunt presenteren in de openbare ruimte. We brengen muziek, theater, dans en beeldende kunst naar de straten van Maastricht. Aanmelden: kunstopstraat@toutmaastricht.nl / 043-8527053. Locatie: Plein 1992. Gratis! Meer info: www.toutmaastricht.nl/kunstopstraat
World Groove Dance Club

World Groove Dance Club
10 september, 22 oktober,
19 november


De World Groove Dance Club (WGDC) is een besloten dansfuif c.q. uitgaansgelegenheid, die een basis heeft gevonden in het theatercafe van Kumulus aan de Herbenusstraat 89 in Maastricht. WGDC maakt gebruik van een separate dansstudio voor de dansworkshop. De aansluitende dansparty vindt plaats in het theatercafe. In het cafe is een podium met licht en geluid voor de DJ, een mooie dansvloer met aangrenzend een gedeelte om te ontmoeten, bij te praten of even uit te rusten van het dansen. Dansworkshop (20:00-21:30uur) & dance party 12 EURO (geen geld retour na workshop). Dance party only (21:30-1:00uur) 7 euro.
Dans Magazine en theatermagazine Scènes voor Kumulus-cursisten!

Dans Magazine en theatermagazine Scènes voor Kumulus-cursisten!
 

Speciale aanbieding op Dans Magazine en theatermagazine Scènes voor Kumulus cursisten!

Geïnteresseerd in cultuur, theater en dans? Dan zijn Dans Magazine en theatermagazine Scènes de tijdschriften voor jou! Lees in Dans Magazine alles over de nieuwste dansvoorstellingen en trends en laat theatermagazine Scènes jouw gids zijn in het overweldigende aanbod van toneel, cabaret, dans en musical.

Speciaal voor Kumulus-cursisten:
1 jaar Dans Magazine of Scènes voor slechts € 17,50!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Like KUMULUS NWS, Bruisende start van ons culturele seizoen. on Facebook
Copyright © 2016 KUMULUS centrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening, alle rechten voorbehouden. U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven in de mailinglijst.

U vindt ons hier:
KUMULUS centrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening
Herbenusstraat 89 (locatie West)
Sint Maartenspoort 2 (locatie Oost)
Maastricht, Limburg 6221 BA
Netherlands

Add us to your address book

inschrijven/update info       uitschrijven