Copy
KUMULUS NWS: jaargang 3 . nummer 3 . maart 2016
Kumulus NWS maart 2016
Doe mee met de korte cursus ei-tempera/olieverf

Doe mee met de korte cursus ei-tempera/olieverf

 
Schilderen met ei-tempera en/of olieverf is een korte cursus van zes lessen. Je leert zelf verf maken en je krijgt uitleg over de verschillende pigmenten. Ook komen verschillende technieken aan bod zoals het ‘laag over laag’-werken en de combinatietechniek met olieverf. Ei-tempera verf wordt gemaakt van verse eieren; van een eidooier en pigment.

Tot het jaar 1500 was tempera de verf waarmee werd geschilderd. Veel bekende werken van bijvoorbeeld Botticelli en Michelangelo zijn ermee gemaakt. De verf is geliefd door de heldere en intense kleuren die ook fris en helder blijven. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schilders. Meer info hier.
Aïcha Cherif wint regionale voorronde Kunstbende

Aïcha Cherif wint regionale voorronde Kunstbende


Onze cursiste Aïcha Cherif, singer/songwriter, heeft afgelopen zondag, 20 maart, de Limburgse finale gewonnen van de Kunstbende, een wedstrijd voor jong, creatief talent.

Aïcha gaat Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke Kunstbende finale op zaterdag 18 juni in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Wij zijn supertrots op Aïcha en feliciteren haar met haar finaleplaats en wensen haar alvast heel veel succes toe in Utrecht! Klik hier om Aïcha te beluisteren.

Lees meer over de Kunstbende Limburg op www.kunstbendelimburg.nl
 
UitTip Knusse kunst

UitTip! Tentoonstelling 'Knusse Kunst

 
Op zaterdag 26 maart a.s. wordt de tentoonstelling 'Knusse Kunst' geopend in ons gebouw aan de Herbenusstraat. In Knusse Kunst is werk te zien van alle cursisten van de Kinderacademie cursussen kinderkunstateliers, tekenen/schilderen, kunst en techniek, fashionfreak en striptekenen. Het thema is: Knus. Er is getekend, geschilderd, geboetseerd, getimmerd, geknipt, gevilt en genaaid. En al dat werk heeft geleid tot hartverwarmende kinderkunst die te zien is op de benedenverdieping.

Opening van 12.00 tot 13.00 uur in Theater Kumulus met o.a. een modeshow van onze Fashionfreak cursisten. De tentoonstelling loopt nog tot zondag 10 april.
Examenstress bij Kumulus!

Examenstress bij Kumulus!
 

Van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april is het weer de tijd van het zwoegen, zweten, tandenknarsen, zenuwentiks en nog veel meer onplezierigs dat overheerst bij tal van leerlingen van de Kumulus Muziekschool. Het is namelijk: EXAMENWEEK!

De docenten van ons team hebben er echter alle vertrouwen in. Eenmaal bezig aan het ingestudeerde repertoire verdwijnen alle examenstress symptomen als sneeuw voor de zon en wordt er mooi gemusiceerd.

Voor alle examenkandidaten:
TOI, TOI TOI!

En zet 'm op!
Leerorkest Kumulus te gast bij Club Vibes Maastricht

Leerorkest Kumulus te gast bij Club Vibes Maastricht
zondag 3 april
 

Leerorkest Kumulus is op zondag 3 april a.s. te gast bij Club Vibes in Maastricht.
Onder leiding van en met een gastoptreden door Marc Huynen (bandleider en trompettist) speelt de band voor vrienden, familie en andere belangstellenden.

Tijd: 15.00-17.00 uur.
Zaal open vanaf 14.30 uur.
Locatie: Club Vibes, Heerderdwarsstraat 29b Maastricht

Meer info: www.clubvibesmaastricht.nl
Dansworkshop Jens van Daele

Dansworkshop
Jens van Daele   

zaterdag 9 april  


SCHRIJF JE NOG SNEL IN! Combineer een bezoek aan de bijzondere dansvoorstelling Over Onze Vader van Jens van Daele met een unieke dansworkshop bij Kumulus Intensieve Dans Academie waarin de Burning Bridges techniek wordt toegepast. Daag jezelf uit. O.l.v. van niemand minder dan Patricia van Deutekom ga je aan de slag met het energieke bewegingsmateriaal uit de voorstelling. Je ziet in het theater de moves terug op het podium, waardoor je de voorstelling en het liefdesverhaal nog intenser en inhoudelijker kunt beleven. Van 14.30 - 16.00 uur bij Kumulus Herbenusstraat 89. Aanmelden: heidi.vos@kumulus.nl.
'Symphonie de Miserere' van Orlando di Lasso

'Symphonie de Miserere' van Orlando di Lasso
zaterdag 9 april

Uitvoering voor publiek tijdens de Blokfluit- en Gambadag georganiseerd door Vereniging Huismuziek Maastricht. Alle soorten blokfluiten, van sopraan tot en met grootbas zijn vertegenwoordigd. Ook doen allerlei soorten viola da gamba’s, van discant tot bas mee en wordt het geheel begeleid door klavecimbel. Indrukwekkend om een groep van meer dan vijftig instrumenten te horen en te zien. Met medewerking van Constance Allanic, Marike Tuin, Hildegard Moonen (viola da gamba) en Sascha Mommertz (blokfluit).

Aanvang concert: 15.30 uur. Kumulus Muziekschool, St. Maartenspoort 2, Maastricht.
Laat je verrassen door muzikale optredens in Maastrichtse Huiskamers

Laat je verrassen door muzikale optredens in Maastrichtse Huiskamers
zondag 10 april

Op zondag 10 april vinden weer de jaarlijkse Huiskamerconcerten plaats in verschillende huiskamers van de Alexander Battalaan in Maastricht. Diverse artiesten geven gratis concerten van 20 minuten in de intieme sfeer van een huiskamer. Naast optredens van singer/songwriters zoals Peter Beeker en Jimmy Dee en Bolton & Jeninga kan er ook genoten worden van muziekensembles, vocale ensembles, koren, diverse bands en nog veel meer artiesten. Aanvang: 14.00 uur Locatie: diverse woonkamers Alexander Battalaan
Toegang: gratis. Meer info: www.maastrichtnet.nl/actief
Museumnacht Maastricht

Museumnacht Maastricht
vrijdag 15 april


In navolging van steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam wordt er op vrijdag 15 april de eerste Maastrichtse Museumnacht georganiseerd. Verschillende musea en tentoonstellingspodia openen hun deuren en er zijn mooie programma’s samengesteld. Kumulus leerlingen treden op bij Centre Céramique (dans) en bij Boekhandel Dominicanen (muziek).

Meer informatie over de Kumulus optredens vind je via www.kumulus.nl/museumnacht.

Kijk op www.museumnachtmaastricht.nl voor algemene informatie.
Pleidooi Partoet

Pleidooi
vrijdag 15 en zaterdag 16 april


Theatervoorstelling door Jeugdtheaterschool Partoet. Pleidooi voor het niet-nadenken, het eten van veel ijsjes en het meegolven als een gelukkige meeuw is geen toneelstuk maar een gesprek. Een gesprek dat niet onder de categorie “zeuren” valt, maar onder de categorie aanstippen. Twaalf jongeren stippen gewoon even aan wat ze belangrijk vinden. Niet alleen voor zichzelf. Maar ook voor het publiek, in het kader van het grotere geheel. Iedereen heeft daar - zeg maar - baat bij. Tijd: vr  20.00 en za 14.30 en 20.00 uur. Locatie: Kumulus Herbenusstraat. Reserveren op ma-do 9.00 – 16.30 uur via balie Kumulus, Herbenustraat 89, Maastricht. 043-3505656.
Kumulus korenmiddag

Kumulus korenmiddag
zondag 17 april


Op zondagmiddag 17 april treden in de Henri Hermanszaal van Kumulus Muziekschool diverse koren op in het kader van de jaarlijkse korenmiddag van Kumulus.

Naast de optredens van de Kumulus koren De Singing Kids o.l.v. Christianne Neven en het seniorenkoor The Young Once o.l.v. Peter Knops, kan men ook genieten van de koren "Sing a Song" o.l.v. Heidi Pittie en Vivas o.l.v. Christianne Neven.

Kortom, een gevarieerd aanbod van koren en liederen. De korenmiddag begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

 
Verwacht in mei-waakhondje

VERWACHT IN MEI


woensdag 18 mei Waakhondje

Regisseur: Aimee Charlier.

Theatervoorstelling door Jeugdtheaterschool Partoet /Kumulus
(tekst Peer Wittebols). Over twee zusjes die thuis het huishouden doen omdat hun moeder de hele dag in bed ligt. Vader is overleden en de zusjes houden de boel draaiende. Ze willen zo goed mogelijk voor hun moeder zorgen en zetten daarbij hun eigen gevoelens opzij. Tot er iemand op bezoek komt... een jongen die alles weer goed wil maken.

Tijd: 16.00 en 19.00 uur.
Locatie: Theater Kumulus, Herbenusstraat. Reserveren: via balie Herbenusstraat op ma t/m do 9.00 – 16.30 uur.
Verwacht in mei-zwarte molen

VERWACHT IN MEI


zaterdag 21 mei

Meester van de zwarte molen


Regisseur: Peggy Lebens.

Theatervoorstelling door Jeugdtheaterschool Partoet/ Kumulus
Een adembenemend verhaal voor de hele familie naar het legendarische boek van Otfried Preussler.
Meester van de zwarte molen gaat over de strijd tussen goed en kwaad en de kracht van vriendschap en liefde.

Tijd: om 16.00 en 19.00 uur.
Locatie: Theater Kumulus, Herbenusstraat.

Reserveren: via balie Herbenusstraat op ma t/m do van 9.00 tot 16.30 uur.
Tentoonstelling Pure

'Pure' Les deux garçons

loopt nog t/m 6 juni

Museum aan het Vrijthof in Maastricht biedt sinds 6 maart plaats aan het Nederlandse kunstenaarsduo 'Les Deux Garçons' met hun eerste overzichtstentoonstelling 'PURE'. Taxidermie sculpturen, bronzen beelden en gemengde techniek objecten laten de diversiteit van de kunstenaars zien. De bijzondere overzichtstentoonstelling 'PURE' - Les Deux Garçons loopt nog tot en met 6 juni. Met ruim 120 werken waaruit de evolutie, veelzijdigheid, authenticiteit en vakkundigheid van het kunstenaarsduo blijkt. Een indrukwekkende collectie taxidermie-sculpturen, bronzen en gemengde techniek beelden. Voor Kumulus cursisten zijn bij beide balies kortingsvouchers vanaf vrijdag 1 april verkrijgbaar (€ 1,50).
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Like KUMULUS NWS, culturele voorjaarsdrukte en meer! 🌷 on Facebook
Copyright © 2016 KUMULUS centrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening, alle rechten voorbehouden. U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven in de mailinglijst.

U vindt ons hier:
KUMULUS centrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening
Herbenusstraat 89 (locatie West)
Sint Maartenspoort 2 (locatie Oost)
Maastricht, Limburg 6221 BA
Netherlands

Add us to your address book

inschrijven/update info       uitschrijven