Copy
Vrouwen zijn de grootste gamers -- DARPA subsidieert nano-fabricage
POLITIEK | The National Interest | 27 aug 2014

Henry Kissinger: World Order

Sympathieke bespreking van het nieuwste boek van Henry Kissinger (Fürth, 1923) door Jacob Heilbrunn, hoofdredacteur van de National Interest. Door de eeuwen heen is een machtsevenwicht - zoals bijvoorbeeld de Vrede van Westfalen (1648) - de beste manier geweest om een zekere mate van vrede te scheppen. Hegemonie, moralisme, bevrijdingsoorlogen en evangelisme, ook al zijn ze nog zo goed bedoeld, hebben vroeg of laat een averechts effect. Dit is niet cynisch, het is in zekere zin zelfs ethisch: “Het is een vorm van moralisme – verhoudingen gebaseerd op wederzijds respect en elkaar in waarde laten, niet vallen voor de verleiding om gebruik te maken van tijdelijke omstandigheden, om zo een duurzame vrede te bevorderen.”  Geen specifiek instructies over wat te doen met hysterische terroristen of met Syrië. Maar wel een  theoretisch raamwerk dat nuttig kan zijn bij de vraag: wat doen we met opkomend China, of met Rusland onder Poetin. (meer…)


TECHNOLOGIE | Daily Dot | 27 aug 2014

‘Hier dat ding, mama wil gamen’

woman-gamerVolwassen vrouwen – 18 jaar en ouder – zijn de grootste categorie spelletjes-spelers. Niet pukkelige pubers, of pizza-etende contactgestoorde dikzakken – nee, vrouwen. 36% van alle gamers. Mannen vertegenwoordigen 35%, die pubers slechts 17%. Vrouwen overall 48% tegen 52% mannen. 71% van alle gamers is 18 jaar of ouder. En wat spelen die vrouwen? Puzzels, trivia, bordspelletjes.


TECHNOLOGIE | DARPA | 27 aug 2014

DARPA subsidieert nano-fabricage

Op atomair niveau vertonen materialen eigenschappen die ze in ‘gewone’ proporties niet hebben, en die deze materialen nuttig maken voor militaire en commerciële doeleinden. (zie toelichting hieronder.) Maar kennelijk is het heel lastig om nanotechnologie grootschalig toe te passen. Daarom nodigt het research-lab van het Amerikaanse leger bedrijven uit om met onderzoeksvoorstellen te komen. Deadline 5 september. (meer…)


GELD | Fast Company | 27 aug 2014

Vlieg Malaysian Airways

Schermafdruk 2014-08-26 20.13.05
Malaysian verliest nu €1,5 miljoen per dag. Dat betekent dat één van de beste luchtvaartmaatschappijen nu ook heel betaalbaar wordt. Reisbureaus in Australië krijgen al 6-11% korting als aanmoedigingspremie.

STECKER-ACTIE GROOT SUCCES:
Twee keer zo veel aanmeldingen als ik had verwacht. Dus Steckers worden nabesteld. Over tien dagen binnen. Maar de actie wordt per vanmorgen beëindigd. Nieuwe abonnees natuurlijk nog steeds van harte welkom maar er zijn geen Steckers meer beschikbaar! 
Bekijk de website
Ook om artikelen te delen op twitter of facebook. En voor zoeken door archief.
Ook op uw mobiel - zet www.debicker.eu in uw favorieten voor leesgemak 

De Bicker wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
Copyright © 2014 De Bicker, All rights reserved.