Copy
Newsletter March 2014


 

 
Newsletter March 2014

 
Μετά τις αρχαιρεσίες κατά τη Γενική Συνέλευση της 17ης Μαρτίου 2014,το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος για την τριετία 2014-2017, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος                             Δημήτριος Συμεωνίδης
 
Αντιπρόεδρος                       Αικατερίνη (Αίνη) Μιχαηλίδου
 
Γενικός Γραμματέας              Νικόλαος Μαργαρόπουλος
 
Ταμίας                                  Χριστόφορος Εδιάρογλου
 
Μέλος                                   Στέφανος Χατζημανώλης
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε και τα κάτωθι αριστίνδην μέλη:
 
Utku Yazan                                       
Πρόδρομο Ουσουλτζόγλου
                       
 
Προτεραιότητα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ενίσχυση των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργειών και η περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα Μέλη του.
 
Για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εκλέγονται:
1.   ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2.   ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
3.   ΚΩΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τουρκία: Μεγάλη μείωση στην παραγωγή σίτου εξ’ αιτίας της ξηρασίας.

Η συγκομιδή σίτου της Τουρκίας αναμένεται να μειωθεί κατά 14,3 τοις εκατό φέτος, λόγω σοβαρής ξηρασίας, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από την Τουρκική Ένωση Γεωργικών Επιμελητηρίων (TZOB). 

Περισσότερα...
ΣΤΙΣ 144 ΕΦΘΑΣΑΝ ΠΕΡΣΙ ΟΙ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ

Στα startups στρέφονται οι νέοι επιχειρηματίες

Την εκ νέου στροφή -ελέω και της οικονομικής κρίσης- των Ελλήνων προς την επιχειρηματικότητα, δείχνει η εντυπωσιακή αύξηση που παρατηρείται την τελευταία τριετία στη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων με στραμμένο το βλέμμα προς το εξωτερικό, τα αποκαλούμενα και startups.

Περισσότερα...

Επέκταση συνεργασίας για Singapore Airlines & Turkish Airlines.

Σε σημαντική επέκταση των πτήσεων κοινού κωδικού για προορισμούς πέραν της Κωνσταντινούπολης και της Σιγκαπούρης συμφώνησαν να προχωρήσουν η Singapore Airlines και οι Turkish Airlines.

Περισσότερα...
 

 
Το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία ημερίδα με θέμα: Ελλάδα- Τουρκία: Επενδυτικές & Επιχειρηματικές Συνέργειες  Franchise - Τουρισμός - Μεταφορές - Τρόφιμα & Ποτά", στις 29 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου Money Show.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Tugrul Biltekin, η κα. Μαγδαλήνη ΚαρακόληΑναπληρώτρια Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ  και η κα. Αίνη ΜιχαηλίδουΑντιπρόεδρος Ελληνο- Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου ΕλλάδοςΑνάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κ. Στέφανος Χατζημανώλης, Γενικός Διευθυντής Silver Holiday, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των τουριστικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, σκέψεις, προβληματισμούς, παραδείγματα αλλά επίσης στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Ελληνοτουρκικών τουριστικών σχέσεων, ο κ. Ισμαήλ Σονάυ, Πρόεδρος Σέφα ΕΠΕ, ο οποίος επισήμανε τη σημαντική γεωγραφική θέση της Ελλάδας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς καθώς και στις λύσεις που προτείνουνο κ. Κωνσταντίνος Σιούμης, Επιχειρηματικός Σύμβουλος Βορείου Ελλάδος στην ICAP, του οποίου η παρουσίαση  αναφερόταν στην ελκυστικότητα της Ελληνικής και Τουρκικής αγοράς για την ανάπτυξη δικτύων με τη μέθοδο του franchise, παρουσίασε τους εναλλακτικούς τρόπους εισόδου σε αυτές και εστίασε σε κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας της διαδικασίας ανάπτυξης μίας επιχείρησης με τη μέθοδο του franchise. Ο κ. Άγγελος Παπαγεωργίου, International Business Development στην ομιλία αναφέρθηκε στα θετικά της Τουρκικής αγοράς για το τομέα των Τροφίμων και ποτών και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και ο κ. Tevfik BilgenΑντιπρόεδρος Τουρκο- Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK), ο οποίος αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας και στις πιο σημαντικές εκατέρωθεν επενδύσεις. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι εταιρειών και επαγγελματίες.  Ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτριος Συμεωνίδης συνόψισε τις παρουσιάσεις και ανέφερε ότι τα θέματα που αναπτύχθηκαν αποτελούν προτεραιότητα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. 
ΥΠΕΞ: €1 δισ. απώλειες στη 10ετία από τις εξαγωγές προς την Τουρκία

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απώλειες στη διάρκεια της δεκαετίας, από τις ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία, που δεν έγιναν, εξαιτίας της τελωνειακής ένωσης, δήλωσε ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος.

Περισσότερα...
Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος
ΒΕΠΕ Τεχνόπολης 
Κτίριο Γ2 - Γραφείο 2.4
55535 Πυλαία -Θεσσαλονίκη
Τ.Θ. 60755 Τ.Κ. 57001 Θέρμη-Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 365177-8
φαξ.: 2112 686845