Copy
Lieve vrienden op het pad van Leven in Aandacht,
Zoals jullie wellicht via het nieuws of Facebook al vernomen hebben, is vannacht is onze geliefde leraar Thich Nhat Hanh overleden.

Als sangha weten we ons diep verbonden en in ons samenzijn zijn we en zien we zijn voortzetting. Sangha is één van de drie kostbare juwelen, Thay zei trouwens steeds: “the next Boeddha is the sangha”.

Helaas kunnen we nog niet live samenkomen, maar we zien vele manieren om ons verbonden te weten met elkaar, met hem en met de hele gemeenschap van Plum Village.
Donderdagavond in de Vlaamse online sangha  zullen we als sangha aandacht schenken aan het overlijden van Thay. We zouden het fijn vinden velen van jullie daar te zien.
Onderstaand vinden jullie nog tal van andere manieren om betrokken te blijven o.a. bij ceremonies.
In verbondenheid.
Karin Coolsaet, namens de Vlaamse sangha's
 
Krijg je deze Vlaamse nieuwsbrief van iemand doorgestuurd, klik dan op 'abonneren' als je op de hoogte wenst te blijven. Volg je graag wat er verder nog op stapel staat bij Leven in Aandacht in Nederland en Vlaanderen, neem dan een kijkje op de website.
 "What Happens When We Die?" | Thich Nhat Hanh, 2014 06 17, PV

Aanbod


De Vlaamse online sangha heeft donderdagavond 27 januari om 20u meditatiebijeenkomst in Zoom.
Aanvang om 20u, kom graag goed op tijd
Inlog-gegevens: Op de website van Plum Village kan je alle ceremonies tot de begrafenis in live stream volgen. Je kan live volgen via Zoom of via Youtube of achteraf kijken via Youtube. Alle info vind je hier.

De website van Leven in Aandacht heeft ook een rubriek gewijd aan het overlijden van Thay.
Hier kan je naast verhalen van persoonlijke ervaringen met Thay, lezen welke herdenkingsbijeenkomsten er worden georganiseerd rondom het heengaan van Thay. Er zijn ook teksten beschikbaar gemaakt waarmee je in je eigen sangha een herdenkingsbijeenkomst kunt vorm geven. Je vindt er ook de nieuwsberichten uit de Nederlandstalige pers.

In gratitude


Steun onze kloosterlingen

Plum Village heeft een groot aanbod om online deel te nemen aan meditaties en dharmatalks. Je kan ze ook later terugkijken op hun youtubekanaal. Het aanbod vind je hier. Op hun youtubekanaal vind je een schat aan dharmatalks, meditaties en muziek.

De kloosters van de Plum Village gemeenschap over de hele wereld zijn slechts beperkt toegankelijk door de coronamaatregelen. Hierdoor is er een groot tekort aan inkomsten. Het fondswervingsteam van Plum Village doet opnieuw een beroep op ons. Samen kunnen we de kloosterlingen onderhouden.

Lees meer

 

facebook
Aandacht.net

Je krijgt deze email omdat je inschreef op de nieuwsbrief van Leven in Aandacht Vlaanderen. Je kan ten allen tijd je enthousiasme met vrienden delen, je gegevens wijzigen of je afmelden via onderstaande opties.

AbonnerenAfmelden | Doorsturen | Wijzigen

Copyright (C) 2022 Leven in Aandacht Vlaanderen
Alle rechten voorbehouden.
https://www.aandacht.net | sangha.vlaanderen@gmail.com

Email Marketing Powered by Mailchimp