Copy
Lieve vrienden van Thay,
We hebben intense dagen achter de rug. Dagen met een mengeling van verdriet, dankbaarheid en vertrouwen. We hopen dat jullie in deze corona-tijd manieren vinden om dit in verbondenheid te beleven. De live streams vanuit Plum Village en Huế en de online-bijeenkomsten worden gretig benut. Ook de begrafenisceremonie, die zaterdag om 1u 's nachts (onze tijd) plaats heeft, wordt live uitgezonden.

Maar velen van ons willen elkaar toch liefst in levende lijve ontmoeten. Daarom nodigen we je uit om Thay's begrafenis samen met sanghagenoten uitgesteld te bekijken. Je bent daarvoor welkom op zaterdag 29 januari 2022 om 9u30 in de kerk 'De Verrezen Heer', Berchem Stadionstraat 8, 2600 Antwerpen-Berchem. Aansluitend zal er vrijblijvend gelegenheid zijn om deel te nemen aan dharmadelen. Voor het dharmadelen willen we je uitnodigen iets mee te brengen dat jou verbindt met Thay.

De kerk is niet klein, maar uiteraard wel beperkt volgens de coronaregels. We willen daarom vragen dat je je aanmeldt, zodat we zicht hebben op het aantal aanwezigen. 

We vertrouwen erop dat je in de kerk je handen ontsmet, een mondmasker draagt en de afstandsregels respecteert, zodat het voor iedereen veilig blijft.

Voor de onkosten rekent de kerk op jouw vrijgevigheid. Aan de inkom zal een mandje voor Dana staan.
Aanmelden
In verbondenheid.
Namens de Vlaamse Sangha's
Ann, Karin, Katelijn en Miriam
 
Krijg je deze Vlaamse nieuwsbrief van iemand doorgestuurd, klik dan op 'abonneren' als je op de hoogte wenst te blijven. Volg je graag wat er verder nog op stapel staat bij Leven in Aandacht in Nederland en Vlaanderen, neem dan een kijkje op de website.

Aanbod


De Vlaamse online sangha heeft donderdagavond 27 januari om 20u meditatiebijeenkomst in Zoom.
Aanvang om 20u, kom graag goed op tijd
Inlog-gegevens: Op de website van Plum Village kan je alle ceremonies tot de begrafenis in live stream volgen. Je kan live volgen via Zoom of via Youtube of achteraf kijken via Youtube. Alle info vind je hier.

De website van Leven in Aandacht heeft ook een rubriek gewijd aan het overlijden van Thay.
Hier kan je naast verhalen van persoonlijke ervaringen met Thay, lezen welke herdenkingsbijeenkomsten er worden georganiseerd rondom het heengaan van Thay. Er zijn ook teksten beschikbaar gemaakt waarmee je in je eigen sangha een herdenkingsbijeenkomst kunt vorm geven. Je vindt er ook de nieuwsberichten uit de Nederlandstalige pers.

In gratitude


Steun onze kloosterlingen

Plum Village heeft een groot aanbod om online deel te nemen aan meditaties en dharmatalks. Je kan ze ook later terugkijken op hun youtubekanaal. Het aanbod vind je hier. Op hun youtubekanaal vind je een schat aan dharmatalks, meditaties en muziek.

De kloosters van de Plum Village gemeenschap over de hele wereld zijn slechts beperkt toegankelijk door de coronamaatregelen. Hierdoor is er een groot tekort aan inkomsten. Het fondswervingsteam van Plum Village doet opnieuw een beroep op ons. Samen kunnen we de kloosterlingen onderhouden.

Lees meer

 

facebook
Aandacht.net

Je krijgt deze email omdat je inschreef op de nieuwsbrief van Leven in Aandacht Vlaanderen. Je kan ten allen tijd je enthousiasme met vrienden delen, je gegevens wijzigen of je afmelden via onderstaande opties.

AbonnerenAfmelden | Doorsturen | Wijzigen

Copyright (C) 2022 Leven in Aandacht Vlaanderen
Alle rechten voorbehouden.
https://www.aandacht.net | sangha.vlaanderen@gmail.com

Email Marketing Powered by Mailchimp