Copy
Het Filmatelier is verhuisd en doet weer mee aan de Dag van Haagse Geschiedenis aanstaande zaterdag 16 april
Bekijk dit bericht in uw browser

Verhuisd!

Het kostte behoorlijk wat geduld, pas- en meetwerk, gesjouw en veel rollende spierballen maar het is gelukt, het Filmatelier is onlangs verhuisd! Het nieuwe onderkomen aan de Herenstraat, volgens Google op slechts 160 meter van de oude locatie, is een voormalig pakhuisje dat werd gebruikt door de firma J.L. Meys & Zoon Comestibles die op Plein 19 gehuisvest was. Het pakhuisje stond in de achtertuin en was en is via een steeg aan de Herenstraat bereikbaar. Het is de verhuizers van Gerlach Transport gelukt om alle filmtafels heelhuids door de smalle steeg de voordeur in te manoeuvreren en vervolgens de houten draaitrap naar de eerste verdieping op te krijgen.

Daar wordt nu, op een verhoging van vier traptredes onder een rij schuine atelierramen, aan de historische filmcollecties gewerkt. Een fijne werkplek!
Aan de andere kant van de etage kijken drie hoge ramen uit op een bescheiden stadstuintje en daarachter het oude pand van de firma Meys, waar nu, achter de bomen, horeca gevestigd is. In de lichte ruimte achter de ramen staan alle filmboeken in hoge kasten die tot aan het bijna vier meter hoge plafond reiken. Midden in de ruimte met oude houten vloer staat een grote ronde tafel die meestal als bureau dient, maar ook plek biedt aan de kinderworkshops 'Wat is film?' of aan externe vergadertijgers. Want net als op de Korte Koediefstraat is het Filmatelier voor kleine gezelschappen weer te huur voor vergaderingen, teamdagen, coach-sessies, etc.
Op de begane grond met openslaande deuren naar de postzegeltuin waar konijn Aart de baas is, is de keuken gevestigd. Ook daar staat een grote tafel waar tijdens de vergadersessies desgewenst geluncht, geborreld of gedineerd kan worden. Brood wordt daar versgebakken in gietijzeren fornuis Stanley. Echt Haags kraanwater staat klaar in karaffen van Eau Eau Den Haag, een idee en ontwerp van Haagse Hapjes. Klik hier voor meer informatie over het Filmatelier als vergaderlocatie.
Lief & Leed

Op zaterdag 16 april doet het Filmatelier weer mee aan de Dag van de Haagse geschiedenis. Dit jaar is het thema Lief & Leed, een mooie aanleiding om weer eens stil te staan bij de geschiedenis van de Haagse bioscopen, bij uitstek een plek waar Lief & Leed van het doek druipen.

Bezoekers van het programma krijgen een presentatie voorgeschoteld waarbij aan de hand van een aantal fragmenten uit vooroorlogse films die hits waren in de Haagse bioscopen wordt stilgestaan bij de geschiedenis van die theaters. Het programma vindt plaats om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur.

Elke ronde is plek voor maximaal 10 personen. Kaartjes zijn à 2 euro te koop in de stand van het Haags Gemeentearchief op het Plein om de hoek van Herenstraat. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar op de Herenstraat. Misschien tot dan? Lees hier meer.
Ander werk

Naast het filmconserveringswerk voor het NIMH wordt, ook door het Regelneefje dat is meeverhuisd naar de Herenstraat, o.a. gewerkt aan:

- research voor een documentaire van Hans Hylkema voor producent Interakt

- actualiseren van de website over choreograaf, balletdanser, beeldend kunstenaar en decorontwerper Toer van Schayk ter gelegenheid van de viering van zijn 80e verjaardag aankomende september

- regelneefjeswerk voor Kunsthandel Ivo Bouwman, gespecialiseerd in Nederlandse en Franse kunstenaars van rond 1900

- ontsluiten van bijzondere stukken uit het archief van Filmhuis Den Haag

- brood, brownies en ander bakwerk voor de externe vergaderaars in het Filmatelier

 
Copyright © 2016 Film Atelier Den Haag, All rights reserved.


Wilt u de adressering van deze mails aanpassen of de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik hier om
uw gegevens bij te werken of u af te melden van de verzendlijst

Email Marketing Powered by Mailchimp