Nieuwe Rekencursus, Open Dag, Reacties en meer...
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles


Karin Vertelt...

Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2015 en met recht kan ik u vertellen dat we nieuws hebben.
In de kerstvakantie is de locatie in Oost verhuisd van de tweede verdieping naar de begane grond in hetzelfde gebouw aan de Bataviastraat. Dit scheelt ons een heleboel traplopen en de locatie is lichter en ruimer opgezet. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wanneer de open dag is leest u in de nieuwsbrief.

Karin Bijles Centrum blijft aan de weg timmeren. Naast het geven van individuele bijles, waar we 8 jaar geleden mee begonnen zijn, bieden we ook Cito-trainingen, huiswerkbegeleiding, Zomerschool en vanaf 18 februari ook een Rekentraining.
Na al die jaren bijles geven is onze ervaring dat het rekenniveau van onze kinderen helaas achteruit gaat. Door de behoefte om onze leerlingen nog beter door de rekenstof te helpen zijn we op zoek gegaan naar iets wat voor ouders betaalbaar is maar ook zeer effectief is. En dat hebben we gevonden.
Deze Rekentraining, ontwikkeld door Christian Aagaard uit Denemarken, leert leerlingen ECHT rekenen. De leerlingen gaan stap voor stap door de rekenstof heen, met het oog op werkelijk begrip van de stof. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

In maart zijn er weer Cito-trainingen. U kunt uw kind hiervoor alvast opgeven.

Waar ik u verder nog op wil wijzen is de mogelijkheid om met twee leerlingen samen les te krijgen waardoor de prijs zakt. Dus mocht u iemand kennen die ook bijles nodig heeft, dan kunt u ze samen opgeven.

Ik wens u veel plezier bij het lezen van onze eerste nieuwsbrief dit jaar. 

Nieuw

Rekenen; stap voor stap naar begrip en toepassing

Tijdens onze 8 jaar ervaring hebben we gezien dat steeds meer leerlingen uitvallen op rekenen. Het rekenniveau is zelfs dermate gedaald dat er sinds dit jaar verplichte rekenexamens afgelegd zullen worden in het Voortgezet onderwijs.

Wij spelen hierop in door een rekentraining te verzorgen voor leerlingen van de basisschool en voor degene die zich voor willen bereiden op het rekenexamen van de middelbare school. Ook voor studenten die een toelatingsexamen moeten doen om aangenomen te worden op de PABO, is deze training zeer geschikt. Maar ook voor volwassenen die hun wiskunde willen bijschaven is deze training van toepassing.
Er wordt gewerkt in een groepje van maximaal vijf leerlingen en ieder werkt op zijn eigen niveau. Dus er is geen sprake van klassikaal onderwijs.
De stof wordt stap voor stap en onderdeel na onderdeel aangeboden. De leerling/student gaat pas verder met de volgende stap als hij d.m.v. een toets heeft laten zien dat hij het betreffende onderdeel volledig beheerst.
Ter ondersteuning van de theorie zijn er veel praktijkoefeningen, zodat het niet bij droge sommen blijft maar het rekenen een toepasbare kennis voor het dagelijks leven wordt.

Deze rekentraining kost €175,- per maand, voor twee uur in de week.
Maar omdat het nieuw is bieden wij deze voor de eerste maand voor €140,-
aan (deze aanbieding is geldig tot 9 maart 2015).

De training kan vanaf 18 februari gevolgd worden op woensdag en vrijdag.
Woensdag tussen 13:00u. en 17:00u.
Vrijdag tussen 15:00u. en 19:00u.
U kunt zelf bepalen welke uren u het beste vindt.

 

Open Dag

Eerder hadden we het al aangekondigd; een open dag. Vanwege de werkzaamheden in relatie tot de verhuizing hebben we het uit moeten stellen.
Maar nu zijn we dan ook klaar om onze nieuwe locatie op de begane grond in hetzelfde gebouw aan u te laten zien!

Tevens is dit natuurlijk een heel mooi moment om vrijblijvend kennis te maken met Karin Bijles Centrum of met Basisschool Onze Toekomst.
Of wanneer u iemand anders kennis wilt laten maken met ons is dit natuurlijk ook een mooie gelegenheid.

U bent welkom van 15:00u. tot 19:00u. op donderdag 12 februari.
Locatie Bataviastraat 24 (locatie Oost).

Voorbereiding op de Centrale Eindtoets

Om al onze leerlingen goed voor te bereiden op de Centrale Eindtoets, hebben we in maart een aantal dagen gepland waarop ze extra kunnen oefenen.
Deze voorbereiding geldt voor groep 8.
- 18 maart, van 13:30u. tot 17:30u.
- 21 maart, van 10:00u. tot 13:30u.
- 25 maart, van 13:30u. tot 17:30u.
De kosten voor één dagdeel zijn €70,- , voor twee dagdelen €130,- en voor drie dagdelen € 190,-
Kijk voor meer informatie op de site.

Huiswerk-
begeleiding
Het is alweer een ruim half jaar dat we ook huiswerkbegeleiding leveren.
De kinderen maken hun huiswerk en krijgen hulp als blijkt dat ze ergens moeite mee hebben. Een belangrijk onderdeel van de begeleiding is de planning.
Een voorbeeld:
Een van de leerlingen maakte zijn huiswerk altijd op de valreep, een avond van tevoren dus, waardoor hij met regelmaat zijn toetsen vergat te leren. We hebben gekeken naar zijn weekindeling en daarop een planning gemaakt. En nu maakt hij zijn huiswerk op de dag dat hij het krijgt, waardoor hij het een week van tevoren af heeft. Ook vergeet hij geen toetsen meer.
Het weekend is huiswerk-vrij voor hem, het enige wat ie soms moet doen is leren voor een toets in het weekend.

Denkt u dat uw kind hier ook baat bij heeft? 
Er is nog plek, hoewel deze beperkt is. 
  • Vrijdag tussen 15:00u. en 18:00u.
  • Maximaal 5 kinderen per docent
  • Vanaf €50,- per maand 
  • Voor alle kinderen die huiswerk krijgen; op de middelbare school maar ook op de basisschool.
Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met Peter van de Kuit: peter@karinbijlescentrum.nl of 06-11472692
Huiswerkbegeleiding Karin Bijles Centrum
'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook

Reacties van ouders

"De bijlessen hebben uitstekend geholpen en het gaat goed op school met mijn dochter."

"Wij zijn heel tevreden over de bijlessen en onze dochter heeft ook veel progressie gemaakt in rekenen."

"Tot nu toe heeft ze haar cito toetsen, zij zijn bijna klaar, boven verwachting gemaakt. Juf sprak mij aan....."
 

"Hij kwam met plezier naar u toe en vindt u een fijne meester, een topmeester!! Wanneer hij in de brugklas zit en heeft het weer nodig dan gaan wij hier zeker weer gebruik van maken. Dan ziet u ons zeker weer terug.
Erg bedankt!!"


"Even een heel goed bericht over Berend. Gisteren sprak ik de juf en die vertelde dat Berend de rekentoets het beste van de klas heeft gemaakt!!! Ze zien nu significant verschil met vorig jaar (toen was hij de 2 na slechtste van de klas). Ik ben echt blij dat jij Berend zo goed helpt!!!
Groetjes, Pernette."

"Karin en haar team geven bijles op een zeer efficiënte wijze.
Je merkt, als ouder, dat het kind vooruit gaat en zelfvertrouwen krijgt. In ons geval heette het "automatisering": het proces dat kinderen moeten kennen, eer ze van de lagere school gaan. Maar het wordt allerminst automatisch gegeven! Met veel geduld en liefde loopt het kind de achterstand in. Maar er zijn talloze andere situatie's waarin het Karin Bijles Centrum uw kind kan bijstaan.
Hulde!"

"Beste medewerkers van Karin Bijles Centrum,
Allereerst de beste wensen voor jullie allemaal. Op jullie vraag of we nog extra bijles willen inplannen voor onze dochter is het antwoord voorlopig nee. Ze heeft enorm veel gehad aan de afgelopen lessen en we zullen zeker in de toekomst als dat nodig mocht zijn weer bij jullie aankloppen.
Ik heb van mijn dochter begrepen dat ze ook bij jullie terecht kan als ze op de middelbare school zit. Dat is een hele geruststelling.
We willen jullie bedanken voor de liefdevolle manier van lesgeven, onze dochter heeft het absoluut als zeer prettig ervaren en vond het allerminst een opgave om naar de bijles toe te gaan.
Ze ging altijd met plezier naar Karin Bijles Centrum toe."

"Karin Bijles Centrum heeft mijn dochter het vertrouwen gegeven wat ze even kwijt was door de overstap naar een nieuwe lesmethode. Met rust, aandacht en vooral geduld had mijn dochter snel het gevoel dat ze alles kon zeggen en raakte ze haar angst kwijt om foutjes te maken. Met een geweldig resultaat!"
 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend
Copyright © 2015 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences