Zomerschool, Communicatie cursus, cursus 'Hoe maak ik een goed werkstuk?', bijles.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles
In de zomer

Ook deze zomer organiseren we weer een Zomerschool: Zomerschool Voor Jou!

De afgelopen jaren is dit zeer geslaagd geweest. Voor een impressie van vorig jaar zie de site www.zomerschoolvoorjou.nl

Dit jaar kan uw kind deelnemen aan de Zomerschool in de weken van 25 juli tot en met 26 augustus.
Inderdaad, 5 weken dit jaar!

Het is van maandag tot en met vrijdag van 9:00u tot 16:30u.
In de ochtend zal er gewerkt worden aan het verbeteren van de kennis en in de middag zijn er allerlei leuke activiteiten. 
U kunt zelf kiezen of uw kind 1, 2, 3, 4 of 5 weken komt.
Kinderen die bij ons op bijles zitten krijgen korting.

U kunt zich inschrijven bij:
Karin Verheijen: 06-12075023 of karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: 06-11472692 of peter@karinbijlescentrum.nl

Kijk op de site voor reacties van ouders en leerlingen van vorig jaar.

Aanmelden Zomerschool Voor Jou, klik hier.
Communicatie cursus

Waar veel kinderen tegenaan lopen in het dagelijkse leven is dat ze niet kunnen verwoorden wat ze eigenlijk denken. Ze willen graag iets zeggen maar weten niet hoe!
De communicatie cursus is speciaal voor kinderen gemaakt om ze beter te leren communiceren, ervoor te zorgen dat ze op hun gemak ergens kunnen zijn en derhalve beter kunnen luisteren en makkelijker hun gedachten kunnen verwoorden.
De cursus bestaat vooral uit oefeningen en in verhouding maar een klein beetje theorie. Communicatie is namelijk iets wat je dóet en dat leer je het beste door met en beetje instructie het vooral te oefenen en te dóen.
Dit is dan ook een erg dynamische en interactieve training. Uw kind zal het niet saai vinden!

Duur van de cursus
De duur van deze cursus is 3 dagen van 10:00u. tot 16:30u.

Wanneer
Dinsdag 19 juli, woensdag 20 juli en dinsdag 26 juli.
OF
Dinsdag 2 augustus, woensdag 3 augustus en dinsdag 9 augustus.

Prijs
De kosten van deze cursus zijn €285,- per persoon. 
Meldt u 2 kinderen tegelijk aan zijn de kosten €265,- per persoon.
En bij 3 kinderen tegelijk betaalt u €240,- per persoon.

Waar
Onze locatie in West:
Karel Doormanstraat 127
1055 VE Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden kan bij Peter van de Kuit:
Telefoon 06-11472692
E-mail: peter@karinbijlescentrum.nl

Enkele reacties van deelnemers (9-12 jaar)

"Ik vond het leuk. En ik heb geleerd hoe ik beter kan zeggen wat ik wil. En dat ik moet luisteren en dan pas antwoord geven. En dat ik niet moet lachen als ik iemand aankijk."

"Ik heb veel geleerd. Ik weet nu wat ik moet doen als ik reageer op anderen en hoe ik rustiger kan praten."

"Ik heb geleerd dat als iemand iets raars of grappigs zegt, dat ik dan niet ga lachen. En dat je moet luisteren naar anderen. Je moet ook niet reageren als je commentaar krijgt."

"Ik vond het leuk en ik heb heel veel dingen geleerd; dat we moeten luisteren naar anderen."

Enkele reacties van ouders

"De communicatiecursus heeft mijn kind heel goed gedaan. Mijn kind is meer gaan praten. Praten in die zin dat zij beter luistert en een goed antwoord geeft op hetgeen gezegd is.
Conclusie: De cursus heeft mijn kind op weg geholpen om beter te luisteren, gedachten te vormen en een goed antwoord te geven."

"In december 2015 hebben wij onze vier kinderen de communicatiecursus bij jullie laten volgen. Wij zijn er zeer tevreden over dat wij toen hiervoor gekozen hebben. De kinderen waren voorheen in de klas teruggetrokken en dat merkten wij ook thuis. Zij waren in de klas verlegen en bang om vragen te stellen en antwoord te geven. Zij waren bang om voor “dom” aangezien zouden worden. Letterlijk gezegd ze durfden niet. Spreek- en boekenbeurten gingen ook niet goed.
Nu gaat het veel beter. Dit heeft de school ook opgemerkt. Zij luisteren nu beter en kunnen daardoor hun antwoorden goed formuleren, zonder te aarzelen.
Ook stellen zij nu hun vragen zonder angst. De vrees om voor “dom” aangezien te worden, is weg. Zij communiceren nu veel gemakkelijker.
Dit merken wij ook thuis en vooral als zij met anderen (vrienden en familieleden) in gesprek zijn.
Onze dank is groot." 

"Onze kinderen waren teruggetrokken in de klas om antwoord te geven maar nu niet meer. Na de cursus communicatie zijn ze mondiger geworden. Ze denken eerst na over wat ze zeggen en hoe ze het moeten zeggen, ze bouwen hun zinnen veel beter op. In onze tien minuten gesprekken op school hebben wij van de juffen te horen gekregen dat de kinderen met sprongen vooruit zijn gegaan in hun mondelinge taalgebruik."
Aanmelden Communicatie cursus, klik hier.

Cursus 
'Hoe maak ik een goed verslag?'


Elke leerling krijgt op het Voortgezet Onderwijs (en vaak al eerder) te maken met het maken van verslagen, werkstukken en het schrijven van rapporten.
Om dit goed in de vingers te krijgen hebben we een eendaagse cursus ontwikkeld die uw kind de principes van verslagen schrijven bij brengt, waarna hij/zij goede verslagen, werkstukken en/of rapporten zal kunnen maken.
 

De duur van de cursus:

De cursus wordt gegeven in 1 dag van 10:00u. tot 16:00u.
 

De prijs:

De kosten van de cursus zijn €95,- per persoon
Meldt u 2 kinderen tegelijk aan dan kost het €90,- per persoon
En meldt u 3 kinderen tegelijk aan dan kost het €85,- per persoon
 

Wanneer:

Woensdag 27 juli
OF
Woensdag 10 augustus
 

Waar:

De cursus wordt geleverd op onze locatie in West
Karel Doormanstraat 127
1055 VE Amsterdam
 

Aanmelden of vragen?

Dit kan via e-mail of telefoon bij Peter van de Kuit.
Email: peter@karinbijlescentrum.nl
Telefoon: 06-11472692
 

Enkele reacties van deelnemers (leeftijd 9 t/m 12 jaar):

"Op zaterdag 12 maart hadden wij de cursus rapporteren gehad. We hadden toen heel veel gedaan met mevrouw Anita. We hebben met klei gewerkt en een eigen verslag gemaakt over een bepaald onderwerp. Ik had het over planeten. Ik heb van mevrouw Anita heel veel geleerd. En ik vond het ook heel leuk."

"Ik vond de cursus hoe je een goed verslag kunt schrijven leuk. We begonnen met het laten zien van een onderwerp door het te kleien. Daarna ging mevrouw Anita kijken of ze kon zien of zij wist wat we bedoelden. Daarna gingen we over een onderwerp rapporteren. We moesten alle informatie uit boeken of bladen halen die mevrouw Anita bij zich had. Nu weet ik hoe ik moet rapporteren en kan ik het ook gebruiken voor later."
 

Reacties van ouders:

"De cursus rapporteren heeft er mede aan bijgedragen dat onze dochter tot de Tvwo is gelaten. Zij heeft na de cursus rapporteren de toelatingstest in het Nederlands gedaan. Zij heeft op een goed gordende manier (inleiding, verhaal en conclusie) op papier gezet waarom zij de Tvwo wil gaan doen.
Het signaal dat zij beter is gaan schrijven hadden wij tijdens het tien minuten gesprek van de juf van groep 8 al gekregen. Dit is bevestigd door de geslaagde toelatingstest voor de Tvwo.
Wij gaan in de toekomst nog een keer gebruikmaken van de cursus rapporteren maar dan op het niveau van HAVO/VWO."
Aanmelden 'Hoe maak ik een goed werkstuk?', klik hier.

Lessen in de zomer

Ook in de zomervakantie gaan de bijlessen gewoon door.

Wanneer u hier gebruik van wilt maken, krijgt u zelfs een zomertarief:
Individuele bijles voor €30,- per uur i.p.v. €37,- per uur.


Deze aanbieding is geldig van 25 juli t/m 21 augustus en alleen in deze periode kunnen de uren voor dit tarief gebruikt worden.
(Ook mensen met een urenpakket mogen hier gebruik van maken. Dit kan door naast je pakket deze actie uren aan te schaffen.)

Neem voor meer informatie contact op met Karin Verheijen, klik hier.

Reacties van ouders en leerlingen


"Ik vind het super leuk en ik leer beter, ik haal betere cijfers en je leert beter rekenen wat helpt bij de Cito toets."
Hiba, groep 6.
"Onze dochter Hiba zit in groep 6 en vanaf groep 4 viel mij op dat ze moeite had met rekenen. Al die jaren was ik haar aan het helpen en ik kon geen uitleg krijgen aan haar wisselde resultaten. Toen heb ik besloten om bijles voor haar te nemen. Sinds januari is Hiba met de rekentraining bij Karin Bijles Centrum begonnen. In het begin wilde ze niet gaan maar na de tweede les vindt ze het leuk en het geeft haar veel zelfvertrouwen. Verder gaat ze met plezier. Alle rekenstof wordt vanaf de basis opgepakt en dat heeft Hiba nodig. Naast rekenen doet ze vanaf maart begrijpen lezen en het gaat goed. Volgend jaar zit ze in groep 7 en wij willen zeker dat ze doorgaat met rekenen. Hiervoor willen wij alle docenten van Karin Bijles Centrum bedanken voor jullie inzet en geduld."
Moeder Hiba.

"De communicatie cursus heeft de kinderen heel goed gedaan. A. en S. zijn meer gaan praten; praten in die zin dat zij beter luisteren en een passend antwoord geven. M. en K. doen het ook beter.
Conclusie: De cursus heeft de kinderen op weg geholpen om beter te luisteren , gedachten te vormen en een goed antwoord op te geven. In ieder geval ik ben er erg blij mee. Het is het geld waard."

"Even een heel goed bericht over onze zoon. Gisteren sprak ik de juf en die vertelde dat hij de rekentoets het beste van de klas heeft gemaakt!!! Ze zien nu significant verschil met vorig jaar (toen was hij de 2 na slechtste van de klas). Ik ben echt blij dat je hem zo goed helpt!!!"

"Bijles rekenen voor onze zoon door gemotiveerde en goed bedoelende studenten leverde niets op. Het ontbrak de studenten aan didactische kennis en ervaring èn aan natuurlijk overwicht. We hadden het gevoel dat onze zoon een ervaren of oudere juf nodig had.
We konden heel snel bij Karin Bijles Centrum terecht en kregen Anita als docent. Dat bleek een supercombinatie te zijn. Met veel geduld en persoonlijke aandacht zijn ze helemaal bij het begin begonnen. Het zelfvertrouwen van onze zoon nam toe en daarmee het plezier in rekenen en bijles.
Tot onze verbazing was het op een gegeven moment zelfs zover dat hij zei: “Joepie, morgen is het woensdag, dan heb ik weer bijles!”"

 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend 
Copyright © 2016 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences