Nieuwe trainingen, Nieuwe docenten, Rekencursus, SOVA training
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles

Wat vliegt de tijd voorbij, we zitten inmiddels alweer in april en we hebben jullie weer een hoop te vertellen. Het is altijd fijn om de dingen waarmee we bezig zijn te delen met onze nieuwsbrief volgers.

In de afgelopen maanden hebben we 6 nieuwe docenten mogen verwelkomen binnen ons centrum: Rolf, Pauline, Thea, Jeanine, Ingeborg en Marielle.

Als eerste stellen we Rolf aan jullie voor:

Rolf vertelt...

"Mijn naam is Rolf, afkomstig uit de kop van Overijssel. Werkzaam ben ik geweest in vele verschillende onderwijsfuncties, zowel op middelbare, als op basisscholen en zelfs op (buitenlandse) universiteiten.
Daarnaast heb ik ook vele banen buiten het onderwijs gehad, zoals bijvoorbeeld journalist, hetgeen ik nog steeds af en toe doe. Sport is mijn grote passie naast educatie. Zo ben ik trainer en scheidsrechter bij voetbalclub Zeeburgia in Amsterdam Oost. Verder ben ik bovenmatig geïnteresseerd in bijna alles wat met Rusland te maken heeft.
Rolf."

Trainingen

Naast onze LVS-toets training hebben we tijdens de kerstvakantie ook een Communicatiecursus gegeven.
Deze Communicatiecursus is door ons opgestart, omdat we merkten bij sommige leerlingen, dat zij hier behoefte aan hadden.
Het is een groot succes geworden, waardoor we besloten hebben deze Cursus tijdens iedere vakantie te laten plaatsvinden.

Training LVS-toets:
Voor deze training in de afgelopen kerstvakantie was er een grote belangstelling, zowel voor de lagere als de hogere groepen van de basisschool.
Met veel enthousiasme hebben al onze cursisten de training doorlopen en wat hebben ze er veel geleerd! We zijn met recht trots op ze!

Verder zijn er ook nog trainingsdagen voor de LVS-toets van mei/juni, voor alle groepen van de basisschool en de Entreetoets groep 7:
- zaterdagochtend 21 mei 2016, van 10:00 uur tot 13:30 uur
- woensdagmiddag 25 mei 2016, van 13:30 uur tot 17:00 uur
- zaterdagochtend 28 mei 2016, van 10:00 uur tot 13:30 uur

Kosten: 1 dagdeel €70,-; 2 dagdelen €130,-; 3 dagdelen €190,- .

U kunt zich inschrijven voor deze trainingsdagen bij:
Karin Verheijen: 06-12075023 of karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: 06-11472692 of peter@karinbijlescentrum.nl

 

 Communicatiecursus

Waar veel kinderen tegenaan lopen in het dagelijkse leven is dat ze niet kunnen verwoorden wat ze eigenlijk denken. Ze willen graag iets zeggen maar weten niet hoe!
In de kerstvakantie zijn we begonnen met het geven van een communicatiecursus om ze hiermee een eindje op weg te helpen.

De communicatie cursus is speciaal voor kinderen gemaakt om ze beter te leren communiceren, ervoor te zorgen dat ze op hun gemak ergens kunnen zijn en derhalve beter kunnen luisteren en makkelijker hun gedachten kunnen verwoorden.

De cursus duurt vier dagdelen en bevat veel oefeningen, die als erg leuk worden ervaren. Een aantal kinderen heeft inmiddels deelgenomen aan deze cursus.

Enkele reacties: 
"De communicatiecursus heeft de kinderen heel goed gedaan. Mijn kind is meer gaan praten. Praten in die zin dat zij beter luistert en een goed antwoord geeft op hetgeen gezegd is. Conclusie: De cursus heeft mijn kind op weg geholpen om beter te luisteren, gedachten te vormen en een goed antwoord te geven."

"In december 2015 hebben wij onze vier kinderen de communicatiecursus bij jullie laten volgen.
Wij zijn er zeer tevreden over dat wij toen hiervoor gekozen hebben.
De kinderen waren voorheen in de klas teruggetrokken en dat merkten wij ook thuis. Zij waren in de klas verlegen en bang om vragen te stellen en antwoord te geven. Zij waren bang om voor “dom” aangezien zouden worden.
Letterlijk gezegd ze durfden niet. Spreek- en boekenbeurten gingen ook niet goed.
Nu gaat het veel beter. Dit heeft de school ook opgemerkt. Zij luisteren nu beter en kunnen daardoor hun antwoorden goed formuleren, zonder te aarzelen. Ook stellen zij nu hun vragen zonder angst.
De vrees om voor “dom” aangezien te worden, is weg. Zij communiceren nu veel gemakkelijker.
Dit merken wij ook thuis en vooral als zij met anderen (vrienden en familieleden) in gesprek zijn.

Onze dank is groot."


 

 Leren rapporteren

Ook deze cursus is nieuw in het bijlescentrum.
Elke leerling krijgt op het Voortgezet Onderwijs te maken met het maken van verslagen en schrijven van rapporten.
In de voorjaarsvakantie hebben we een eendaagse cursus gegeven , waarbij de grammatica en spelling tevens aan de orde kwamen.
Bij genoeg belangstelling zullen we dit in de meivakantie herhalen.

 

Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend

Ook deze zomer organiseren we weer een Zomerschool: Zomerschool Voor Jou!

De afgelopen jaren is dit zeer geslaagd geweest. Voor een impressie van vorig jaar zie de site www.zomerschoolvoorjou.nl

Dit jaar kan uw kind deelnemen aan de Zomerschool in de weken van 25 juli tot en met 20 augustus.

Het is van maandag tot en met vrijdag van 9:00u tot 16:30u.
In de ochtend zal er gewerkt worden aan het verbeteren van de kennis en in de middag zijn er allerlei leuke activiteiten. 
U kunt zelf kiezen of uw kind 1, 2, 3 of 4 weken komt.

U kunt zich inschrijven bij:
Karin Verheijen: 06-12075023 of karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: 06-11472692 of peter@karinbijlescentrum.nl

De Rekencursus

op het juiste tempo naar begrip en toepassing

De rekencursus wordt ook op onze locatie in West gegeven door Erica Witte, op maandag tussen 16 en 18 uur. Daarnaast wordt de cursus nog steeds op woensdag (tussen 13 en 17 uur) en vrijdag (tussen 15 en 18 uur) verzorgd op onze locatie in Oost.
Op vrijdag is Ingeborg Brouwers erbij gekomen; daar is dus weer plek voor nieuwe leerlingen!

In het kort wat de cursus inhoudt:
Voor iedere leerling die achter loopt met rekenen of zich niet zeker voelt over rekenen. Deze rekencursus heeft al de rekenstof in zich van groep 3 tot groep 8. De leerling gaat er op zijn/haar eigen tempo doorheen met het oog op begrip en toepassing. Er wordt alleen dat opgepakt wat je nog niet beheerst en bent hierna helemaal klaar voor de middelbare school!

Dit zijn enkele reacties:
"Er zijn 2 dingen in de week waar ie graag naartoe gaat; Hockey en de Rekencursus."

"Mijn zoon komt sinds enkele maanden bij Karin Bijles Centrum voor de Rekencursus. Na deze periode zien we dat zijn rekenvaardigheid verbetert en dat hij het rekenen beter begrijpt. Heel belangrijk is dat hij met veel plezier naar de Rekencursus gaat en er opgetogen van thuis komt."

"Sinds de 3e klas lagere school vond ik rekenen erg leuk.Ik ging het uitleggen aan mijn vriendin maar toen de gradiënt te hoog werd vond ik het helemaal niet meer leuk. Keek af en wist het niet. Ik kreeg daar geen hulp bij.
Nu ben ik bij Peter op de Rekencursus en ervaar ik hoe leuk ik het rekenen vind. Peter is een heel goede docent, ik krijg daar veel zelfvertrouwen van. Heel erg bedankt om deze goede ervaring te hebben. Deze methode is erg goed, een aanrader voor ieder."
Jannie, 72 jaarAanmelden kan via Peter van de Kuit:
06-11472692 of
peter@karinbijlescentrum.nl

Voor meer informatie kijk op onze site.

SOVA training

Graag willen we jullie attenderen op een SOVA Training, m.a.w. een “Sociale Vaardigheidstraining”, die wij opgezet hebben samen met OBAGO, het orthopedagogisch centrum.
U heeft waarschijnlijk de poster al zien hangen in de gang van Basisschool “Onze Toekomst”. Via het aanmeldingsformulier kunt u aangeven, waar uw kind tegenaan loopt.
Bij voldoende aanmeldingen wordt er zo snel mogelijk van start gegaan. .
Rekensprint

Is uw kind door het Rekensprint programma heen, en merkt u dat de Rekensprint set niet meer gebruikt wordt?
Wij nemen 2e hands sets weer terug en betalen u daar een vergoeding voor.

Mail voor meer informatie naar
peter@karinbijlescentrum.nl
Huiswerk-
begeleiding

Elke woensdagmiddag
tussen 13:00u. en 17:00u.

Elke vrijdagmiddag
tussen 15:00u en 18:00u.

Kijk op onze site voor meer informatie

Reacties van ouders


"Onze zoon heeft 540 gehaald op zijn eindtoets, hij zal naar HAVO/VWO gaan. Zijn advies wordt dus naar boven aangepast!
Hartelijke bedankt voor jullie hulp en tot volgend schooljaar. "

"Onze dochter ging in groep 6 al iets achteruit op school, toen er in groep 7 diverse leerkrachten kwamen ging het verder achteruit. Dit bleek heel duidelijk uit de magere score op de entreetoets. Niet alleen ons kind maar de hele klas bleek een achterstand te hebben. Toen zijn wij gaan zoeken naar bijles. Het is toch de toekomst van je kind en je weet echt wel of je kind beter kan.
Uit de reviews bleek dat iedereen heel blij was met de bijles bij Karin Bijles Centrum. En jawel ....wij ook... alles in een jaar bijgespijkerd en nu op de cito een score van 540 HAVO... Echt een succes.!!!!!"

"Even een heel goed bericht over onze zoon. Gisteren sprak ik de juf en die vertelde dat hij de rekentoets het beste van de klas heeft gemaakt!!! Ze zien nu significant verschil met vorig jaar (toen was hij de 2 na slechtste van de klas). Ik ben echt blij dat je hem zo goed helpt!!!"

"Bij Karin Bijles Centrum is mijn dochter het vertrouwen gegeven wat ze even kwijt was door de overstap naar een nieuwe lesmethode. Met rust, aandacht en vooral geduld had mijn dochter snel het gevoel dat ze alles kon zeggen en raakte ze haar angst kwijt om foutjes te maken. Met een geweldig resultaat!"

 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend 
Copyright © 2016 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences