Prijzen rekentraining verlaagd, succesvolle zomerschool, LVS oefendagen, Taal in Blokjes
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles

LVS oefendagen

 

LVS oefenen voor de toetsen in januari. Voor de leerlingen die graag met meer zekerheid hun LVS-toets tegemoet gaan, organiseren we begin januari een driedaagse training. Dit geldt voor alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8.
Er wordt geoefend met soortgelijke toetsen en deze worden later in de les besproken. De trainingen zullen de volgende dagen plaatsvinden:

- woensdagmiddag 28 december 2016, van 13:30 uur tot 17:00 uur (kerstvakantie)
- woensdagmiddag 4 januari 2017, van 13:30 uur tot 17:00 uur (kerstvakantie)
- zaterdagochtend 7 januari 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur (kerstvakantie)  

De kosten voor één dagdeel zijn €70,-, voor twee dagdelen €130,- en voor drie dagdelen €190,-.

U kunt uw kind opgeven bij Karin Verheijen: karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: peter@karinbijlescentrum.nl

We zijn alweer volop in de running en de volgende vakantie is al weer voorbij. Toch willen we even stilstaan bij een succesvolle zomerschool.
Veel kinderen hebben weer genoten van de combinatie leren, activiteiten en spelen. Een groot aantal heeft alweer een plekje gereserveerd voor volgend jaar.

Reacties van ouders: Ik ben blij dat mijn kinderen hebben deelgenomen aan de zomerschool. Mijn kinderen hebben naast het leren, heel veel plezier gehad en hebben kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. De docenten gaan veel verder dan het “alleen onderwijs geven”; ik heb veel ondersteuning en tips gehad aangaande de opvoeding. Mijn kinderen werden er goed en warm opgevangen.
Mijn dank is groot aan de docenten van de zomerschool! Wat een bijzondere ervaring heeft Jair gehad. Iedere dag vol leuke verhalen en vooral extra uitleg voor begrijpend lezen heeft hem zekerder gemaakt. Bedankt juf Jenny, Els en Anne.
Brenda(moeder Jair)

Jair: Deze week was het heel leuk, nog leuker dan ik had verwacht. Ik heb veel geleerd maar we hebben ook andere leuke dingen gedaan zoals dansen, pizzabakken, bonbons maken en tosti’s eten. Ook zijn we naar de Batavia speeltuin gegaan. Ik heb nieuwe vrienden ontmoet zoals Thijs en Silvano en ook Laura. In de pauze ging ik meestal ping pongen met Thijs (waarvan ik meestal verloor).

 

Prijzen Rekentraining goedkoper


Om de lessen bij Karin Bijles Centrum toegankelijk te houden voor iedereen hebben we de prijzen van de Rekentraining verlaagd en hebben we deze uitgebreid: naast rekenen is het nu ook mogelijk om taal te krijgen in groepsverband.

De kwaliteit is hoog en de groepjes zijn klein; niet groter dan vier kinderen per docent.
De groepslessen waarin tot nu toe alleen de Rekentraining werd gegeven zijn uitgebreid. Vanaf het nieuwe schooljaar is het mogelijk om les op maat te krijgen in een groepje van 4 leerlingen waarbij de leerling op z'n eigen niveau werkt aan de onderdelen waar hij/zij moeite mee heeft.
Ook het oefenen van Cito’s is mogelijk in deze lessen.
Natuurlijk gaat de Rekentraining gewoon door.

Reactie van een van de ouders van twee broertjes groep 4 en 5, ze vonden het reuze spannend om te starten maar na een uurtje gewerkt te hebben, kregen we het volgende mailtje van moeder:
"Ze vonden het enorm leuk, er spatte een enthousiasme vanaf, naaah niet te geloven. Ze konden niet vertellen wat ze leuk vinden en zeiden: 'Nou gewoon dat rekenen zelf op zich.'  Ben blij met jullie hoor!"

De prijzen vind je hier op onze site 


Karin heeft een workshop gevolgd en heeft zich gespecialiseerd in de moeilijkheden met spelling.
Taal in Blokjes maakt de spelling visueel en dat is waar veel kinderen behoefte aan hebben. We willen graag deze expertise met u delen.
Mocht uw kind moeite hebben met spelling en het lost maar niet op? Dit biedt een uitkomst.

                                        

Communicatie cursus
 
Waar veel kinderen tegenaan lopen in het dagelijkse leven is dat ze niet kunnen verwoorden wat ze eigenlijk denken. Ze willen graag iets zeggen maar weten niet hoe.
De communicatie cursus is speciaal voor kinderen gemaakt; om ze beter te leren communiceren, ervoor te zorgen dat ze op hun gemak ergens kunnen zijn en derhalve beter kunnen luisteren en ook makkelijker hun gedachten kunnen verwoorden.
De cursus bestaat vooral uit oefeningen en in verhouding maar een klein beetje theorie. Communicatie is namelijk iets wat je dóet en dat leer je het beste door met een beetje instructie het vooral te oefenen en te dóen.

Duur van de cursus
De duur van deze cursus is 3 dagen van 10:00u. tot 16:30u.

Wanneer
- 2, 3 en 4 januari 2017 (in de kerstvakantie)
- 20, 21 en 22 februari 2017 (in de voorjaarsvakantie)
- 24, 25 en 26 april 2017 (in de mei vakantie)
- 1, 2 en 3 mei 2017 (in de mei vakantie)

Prijs
De kosten van deze cursus zijn €285,- per persoon. 

Waar
Onze locatie in Oost:
Bataviastraat 24 bg
1095 ET Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden kan bij Peter van de Kuit:
Telefoon 06-11472692
E-mail: peter@karinbijlescentrum.nl

Enkele reacties

"Wij wilden onze zoon Jayden zo goed mogelijk klaarstomen voor zijn laatste jaar op de basisschool en de overstap straks naar het VO. Derhalve hebben wij hem opgegeven voor de drie daagse communicatie cursus die werd aangeboden door Karin Bijles Centrum. Hier volgt onze zoon sinds drie jaar bijlessen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de cursus was om te leren om er echt 'te zijn'. Daarnaast gingen ze aan de slag met diverse (concentratie) oefeningen waarmee ze handvaten kregen om b.v. een boodschap duidelijk over te brengen of te ontvangen. Veel ook in visuele vorm door uit te beelden, tekenen of te kleien (dit werkt heel goed bij onze zoon). Het doeltreffender en vollediger leren communiceren maakt ook dat de zelfverzekerdheid groeit. Allemaal aspecten die ons enorm aanspraken. Ondanks dat het ons in eerste instantie best zwaar en intensief leek (3 hele dagen, na net twee weken vakantie te hebben gehad), kunnen we niet anders zeggen dan dat dit heel goed is bevallen. Doordat de opzet van de cursusgroep kleinschalig is kon er volledig worden gericht op de individuele cursisten waarbij tevens afwisselend de cursisten met elkaar moesten (samen)werken om zo van elkaar te leren. Wij denken dat onze zoon hier veel van heeft opgestoken en we ervaren zelf verschil in zijn dagelijkse manier van communiceren. Ontzettend veel dank aan de docenten van Karin Bijles Centrum. Jayden vond jullie allemaal ontzettend aardig en fijn om mee te werken!" Aartie

"Onze kinderen waren teruggetrokken in de klas om antwoord te geven maar nu niet meer. Na de cursus communicatie zijn ze mondiger geworden. Ze denken eerst na over wat ze zeggen en hoe ze het moeten zeggen, ze bouwen hun zinnen veel beter op. In onze tien minuten gesprekken op school hebben wij van de juffen te horen gekregen dat de kinderen met sprongen vooruit zijn gegaan in hun mondelinge taalgebruik."
Aanmelden Communicatie cursus, klik hier.

Cursus 
'Hoe maak ik een goed werkstuk?'


Elke leerling krijgt op het Voortgezet Onderwijs (en vaak al eerder) te maken met het maken van verslagen, werkstukken en het schrijven van rapporten.
Om dit goed in de vingers te krijgen hebben we een eendaagse cursus ontwikkeld die uw kind de principes van werkstukken schrijven bij brengt, waarna hij/zij goede werkstukken, verslagen en/of rapporten zal kunnen maken.
 

De duur van de cursus:

De cursus wordt gegeven in 1 dag van 10:00u. tot 16:00u.
 

De prijs:

De kosten van de cursus zijn €95,- per persoon
 

Wanneer:

In overleg.
 

Waar:

De cursus wordt geleverd op onze locatie in Oost
Bataviastraat 24 bg
1095 ET Amsterdam
 

Aanmelden of vragen?

Dit kan via e-mail of telefoon bij Peter van de Kuit.
Email: peter@karinbijlescentrum.nl
Telefoon: 06-11472692
 

Enkele reacties van deelnemers:

"Op zaterdag 12 maart hadden wij de cursus rapporteren gehad. We hadden toen heel veel gedaan met mevrouw Anita. We hebben met klei gewerkt en een eigen verslag gemaakt over een bepaald onderwerp. Ik had het over planeten. Ik heb van mevrouw Anita heel veel geleerd. En ik vond het ook heel leuk."

"Ik vond de cursus hoe je een goed verslag kunt schrijven leuk. We begonnen met het laten zien van een onderwerp door het te kleien. Daarna ging mevrouw Anita kijken of ze kon zien of zij wist wat we bedoelden. Daarna gingen we over een onderwerp rapporteren. We moesten alle informatie uit boeken of bladen halen die mevrouw Anita bij zich had. Nu weet ik hoe ik moet rapporteren en kan ik het ook gebruiken voor later."
 

Reacties van ouders:

"De cursus rapporteren heeft er mede aan bijgedragen dat onze dochter tot de Tvwo is gelaten. Zij heeft na de cursus rapporteren de toelatingstest in het Nederlands gedaan. Zij heeft op een goed gordende manier (inleiding, verhaal en conclusie) op papier gezet waarom zij de Tvwo wil gaan doen.
Het signaal dat zij beter is gaan schrijven hadden wij tijdens het tien minuten gesprek van de juf van groep 8 al gekregen. Dit is bevestigd door de geslaagde toelatingstest voor de Tvwo.
Wij gaan in de toekomst nog een keer gebruikmaken van de cursus rapporteren maar dan op het niveau van HAVO/VWO."
Aanmelden 'Hoe maak ik een goed werkstuk?', klik hier.

Reacties van ouders en leerlingen


"Ik vind het super leuk en ik leer beter, ik haal betere cijfers en je leert beter rekenen wat helpt bij de Cito toets."
Hiba, groep 6.
"Onze dochter Hiba zit in groep 6 en vanaf groep 4 viel mij op dat ze moeite had met rekenen. Al die jaren was ik haar aan het helpen en ik kon geen uitleg krijgen aan haar wisselde resultaten. Toen heb ik besloten om bijles voor haar te nemen. Sinds januari is Hiba met de rekentraining bij Karin Bijles Centrum begonnen. In het begin wilde ze niet gaan maar na de tweede les vindt ze het leuk en het geeft haar veel zelfvertrouwen. Verder gaat ze met plezier. Alle rekenstof wordt vanaf de basis opgepakt en dat heeft Hiba nodig. Naast rekenen doet ze vanaf maart begrijpen lezen en het gaat goed. Volgend jaar zit ze in groep 7 en wij willen zeker dat ze doorgaat met rekenen. Hiervoor willen wij alle docenten van Karin Bijles Centrum bedanken voor jullie inzet en geduld."
Moeder Hiba.

"De communicatie cursus heeft de kinderen heel goed gedaan. A. en S. zijn meer gaan praten; praten in die zin dat zij beter luisteren en een passend antwoord geven. M. en K. doen het ook beter.
Conclusie: De cursus heeft de kinderen op weg geholpen om beter te luisteren , gedachten te vormen en een goed antwoord op te geven. In ieder geval ik ben er erg blij mee. Het is het geld waard."

"Even een heel goed bericht over onze zoon. Gisteren sprak ik de juf en die vertelde dat hij de rekentoets het beste van de klas heeft gemaakt!!! Ze zien nu significant verschil met vorig jaar (toen was hij de 2 na slechtste van de klas). Ik ben echt blij dat je hem zo goed helpt!!!"

"Bijles rekenen voor onze zoon door gemotiveerde en goed bedoelende studenten leverde niets op. Het ontbrak de studenten aan didactische kennis en ervaring èn aan natuurlijk overwicht. We hadden het gevoel dat onze zoon een ervaren of oudere juf nodig had.
We konden heel snel bij Karin Bijles Centrum terecht en kregen Anita als docent. Dat bleek een supercombinatie te zijn. Met veel geduld en persoonlijke aandacht zijn ze helemaal bij het begin begonnen. Het zelfvertrouwen van onze zoon nam toe en daarmee het plezier in rekenen en bijles.
Tot onze verbazing was het op een gegeven moment zelfs zover dat hij zei: “Joepie, morgen is het woensdag, dan heb ik weer bijles!”"

 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend 
Copyright © 2016 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karin Bijles Centrum · Bataviastraat 24 bg, 1095 ET · Karel Doormanstraat 127, 1055 VE · Amsterdam, Noord-Holland 1 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp