Groepslessen steeds populairder, een nieuw boek, toets oefendagen, nieuwe docenten
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles

Na de toetsen

De eerste cito’s zijn alweer achter de rug. Er is druk geoefend bij Karin Bijles Centrum en we horen goede resultaten terug. Na de bijlessen en het oefenen met de cito zijn bij de meeste leerlingen de scores omhoog en/of hebben ze het gewenste niveau gehaald.

Een aantal reacties van ouders en leerlingen:

"Gisteren mijn advies gesprek gehad en ik heb HAVO/VWO gehaald. Ik was helemaal verrast. Heel erg bedankt want zonder jou was dit nooit gelukt! Heel erg bedankt. xxx N"

"HAVO/VWO….supertrots, blij en dankbaar. Dank voor jouw bijdrage hierin. C"

"We hebben het definitieve advies van M binnen: Hij heeft HAVO gekregen!! Dank je wel namens M voor al je inzet en geduld. N"

"Ik wilde je laten weten dat M een HAVO/VWO advies heeft gehaald. We willen je erg bedanken voor je top-bijles en goed werk!"

"J. heeft je al verteld over zijn advies heb ik begrepen, goed he :-)
Wij zijn trots en blij dat hij het afgelopen half jaar een mooie stijgende lijn heeft kunnen laten zien in zowel zijn resultaten als in zijn werkhouding; mede dankzij de intensieve begeleiding vanuit jullie natuurlijk..DANK hiervoor!"


Het was lekker druk tijdens de toetstrainingen

Lokaal 1
Lokaal 2
Daardoor gaven we bijles in het kantoor......

in de wachtruimte naast de keuken......
en zelfs in de keuken zelf !

Groepslessen

Steeds meer leerlingen vinden hun weg naar de groepsles.

De uren in deze lessen worden effectief besteed. Door middel van een stappenplan werkt de leerling op zijn eigen programma. Stap voor stap gaat hij/zij door de stof heen. De Rekentraining is op deze manier opgezet en inmiddels hebben we ook een eigen werkwoordspelling cursus die niets aan het toeval overlaat: Door geen stap over te slaan en elke stap goed te oefenen, kan elke leerling dit onderwerp onder de knie krijgen.

Ingeborg, een van de begeleidsters van de groepslessen, over de cursus werkwoordspelling: “Hoe moeilijk ze het ook vinden, ze komen er allemaal doorheen. Het heeft alles in zich. Ik ben hier erg enthousiast over!”

Begrijpend lezen is voor vele leerlingen een lastig vak. Leerlingen die goed kunnen lezen, missen toch de essentie van het verhaal. Ook dit hebben we kunnen ondervangen door een extra stappenplan bij de tekst te voegen, zodat de leerling door de leestekst gecoacht wordt. Naast de tekst met de daarbij behorende vragen, krijgen ze dus een stappenplan wat ze helemaal door die tekst leidt.
Hieronder een stukje van zo’n stappenplan.

Stappenplan Lees Aardig 5/6 Les 12 LEPELTJE

BELANGRIJK: Zoek de woorden die je niet kent op en schrijf ze in je woorden-schrift. Maak er een aantal zinnen mee en schrijf één zin in je schrift met het woord.
1.Kijk naar de tekst: Let op de titel, de illustraties, opvallende woorden.
2.Doe een voorspelling waar de tekst over gaat.
3.Hoeveel alinea’s heeft deze tekst?
4.Waar begint de eerste alinea?
5.Waar eindigt de eerste alinea?
6.Lees de eerste alinea en onderstreep de woorden die je niet kent en zoek ze op.
7.Wat betekent het woord merkwaardig?

Door de opzet (maximaal 4 leerlingen bij 1 docent) zijn de groepslessen goedkoper dan individuele bijles maar met minimaal verlies aan effectiviteit, zoals u hierboven kunt lezen.

Enkele reacties van ouders:
"J. kwam met een grote achterstand (naar schatting bijna 2 jaar) op de groepsles voor rekenen bij Karin Bijles Centrum. Hij is opnieuw bij de basis begonnen en ging daarna heel snel door het programma heen. Hij kreeg meer zelfvertrouwen en na vier maanden was hij op niveau. Ze hebben wonderen verricht!"

"Hallo, ik vind het hier super leuk. Het gaat hierdoor super op school. Ik begin hier rekenen juist leuk te vinden omdat we hier supergoeie juffen en meesters hebben. Je kan hier superveel leren in de lessen; deze zijn supergoed en helpen echt. Toen ik de eerste keer hier kwam dacht ik al, dit is super leerzaam en leuk."
D., groep 6. (ze ging voor rekenen van een D in februari, naar een A in juni).

Voor meer informatie kijk hier op onze site.

Communicatie cursus
 
Het boek is uit! "Communiceren is Leuk"
Wat is Communicatie: Het begint ermee dat je er op je gemak kunt zijn. Dit gegeven op zich is al zo wezenlijk dat je daarmee ontzettend veel kunt ondervangen. Stel maar eens voor dat je voorbij kunt gaan aan al die muizenissen in je hoofd en echt aanwezig kunt zijn; en direct en volledig naar buiten kunt brengen wat je vindt en denkt, op het moment dat je dat wilt. Wat voor verschil zal dat maken in alles wat je onderneemt in je leven. En als je er kunt zijn, dan sta je ook open voor communicatie (en het ontvangen van lesstof, via een docent of via een boek, is ook het ontvangen van communicatie).
Op deze manier is de cursus opgebouwd en zie hier het resultaat. Dit prachtige boek kost €24,- en is gratis als uw kind de cursus doet.

Enkele reacties

"Wij wilden onze zoon Jayden zo goed mogelijk klaarstomen voor zijn laatste jaar op de basisschool en de overstap straks naar het VO. Derhalve hebben wij hem opgegeven voor de drie daagse communicatie cursus die werd aangeboden door Karin Bijles Centrum. Hier volgt onze zoon sinds drie jaar bijlessen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de cursus was om te leren om er echt 'te zijn'. Daarnaast gingen ze aan de slag met diverse (concentratie) oefeningen waarmee ze handvaten kregen om b.v. een boodschap duidelijk over te brengen of te ontvangen. Veel ook in visuele vorm door uit te beelden, tekenen of te kleien (dit werkt heel goed bij onze zoon). Het doeltreffender en vollediger leren communiceren maakt ook dat de zelfverzekerdheid groeit. Allemaal aspecten die ons enorm aanspraken. Ondanks dat het ons in eerste instantie best zwaar en intensief leek (3 hele dagen, na net twee weken vakantie te hebben gehad), kunnen we niet anders zeggen dan dat dit heel goed is bevallen. Doordat de opzet van de cursusgroep kleinschalig is kon er volledig worden gericht op de individuele cursisten waarbij tevens afwisselend de cursisten met elkaar moesten (samen)werken om zo van elkaar te leren. Wij denken dat onze zoon hier veel van heeft opgestoken en we ervaren zelf verschil in zijn dagelijkse manier van communiceren. Ontzettend veel dank aan de docenten van Karin Bijles Centrum. Jayden vond jullie allemaal ontzettend aardig en fijn om mee te werken!" Aartie

"Onze kinderen waren teruggetrokken in de klas om antwoord te geven maar nu niet meer. Na de cursus communicatie zijn ze mondiger geworden. Ze denken eerst na over wat ze zeggen en hoe ze het moeten zeggen, ze bouwen hun zinnen veel beter op. In onze tien minuten gesprekken op school hebben wij van de juffen te horen gekregen dat de kinderen met sprongen vooruit zijn gegaan in hun mondelinge taalgebruik."

Voor meer informatie kijk hier op onze site.
Aanmelden 'Communicatiecursus voor kinderen', klik hier.

Centrale Eindtoets voorbereiding, groep 8
maart/april

Om de leerlingen van groep 8 goed voor te bereiden op de Centrale Eindtoets die aan het eind van het schooljaar worden afgenomen, hebben we eind maart/begin april een aantal dagen gepland zodat ze extra kunnen oefenen.

De dagen waarop u uw kind kunt voorbereiden op de Centrale Eindtoets zijn:
- zaterdagochtend 25 maart 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur.
- zaterdagochtend 1 april 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur.

U kunt uw kind één of twee dagen opgeven, echter zullen dan niet alle onderdelen behandeld kunnen worden maar zullen de onderdelen die het meest aandacht behoeven geoefend worden.

De kosten voor één dagdeel zijn € 70,- en voor twee dagdelen €130,-

Deze voorbereidingsdagen vinden plaats op onze locatie in Oost (Bataviastraat 24-h).

Het is ook mogelijk om extra lessen in te plannen bij uw docent om op die manier uw kind voor te bereiden op de Centrale Eindtoetsen.

Heeft u nog vragen of wilt u uw kind inschrijven?
Neem dan contact op met:
Karin Verheijen; 06-12075023, karin@karinbijlescentrum.nl of
Peter van de Kuit; 06-11472692, peter@karinbijlescentrum.nl

LVS-toets oefendagen
in mei

Voor de leerlingen die graag met meer zekerheid hun LVS-toets (leerling volg systeem - toets) tegemoet gaan, organiseren we in mei drie trainingsdagen. Dit geldt voor alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8.
Er wordt geoefend met soortgelijke toetsen en deze worden later in de les besproken. De trainingen zullen de volgende dagen plaatsvinden:

- zaterdagochtend 6 mei 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur
- zaterdagochtend 13 mei 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur
- zaterdagochtend 20 mei 2017, van 10:00 uur tot 13:30 uur

De kosten voor één dagdeel zijn €70,-, voor twee dagdelen €130,- en voor drie dagdelen €190,-.

U kunt uw kind opgeven bij Karin Verheijen: karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: peter@karinbijlescentrum.nl

 

Nieuwe collega’s


Vanwege een enorme groei die we doormaken als bijlescentrum, hebben we weer vier nieuwe leerkrachten aangenomen. Een van hen stelt zich hier aan u voor.

"Goede dag; ik ben Rosalinde Stins.
 
In januari ben ik gestart hier als bijlesdocent. Ik wil graag iets meer vertellen over mijzelf en hoe ik hier ben komen werken. 
Ik werk al een paar jaar als onderwijsassistente op een basisschool in Lelystad. Maar ik wil meer, meer kunnen doen, beter kinderen kunnen helpen en ben daarom gestart met de PABO. En het is natuurlijk ook leuker om de juf te zijn en een eigen klas te hebben.

Waarom bijles geven? Bij bijles geven leer je op een andere manier les te geven, te zien waar een kind moeite mee heeft en de vaardigheid echt aan te leren. Je kijkt naar het kind en niet naar de lesplanning. De tijd en de aandacht hebben voor het kind. Dat vind ik mooi aan bijles geven.

Het fijne als je start als bijles docent bij Karin Bijles Centrum is dat je een cursus gaat volgen: de basisvaardigheden van studeren. Daarin leer je over de 3 studie barrières. Je leert deze barrières te begrijpen, te herkennen en natuurlijk ook te behandelen.
Het mooie van dat alles is dat je beter gaat kijken naar je leerlingen; wat zie je nu, begrijpt de leerling de lesstof nu echt of maak je toch te grote stappen, een stapje terug doen of tussenstapjes maken.

Je krijgt een beter beeld van het begrip van de leerling en daardoor kun je je leerling beter helpen en je gaat daardoor zelf ook groeien; zowel in de kennis als in het zelfvertrouwen dat hij of zij het echt gaat leren.

En daarom vind ik het tof om hier te kunnen werken."
 

 

'Dyslexie is het gevolg van slecht onderwijs'


Dat wordt gesteld door 3 hoogleraren in een artikel in het AD.
'Dat er steeds meer kinderen de diagnose dyslexie en dyscalculie krijgen, is het gevolg van slecht onderwijs. Dat stellen drie hoogleraren. Met de kinderen is niets aan de hand. ,,Ze moeten gewoon weer stampen." '

Hier kunnen wij ons wel achter scharen. We hebben inmiddels al tientallen leerlingen vooruit geholpen waarbij deze diagnose gesteld is.
We vonden het wel interessant om dit artikel met u te delen.

U vindt het volledige artikel hier op de site van het AD.

Cursus 
'Hoe maak ik een goed werkstuk?'


Elke leerling krijgt op het Voortgezet Onderwijs (en vaak al eerder) te maken met het maken van verslagen, werkstukken en het schrijven van rapporten.
Om dit goed in de vingers te krijgen hebben we een eendaagse cursus ontwikkeld die uw kind de principes van werkstukken schrijven bij brengt, waarna hij/zij goede werkstukken, verslagen en/of rapporten zal kunnen maken.
 

De duur van de cursus:

De cursus wordt gegeven in 1 dag van 10:00u. tot 16:00u.
 

De prijs:

De kosten van de cursus zijn €95,- per persoon
 

Wanneer:

In overleg.
 

Waar:

De cursus wordt geleverd op onze locatie in Oost
Bataviastraat 24 bg
1095 ET Amsterdam
 

Aanmelden of vragen?

Dit kan via e-mail of telefoon bij Peter van de Kuit.
Email: peter@karinbijlescentrum.nl
Telefoon: 06-11472692
 

Enkele reacties van deelnemers:

"Op zaterdag 12 maart hadden wij de cursus rapporteren gehad. We hadden toen heel veel gedaan met mevrouw Anita. We hebben met klei gewerkt en een eigen verslag gemaakt over een bepaald onderwerp. Ik had het over planeten. Ik heb van mevrouw Anita heel veel geleerd. En ik vond het ook heel leuk."

"Ik vond de cursus hoe je een goed verslag kunt schrijven leuk. We begonnen met het laten zien van een onderwerp door het te kleien. Daarna ging mevrouw Anita kijken of ze kon zien of zij wist wat we bedoelden. Daarna gingen we over een onderwerp rapporteren. We moesten alle informatie uit boeken of bladen halen die mevrouw Anita bij zich had. Nu weet ik hoe ik moet rapporteren en kan ik het ook gebruiken voor later."
 

Reacties van ouders:

"De cursus rapporteren heeft er mede aan bijgedragen dat onze dochter tot de T-VWO is gelaten. Zij heeft na de cursus rapporteren de toelatingstest in het Nederlands gedaan. Zij heeft op een goed geordende manier (inleiding, verhaal en conclusie) op papier gezet waarom zij de TVWO wil gaan doen.
Het signaal dat zij beter is gaan schrijven hadden wij tijdens het tien minuten gesprek van de juf van groep 8 al gekregen. Dit is bevestigd door de geslaagde toelatingstest voor de TVWO.
Wij gaan in de toekomst nog een keer gebruikmaken van de cursus rapporteren maar dan op het niveau van HAVO/VWO."
Aanmelden 'Hoe maak ik een goed werkstuk?', klik hier.

Reacties van ouders en leerlingen


"Een supermooi rapport. Zijn werkhouding is goed, concentratie is goed; kortom een mooi rapport. Hij heeft nu een VMBO-T/ HAVO advies. Eindelijk. Zijn cito uitslagen waren gewoon zo goed.
Ik wil je daarom heel erg bedanken.
Dank jullie wel voor jullie geloof in B. Dat is ook echt wat hij nodig had. Niet alleen de juiste ondersteuning, maar ook het geloof in hem dat hij het kan.
Hij is gemotiveerd en heeft er zin in. Na zo'n succeservaring weet hij nu dat inspanning beloond wordt."

"Ik vind het een super goede bijles. Jullie helpen mij met dingen die voor mij nog niet echt duidelijk zijn. En dat doen jullie heel goed! Ik snap namelijk nu veel meer dingen beter! Ik ben ook heel erg gestegen en mijn advies is ook hoger geworden. Ik ben jullie heel erg dankbaar.
Met vriendelijke groeten, Sophie."

"In midden groep 7 hebben wij ontdekt dat onze dochter eigenlijk heel veel moeite met rekenen en taal heeft, terwijl haar niveau in groep 6 VWO was. Zij is een slim, gezond en een heel vrolijk meisje. Hoe is het gebeurt en waarom heeft de school niet meteen gesignaleerd dat er iets mis gaat? Haar vriendin was al een tijd bij Karin Bijles Centrum en was heel tevreden. Wij hadden meteen een afspraak gemaakt en mijn dochter begon met lessen. In een periode van 1,5 jaar, met 1 uur bijles per week en huiswerk, is mijn dochter van een VMBO-T naar een HAVO/VWO score gegaan. Zij gaat het volgende schooljaar naar de middelbare school en is er helemaal klaar voor!"

"Even een heel goed bericht over onze zoon. Gisteren sprak ik de juf en die vertelde dat hij de rekentoets het beste van de klas heeft gemaakt!!! Ze zien nu significant verschil met vorig jaar (toen was hij de 2 na slechtste van de klas). Ik ben echt blij dat je hem zo goed helpt!!!"

"Onze dochter Lieke ging altijd redelijk goed met rekenen. Toen zij in groep 7 een andere juf kreeg en de breuken en percentages moeilijker werden, viel ze behoorlijk terug. Dit gold ook voor de grammatica stof. De school had te weinig middelen om de lacunes bij mijn dochter op te sporen en aan te vullen. Ook voor ouders is dit ondoenlijk omdat niet duidelijk is wat goed gaat en wat ondersteuning behoeft. Gedurende groep 8 heeft zij extra lessen gekregen bij Karin Bijles Centrum, vooral rekenen maar ook taal. De voor haar moeilijke onderdelen werden in haar eigen tempo behandeld waardoor ze het begon te snappen en goede resultaten boekte. Dit gaf haar veel zelfvertrouwen en zij behoort nu tot één van de beste rekenaars van haar klas. Hier heeft ze de rest van haar leven plezier van. Wij willen de docent bedanken voor haar inzet en geduld."
Vader Lieke.

 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook
Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend 
Copyright © 2017 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karin Bijles Centrum · Bataviastraat 24 bg, 1095 ET · Karel Doormanstraat 127, 1055 VE · Amsterdam, Noord-Holland 1 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp