Nieuwe partner, Trainingen, Rekencursus..........
Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier.
Logo Karin Bijles


Peter Vertelt...

Dit jaar aan mij de eer om de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar in te luiden.
En wel met een speciale reden!

Vanwege de continue groei van Karin Bijles Centrum hebben Karin en ik besloten haar bedrijf samen voort te zetten.
Dus gaan we nu verder als zakenpartners om de diensten die we leveren op dezelfde wijze voort te zetten waarbij we streven naar een nog betere kwaliteit en hogere kwantiteit.

Toen Karin 10 jaar geleden begon in haar woonkamer aan de Sumatrastraat in Oost was ze alleen en waren er naast de bijles geen andere diensten.
Intussen zijn we met 11 docenten verspreid over 2 locaties (Bataviastraat in Oost en Witte de Withplein in West) en hebben we naast individuele bijles de trainingen voor de Cito-, Nio-, Entree- en Drempeltoets. We hebben de Rekencursus, huiswerkbegeleiding en elke zomer is er Zomerschool Voor Jou.
Een zeer mooie vooruitgang en groei.

Ik heb er veel zin in om mijn bijdrage te geven aan dit groeiende centrum en hoop je direct of indirect goed van dienst te zijn.
Mocht je vragen aan mij hebben kun je me bereiken op 06-11472692 of peter@karinbijlescentrum.nl

Of heb je ideeën, tips of is er iets anders wat je graag zou zien bij ons dat er niet is dan zou ik het erg op prijs stellen dit te horen. Dat helpt mij om mijn werk in het Centrum
nog beter uit te voeren.

Groeten,
Peter van de Kuit.

Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend

Toets trainingen

Het is wat vroeg om het hier al over te hebben maar omdat we al vragen kregen over wanneer we weer de trainingen doen voor de LVS toetsen, de NIO en drempel; hebben we maar gelijk de data vast gelegd voor deze trainingen. 

LVS toetsen
- Woensdag 23 december, 13:30u. - 17:00u.

- Woensdag 30 december, 13:30u. - 17:00u.
- Zaterdag 2 januari, 10:00u. - 13:30u.


NIO- en Drempeltest
- Zaterdag 26 september, 10:00u. - 13:30u.

U kunt zich nu al inschrijven voor deze trainingsdagen. Neem hiervoor contact op met
Karin Verheijen: 06-12075023 of
karin@karinbijlescentrum.nl
of Peter van de Kuit: 06-11472692 of peter@karinbijlescentrum.nl

De Rekencursus

op het juiste tempo naar begrip en toepassing

Na een korte zomerstop is afgelopen week de Rekencursus weer van start gegaan.

In het kort wat de cursus inhoudt:
Voor iedere leerling die achter loopt met rekenen of zich niet zeker voelt over rekenen. Deze rekencursus heeft al de rekenstof in zich van groep 3 tot groep 8. De leerling gaat er op zijn/haar eigen tempo doorheen met het oog op begrip en toepassing. Er wordt alleen dat opgepakt wat je nog niet beheerst en bent hierna helemaal klaar voor de middelbare school!

Dit zijn enkele reacties:

"Een stapje terug te gaan en toch zo twee stappen vooruit komen!
Ik kwam bij Karin Bijles Centrum omdat mijn dochter moeilijkheden heeft met rekenen. Voorgaande jaren ben ik er in geslaagd haar veel in de basis te helpen.
Maar nu groep 6, ik hiervoor niet meer de tijd en energie meer voor heb, en de stof steeds meer diepgang krijgt, werd het duidelijk dat mijn dochter het met rekenen echt niet ging redden met de inmiddels opgelopen achterstand.
Klassikaal uitleg is onvoldoende. En zij heeft duidelijk meer behoefte aan visuele/ verlengde instructie en context uitleg, om een dergelijke aansluiting te vinden in het vervolg bassischool traject. School schiet hier simpelweg te kort in; “het optimale“ uit een kind zien te halen!!
Ik wil voorkomen dat haar rekenprobleem gaat inhakken in haar eindniveau. Ondanks dat zij wel een ster in taal is! 
Maar wat doet het met het zelfbeeld van een kind dat goed is in taal en met rekenen moeilijkheden ondervindt? Zij heeft hiervoor diverse andere rekenbijlessen gehad, wat gewoon niet efficiënt heeft geholpen. Cito een E score.
De rekencursus, waarmee wij begonnen zijn in maart, sprak mij aan omdat het programma gericht is op het daadwerkelijke niveau van het kind en zo methodiek en stapsgewijs, een stapje terug te gaan en toch twee stappen vooruit te komen! Cito nu, 3 maanden later, een C score.
Mijn dochter en ik zijn Peter zeer dankbaar voor haar vooruitgang in rekenen.
Wij kunnen het iedereen aanbevelen die wel het optimale uit zijn kind wil halen."

"Sinds de 3e klas lagere school vond ik rekenen erg leuk.Ik ging het uitleggen aan mijn vriendin maar toen de gradiënt te hoog werd vond ik het helemaal niet meer leuk. Keek af en wist het niet. Ik kreeg daar geen hulp bij.
Nu ben ik bij Peter op de Rekencursus en ervaar ik hoe leuk ik het rekenen vind. Peter is een heel goede docent, ik krijg daar veel zelfvertrouwen van. Heel erg bedankt om deze goede ervaring te hebben. Deze methode is erg goed, een aanrader voor ieder."
Jannie, 72 jaar

"Er zijn 2 dingen in de week waar ie graag naartoe gaat; Hockey en de Rekencursus."

"Onze dochter Rosa (groep 7) is in maart gestart met de rekencursus bij Karin Bijles Centrum. Ze vindt het erg leuk en het geeft haar veel zelfvertrouwen: alle rekenstof wordt vanaf de basis opgepakt. Binnen een aantal maanden is ze van een E naar een D gegaan met de cito-toetsen. We zetten nog een jaartje door en hopen dan op een C uit te komen. Een rekenwonder zal ze niet worden, maar de basisvaardigheden beheerst ze dan hopelijk aan het eind van groep 8."

Aanmelden kan via Peter van de Kuit: 06-11472692 of
peter@karinbijlescentrum.nl

Voor meer informatie kijk op onze site.

Weer een jaar zomerschool voorbij. Het was een mooie ervaring.

We hadden ook dit jaar weer een fantastisch team die zich met veel geduld en plezier ingezet hebben om dit jaar Zomerschool Voor Jou tot een succes te maken. Jenny (heeft drie weken gedraaid), Kim, Anna, Anne, Ingeborg, Julia, Oge en Cornee; heel hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme.
We hopen jullie dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn.

De zomerschool is uniek omdat er les op maat gegeven wordt. Datgene waar het kind tegenaan loopt op school en waar vaak te weinig tijd voor is, kunnen ze bij Zomerschool voor Jou oplossen. Dat zorgt ervoor dat elk kind, ondanks het werk wat van hem in de ochtend verwacht wordt, blij naar huis gaat.

De laatste dag staat in het teken van de afsluiting en wordt er door de kinderen een prachtig buffet voor de ouders gemaakt. En natuurlijk voor iedereen een certificaat mee naar huis.

Anna (juf): “Wat ik zo fijn vond van de zomerschool is dat ik elk kind de aandacht kon geven die hij nodig had. Als ze niet verder konden had ik tijd om te helpen. Wat mij het meest verbaasde was dat de kinderen gelijk bij binnenkomst aan het werk gingen. Ze waren erg gemotiveerd en dat is voor een leerkracht natuurlijk wat je graag ziet.”

Een moeder: "Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie inspanningen met onze kids. Mijn dochter heeft heel veel gehad aan het oefenen met het klokkijken en dat gaat nu dus ook heel erg goed. Lekker, ze is er zekerder van geworden. Loopt hartstikke blij rond. Mijn zoontje ging mij gewoon voorlezen deze vakantie! Ik had expres niet zulke moeilijke boekjes geleend bij de bieb en dat gaat gewoon heel goed, hij leest nu iedere avond."

Een van de leerlingen: "Hallo, ik ben Mariana en ik ben 7 jaar. Ik kom op de Zomerschool omdat ik rekenen moeilijk vind en bij Zomerschool Voor Jou kan het uitgelegd worden zonder dat de juffen haast hebben want mijn meester haastte heel erg. Ik heb geleerd klokken, rekensprint en mensen leren kennen. Er was een quiz en ik heb gewonnen. Ik heb gezwommen en Thomas gooide mij in het water."

Rekensprint

Is uw kind door het Rekensprint programma heen, en merkt u dat de Rekensprint set niet meer gebruikt wordt?
Wij nemen 2e hands sets weer terug en betalen u daar een vergoeding voor.

Mail voor meer informatie naar
peter@karinbijlescentrum.nl
Huiswerk-
begeleiding

Eerst geen huiswerk en nu opeens wel en geeft dat wat stress?
Dan zou de huiswerkbegeleiding een goede optie zijn.
Elke vrijdagmiddag tussen 15:00u en 18:00u.

Kijk op onze site voor meer informatie
'Like' ons op Facebook
'Like' ons op Facebook

Reacties van ouders


"Als ik onze zoon vraag wat hij goed en fijn vindt aan Karin zegt hij: ze legt rustig, duidelijk en geduldig uit (en als het nodig is meerdere keren), ze is aardig.
Wat mij opvalt is dat Karin het kind bekijkt zoals het is en het kind positief bekrachtigt. Dus naast duidelijke 1 op 1 uitleg, is haar benadering erg belangrijk gebleken. Je bent niet "snel afgeleid" maar je hebt "vele dingen die je leuk vindt". Hij kreeg best een flinke portie huiswerk maar deed dit eigenlijk altijd zonder morren of protest. En bij het huiswerk dat hij af en toe van school kreeg, was dat heel anders. Ik ben ervan overtuigd dat hij voor Karin wel wilde 'werken' "

"Onze dochter ging in groep 6 al iets achteruit op school, toen er in groep 7 diverse leerkrachten kwamen ging het verder achteruit. Dit bleek heel duidelijk uit de magere score op de entreetoets. Niet alleen ons kind maar de hele klas bleek een achterstand te hebben. Toen zijn wij gaan zoeken naar bijles. Het is toch de toekomst van je kind en je weet echt wel of je kind beter kan.
Uit de reviews bleek dat iedereen heel blij was met de bijles bij Karin Bijles Centrum. En jawel ....wij ook... alles in een jaar bijgespijkerd en nu op de cito een score van 540 HAVO... Echt een succes.!!!!!"

"Wij hebben vorig jaar september kennis gemaakt met Karin Bijles Centrum. Men heeft aandacht voor het kind en geeft het zelfvertrouwen. Binnen drie maanden was het resultaat al verbluffend goed. (1,5 punt omhoog op de cito score voor rekenen). We horen thuis regelmatig dat juf Karin "de liefste juf is".
De hoeveelheid huiswerk was aanvankelijk wel een issue maar ook daar heeft Karin op positieve wijze een draai aan gegeven zodat ons kind het overzicht kan houden.
Het kind staat centraal en daarom beveel ik het centrum aan bij vrienden en kennissen. Zelfs school heeft interesse getoond.
Dank Karin."

"Bij Karin Bijles Centrum is mijn dochter het vertrouwen gegeven wat ze even kwijt was door de overstap naar een nieuwe lesmethode. Met rust, aandacht en vooral geduld had mijn dochter snel het gevoel dat ze alles kon zeggen en raakte ze haar angst kwijt om foutjes te maken. Met een geweldig resultaat!"

 

Voor meer reacties van ouders kijk op onze site
www.karinbijlescentrum.nl

Share
Tweet
Share
+1
Forward to Friend 
Copyright © 2015 Karin Bijles Centrum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences