Copy
Haluamme että onnistut yhteisörahoituskampanjassasi. Tässä muutamia vinkkejä.

Onnistu yhteisörahoituksessa! 

Yhteisörahoituksen saaminen ON vaikeaa. Mutta kun sen eteen tekee töitä, yleensä onnistuu. Joka ikinen päivä kannattaa tehdä jotain. Rahoittajat on houkuteltava mukaan yksi kerrallaan, pikku hiljaa. Kun on kerran kertonut kampanjastaan ja saanut kivaa palautetta, se ei riitä: kaikki unohtavat samantien. Muistuta! Monta kertaa. Suoraan ja epäsuorasti. Tässä muutamia vinkkejä joilla tavoitat rahoittajasi.  
 

Vinkki 1: Lähetä henkilökohtaisia viestejä


Kun me Mesenaatin tekijät teimme omaa kampanjaamme yhdistyksemme Yhteismaan ja sen Nappi Naapuri -hankkeen puitteissa, lähetimme yhteensä pitkälti toista tuhatta henkilökohtaista viestiä. Facebookissa ja sähköpostitse. Äidille, isälle, ja kaikille mahdollisille tutuille. Kirjeissä luki näin:
 

Vastaanottajan nimi, 

Olen järjestämässä Yhteismaa ry:n kanssa elämäni ensimmäistä joukkorahoitusta: haemme rahaa rakentaaksemme kaikille avoimen Nappi Naapuri -nettipalvelun Suomeen. Sen avulla lähellä toisiaan asuvat saavat yhteyden toisiinsa; auttaakseen, pyytääkseen apua ja tehdäkseen yhteisiä projekteja. 

Pyydän sua harkitsemaan tekeväsi kaksi palvelusta: 

1. Rahoittaisitko hankettamme? Lupaamme ettet tule katumaan vaan hankkeesta tulee tärkeä ja hieno. Summa voi olla 10 euro tai enemmän. Jokainen rahoittaja saa kivan vastikkeen. Rahoita mahdollisimman nopeasti: niin saamme joukkofiilistä ja sitä mukaa lisää rahoittajia. 

2. Kertoisitko tutuillesi, esimerkiksi somessa, että rahoitit hanketta ja haastaisit heidät mukaan?

Nämä kaksi, tai jompikumpi niistä, auttavat paljon. Jos vielä innostut enemmän, vinkkaa hankkeesta tutulle organisaatiolle - he saavat pikkurahalla hyvää näkyvyyttä. 

Olisi mahtavaa jos voisit osallistua. Jos et syystä tai toisesta voi, emme tietenkään pahastu. Linkki joukkorahoitukseen tässä: http://mesenaatti.me/nappi-naapuri-valittamisen-paikka/

Muista kysyä vastapalvelusta kun tulee sellainen tilanne vastaan!

t. Pauliina & Jaakko, Tanja, Marko ja Yhteismaa  

 

Vinkki 2: Tee Facebook-sivullesi "peruspostaus" ja lisää aina kampanjasivun linkki


Oletko hyvä Instragramissa tai Twitterissä? Onneksi olkoon! Käytä niitä välineitä juuri niin kuin osaat. Me lähetimme viimeisenä loppukiripäivänä Twitter-viestin suoraan henkilökohtaisesti KAIKILLE meitä seuraaville ihmisille. Se toimi todella hyvin ja nyt kaduttaa ettemme lähettäneet samanlaisia viestejä myös kampanjan alussa. (Sen enempää ei kyllä olisi hyvän maun rajoissa voinutkaan ihmisiä suoraan pommittaa.) Twitteriä emme oikein osanneet muuten käyttää. Sen sijaan olemme todella hyviä Facebookissa. Suosittelemme jokaista kampanjantekijäämme kampanjoimaan yhteisörahoituskampanjastaan omalla olemassaolevalla FB-sivullaan ja/tai kampanjaa varten perustamallaan sivulla (ja/tai FB-tapahtumassa). Tärkeintä on tehdä ensin Peruspostaus. 

Peruspostaus. Se on itse keksimämme termi Facebook-sivun julkaisulle, joka kiinnitetään sivulla ylimmäksi (tämän voi tehdä julkaisun oikeassa yläkulmasta olevasta nuolesta(, niin että jokainen ensi kertaa sivulle tuleva näkee sen. Kun sinulla on meneillään Mesenaatti-kampanja, peruspostauksen täytyy kertoa siitä. Toivota ihmiset tervetulleiksi ja kerro heille että käythän katsomassa joukkorahoituskampanjaasi, ja hienoa jos tuet! Voit myös auttaa minua kertomalla kampanjasta omille tutuillesi ja jakamalla kampanjasivun linkkiä somessa. 

LAITA PERUSPOSTAUKSEEN KAMPANJASI LINKKI. Ja itse asiassa, laita kampanjasi linkki kaikkiin muihinkin postauksiin. Jutustele niitä näitä, kerro siitä hienosta asiasta mitä teet (kuvitus, saksofoninsoitto, hyväntekeväisyys, mikä vain), ja vain noin joka kolmannessa tai neljännessä julkaisussa voit taas kysyä haluaisivatko ihmiset rahoittaa. Kerro aina kun joku on rahoittanut, osoita olevasi innoissasi. Ja: LAITA JOKAIKISEEN POSTAUKSEEN MUKAAN KAMPANJASI LINKKI. Postaa joka päivä, tai ainakin muutaman kerran viikossa. Facebookista on tullut sellainen että vain harva sivusi tykkääjä näkee julkaisujasi, ja jos postaat jotain tylsää niin vielä harvempi. Voit siis huoletta postata paljon. Älä kuitenkaan julkaise alle tunnin välein, silloin Facebook näyttää viestejä entistäkin harvemmalle.


 

Tsemppiä! Meillä Mesenaatin tekijöillä on nykyisin ihan liian kiire. SILTI meille saa lähetellä sähköpostia kun siltä tuntuu. Muista myös Mesenaatin kampanjantekijöiden ryhmä Facebookissa. Siellä ei oikein ole keskustelu lähtenyt liikkelle, mutta juuri yhteisön tuki on se mitä yhteisörahoituksessa tarvitaan. Kannustamme avautumaan ryhmässä! 

Onnea matkaan!


t. Pauliina, Marko ja Tanja

P.S. Tässä alla on vielä kaksi tosi hyvää ohjepakettia:

Onnistuneen kampanjantekijän ohjeet


Suosittelemme kaikille kampanjantekijöille
Anni Mattilan tiukkaa kirjoitusta siitä, miten hän itse onnistui Mesenaatti-kampanjassaan.
Lue Mesenaatin blogista!

Markkinointisuunnittelijan ohjeet


Suosittelemme kaikille kampanjantekijöille myös Heli Mäenpään esitystä yhteisörahoitus-kampanjan markkinoinnista. Heli teki esityksen Mesenaatin Taiteen yhteisörahoitusohjelman osallistujille, mutta tietysti kaikkien kampanjan-tekijöiden pitää päästä saman salaisuuden äärelle! Linkki PDF:ään. Klikkaa ja opi!
Facebook
Twitter
Mesenaatti.me2014 Mesenaatti.me

Mesenaatti.me -kirje

Poista uutiskirjeen tilauksesi   

Muokkaa tilausasetuksiasi 

Email Marketing Powered by Mailchimp