Δείτε αυτό το μήνυμα στο browser σας. 


Ιούνιος  2014


Newsletter

 

Η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος προβληματισμένος με την «αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου», που αποσκοπεί στη βελτίωση του αποτελέσματος μεν, ο σκοπός αυτός δεν αγιάζει τα μέσα δε. Ποιος αξιολογεί ποιον, με ποια επάρκεια και γνώση και γιατί μόνο στη λογική της άνωθεν και όχι της «bottom-up» προσέγγισης, την οποία επικαλείται το ΙΕΠ;; Εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών στην πρωτοβάθμια για την με όρους ένδειας πραγματοποίηση της σχολικής γιορτής, η δευτεροβάθμια παλεύει με τις εξετάσεις: τις «παλιές» προαγωγικές για το γυμνάσιο και τη β΄ λυκείου, τις τύπου «Kinder-έκπληξη» της α’ λυκείου και φυσικά τις πανελλαδικές, που σαν τον Μανωλιό, αλλάζουν με κάθε υπουργό, μόνο που με το βάλε –βγάλε τα έσκισαν τα ρούχα τους και από ό,τι φαίνεται, ράφτρα η Ελλάδα δε διαθέτει... Έτσι, βρεθήκαμε ουραγοί στις διεθνείς αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων. Και νιώθουμε εγκλωβισμένοι και αδικημένοι, γιατί προσπαθούμε. Φαίνεται όμως πως χάσαμε τη διαύγειά μας. Διότι για να είσαι στον πάτο, μάλλον κάνεις τα πράγματα με λάθος τρόπο. Δεν είναι επιδιορθώσεις αυτό που χρειάζεσαι. Ριζικές αλλαγές χρειάζεσαι. Για να εξοστρακίσεις κάθε τι αρνητικό, όπως η ροπή στο φασισμό. Ζητείται διαύγεια!!! Μέχρι τότε, ας δούμε πώς μπορούν τα παιδιά μας να περάσουν δημιουργικά το καλοκαίρι τους. 

 Σημαντικά links

 

Πανελλαδικές εξετάσεις


Τα θέματα των πανελλαδικών 2014 και οι λύσεις τους, ανακοινώσεις υπουργείου, εξεταστέα ύλη, βάσεις, αριθμός εισακτέων, θέματα εξετάσεων, ειδήσεις πανελλαδικών.
Περισσότερα
 

Θερινά προγράμματα


Πληροφορίες για παιδικές κατασκηνώσεις, θερινά σχολεία και θεματικά camps, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.ά.
Περισσότερα
 

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  


Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους και τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων με τη βοήθεια της ρομποτικής. 
Περισσότερα
 
 

Πρόσφατες αναρτήσειςΈρευνα: Στην τελευταία θέση της Ευρώπης το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας

Στην τελευταία θέση όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στα θέματα παιδείας και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού της συστήματος, ενώ σε έρευνα που έγινε σε 40 χώρες παγκοσμίως κατέχει την 37η θέση και βρίσκεται στην ίδια «ομάδα» με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία...

Περισσότερα


Υπάρχει τρόπος...

Δείτε μια διαφορετική οπτική για τη σχολική εκπαίδευση από την Τσαμπίκα Καρακίζα, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου. 
Περισσότερα


Πώς θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί

Δείτε το πλαίσιο αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου από το ΙΕΠ: φιλοσοφία, μεθοδολογία, κριτήρια, αξιολογητές, εργαλεία κ.ά.
Περισσότερα

e-paideia
www.e-paideia.org
Email
Copyright © 2014 Ίδρυμα Λαμπράκη, All rights reserved.

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Ίδρυμα Λαμπράκη
Αναγνωστοπούλου 5
Αθήνα, 10673
 
ΔιαγραφήΑνανεώστε τα στοιχεία εγγραφής σας