Copy
Δείτε αυτό το μήνυμα στο browser σας. 

Αύγουστος 2016


Newsletter

 

 
 
Αύγουστος, ο μήνας της ανάπαυλας, των διακοπών, της ανανέωσης. Διακοπές σημαίνουν για όλους μας ξεκούραση. Σημαίνουν να ξυπνάς και να μην έχεις απαραίτητα προγραμματίσει τη ροή της ημέρας. Να κάθεσαι δίπλα στη θάλασσα, στο βουνό, στην αυλή, στον καναπέ, κάποτε μόνος, κάποτε σιωπηλός, συχνότερα ίσως με παρέα γελώντας, συζητώντας, παίζοντας και πάντως σίγουρα, χαλαρός, χωρίς να μπαίνεις σε ρόλους και σε διαδικασίες που συνδέονται με τα «πρέπει» σου. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των «θέλω». Και αυτό που φαίνεται ότι όλοι θέλουμε, είναι να ξεφύγουμε και να ξεκουραστούμε, γιατί η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζουν, αν όχι το σώμα, σίγουρα το πνεύμα και την ψυχή. Κι ενώ όλα αυτά θεωρούμε ότι είναι αυτονόητα για εμάς, τους ενήλικες, για τα παιδιά φτιάχνουμε πρόγραμμα. Φροντίζουμε να πάνε στην – καθόλα ωφέλιμη και για μας βολική – κατασκήνωση ή στο λεγόμενο “summer camp”, τα στέλνουμε στον παππού και τη γιαγιά που τηρούν αυστηρό πρόγραμμα ύπνου, μπάνιου, φαγητού, βόλτας και πάλι φαγητού κλπ, τα πηγαίνουμε εκδρομές και επισκέψεις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές – επίσης μορφωτικά ευεργετικές – και φροντίζουμε να τους διαμορφώσουμε ένα θερινό πρόγραμμα που συμβάλλει στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και σωστή  ανάπτυξή τους μέσω δραστηριοτήτων που ξεφεύγουν από την τυπική σχολική διαδικασία. Εκείνο που μας διαφεύγει είναι ότι τα παιδιά έχουν την ίδια ανάγκη με εμάς να ξεφύγουν και να ανανεωθούν, αφού και εκείνα ακολουθούν μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία εντείνεται προοδευτικά, ανάλογα με την ηλικία τους. Δεν αρκεί να κάνουν το διαφορετικό. Η ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη απαιτεί και το στοιχείο του άσκοπου και του βαρετού, όσο και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να βαρεθούν, να χαλαρώσουν, «χαζέψουν», χωρίς να αγχωθούμε και να παρέμβουμε, γιατί τον Αύγουστο ακολουθεί ο Σεπτέμβριος.
 


Σημαντικά links

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016 και στο Διαγωνισμό Young Digital Talent στο πλαίσιο του eSkills for jobs 2016

Primary tabs

  •  

 

  

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, είναι ένα κίνημα βάσης το οποίο προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους. Η βασική ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τον προγραμματισμό πιο προσιτό, να δείξει στους νέους, τους ενήλικες, αλλά και τους ηλικιωμένους πώς να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα μέσω του προγραμματισμού και πώς να απομυθοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες και να φέρει σε επαφή δραστήριους ανθρώπους με σκοπό να μάθουν μαζί.
Περισσότερα

 

"Τα ψηλά βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Το θεατρικό έργο "Τα Ψηλά Βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, συνεχίζει την πορεία του με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόμα κάποιος δε γνωρίζει "Τα Ψηλά Βουνά", φεύγοντας από τον χώρο της παράστασης, αισθάνεται ότι έχει διαβάσει το βιβλίο. Η παράσταση θα δοθεί στη Σαρωνίδα στις 3 Αυγούστου, στις 4 Αυγούστου στη Νέα Μάκρη και στις 20 Αυγούστου στη Ραφήνα. 
 

ΟΟΣΑ: Οι δεξιότητες έχουν σημασία

Στον απόηχο της τεχνολογικής επανάστασης που ξεκίνησε τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, η ζήτηση στην αγορά εργασίας για την επεξεργασία πληροφοριών και άλλων υψηλού επιπέδου γνωστικές και διαπροσωπικές δεξιότητες αυξάνεται σημαντικά. Η έρευνα που αφορά τις δεξιότητες των ενηλίκων, αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να αξιολογηθούν τα εφόδια των ενηλίκων αλλά και η διαθεσιμότητά τους στους υπό εξέταση πληθυσμούς.    
Περισσότερα

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις


Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016 - Online Διαγωνισμός

Για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 13 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και την υποστήριξη της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.
Περισσότερα

Εκδρομές, ξεναγήσεις, ζωγραφική & πικ-νικ στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης


 
Μπορούμε να κάνουμε διακοπές και στο κέντρο της πόλης; Μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να πάμε εκδρομές, να κάνουμε πικ νικ, να γίνουμε εξερευνητές και ντετέκτιβ; Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από δράση, ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση να διασκεδάσουν μαθαίνοντας με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και εμψυχωτών.
Περισσότερα
 

Από 22-26 Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την εβδομάδα από 22-26 Αυγούστου εκτιμά  το υπουργείο Παιδείας, ότι -εκτός απροόπτου- θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής  στα ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων. Πέρσι οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 26 Αυγούστου.
Περισσότερα

 

e-paideia
www.e-paideia.org
Email
Copyright © 2016 Ίδρυμα Λαμπράκη, All rights reserved.

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Ίδρυμα Λαμπράκη
Αναγνωστοπούλου 5
Αθήνα, 10673
 
ΔιαγραφήΑνανεώστε τα στοιχεία εγγραφής σας