ZWplus Nieuwsbrief. Kunt u deze mailing niet goed lezen? Bekijk hier de webversie
Inspiratieconferentie 'HR future-fit' 

De geslaagde Inspiratieconferentie ‘HR future-fit’ van 1 juni gaf de ruim 60 aanwezigen voldoende stof tot nadenken. In samenwerking met Bright & Company waren er 4 prikkelende deelsessies met de thema’s: Tijdige match tussen werk en gekwalificeerde mensen, Praktisch aan de slag met people analytics, Vitaliteit & verzuim en Nieuwe organisatievormen en werken vanuit talent: Semco Style.
Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

Nieuwe leden

ZWplus verwelkomt twee nieuwe leden: De Pieter Raat Stichting en Zorgkoepel West-Friesland. De Pieter Raat Stichting is een zorg- en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard.


Zorgkoepel West-Friesland is een overkoepelende organisatie voor eerstelijns zorg in de regio West-Friesland en Wieringermeer. Hiermee is het aantal leden van ZWplus binnen één jaar gestegen van 12 naar 20.

RAAT Noord-Holland Noord

Woensdag 6 juni heeft GGZ Noord-Holland Noord de RAAT voor de regio ondertekend. Hiermee sluiten zij zich aan bij de regionale ontwikkelingen en acties.

De uitwerking van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten in de regio Noord-Holland Noord krijgt steeds meer vorm. De afgelopen maanden is in meerder programmalijnen een start gemaakt met projecten. In deze projecten bundelen de organisaties sector overstijgend de krachten. Bijvoorbeeld door gezamenlijk een meetbare opleidingsambitie af te spreken over het verhogen van de instroom van het aantal leerlingen en stagiaires of het inzetten op behouden van medewerkers en kennisoverdracht.

Meer weten? Neem contact op met Lisa verhaar, projectleider RAAT regio Noord-Holland Noord.

SectorplanPlus

Het 2e tijdvak van SectorplanPlus is sinds 1 mei 2018 geopend. Hiermee komt opnieuw 80 miljoen euro vrij van de in totaal 320 miljoen euro die het ministerie van VWS beschikbaar stelt voor het aantrekken en behoud van personeel in zorg en welzijn. Werkgevers hebben tot vrijdag 15 juni aanstaande om hun aanvraag in te dienen voor het tweede tijdvak. Voor vragen over het tweede tijdvak of de verantwoording van tijdvak één kunt u contact opnemen met sectorplanplus@sigra.nl.
Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

Op 22 mei was de eerste van in totaal 5 bijeenkomsten van de masterclass Duurzame Inzetbaarheid. Zorginstellingen hebben via een peiling in januari aangegeven dat Duurzame Inzetbaarheid hoger op de agenda moet komen. Deze bijeenkomst is één van de acties die SIGRA in samenwerking met Bewegen Werkt organiseert voortkomend uit de peiling. 
ZWplus leden Evean, Philadelphia en De Zorgcirkel waren van de partij. Lees hier meer over de veelbelovende eerste bijeenkomst.

VWS campagne IK ZORG

Verschillende partijen vanuit de zorg- en welzijnssector, starten samen met het ministerie van VWS vanaf het najaar 2018 een landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’. In deze campagne staan mensen die in zorg en welzijn werken centraal. In de zomer start een tour om verhalen en foto’s uit de sector op te halen.
Met de slogan 'IK ZORG' vertellen mensen uit zorg en welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. Deze content wordt gebruikt voor de landelijke publiekscampagne.
Verschillende leden van ZWplus hebben zich aangemeld om mee te werken aan de campagne. VWS bepaalt welke locaties/ organisaties uiteindelijk worden benaderd.  
Opleiding Functionaris Gegevensbescherming

Wegens succes is de opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming in de Zorg en Welzijn voor een derde keer aangeboden, die op 30 mei is gestart.
ZWplus biedt haar leden een op maat gemaakte opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming, die zich specifiek richt op het domein van zorg en welzijn en zorgt voor een kennisnetwerk van de deelnemers binnen de eigen regio. Dit initiatief is onderdeel van het project Privacy & Informatieveiligheid.

Opleidingshuis groeit 

Bureau TOV van Stichting Leekerweide heeft zich nu ook aangemeld bij het Opleidingshuis. Het Opleidingshuis is dé plek met aangeboden trainingen, na- en bijscholingsactiviteiten voor zorg- en welzijnsprofessionals uit de regio.

Binnenkort worden meer trainingen aangeboden dus hou de website in de gaten.

Gezocht: Werkgevers die diversiteit willen versterken 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is op zoek naar zorgwerkgevers die willen werken aan het versterken van de diversiteit. SZW doet een pilot om werkgevers te ondersteunen bij het werven van divers talent. Het ministerie wil werkgevers helpen bij de ontwikkeling van effectief HR beleid via een samenwerking van 2 á 3 jaar.

De uitvoering van de pilot zal plaatsvinden 3 fases en worden ondersteund door een projectorganisatie, HR advies en onderzoekers en experts.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Waheeda Abdoelrahman.

Wie nomineert u voor de Samenwerkingsaward? 

Ieder jaar reikt SIGRA de Samenwerkingsaward uit aan iemand die zich sterk maakt en inzet voor samenwerking binnen de regio’s Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. De genomineerde moet afkomstig zijn van een organisatie die SIGRA (ZWplus) lid is. Bij het winnen van de Samenwerkingsaward hoort een geldbedrag van €1000, - dat besteed kan worden om de samenwerking een ‘boost’ te geven.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
Zorg- en Welzijnsambassadeur gezocht 

ZWplus is op zoek naar iemand die enthousiast kan vertellen over zijn of haar beroep en mensen weet te inspireren om te gaan werken in Zorg en Welzijn.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Waheeda Abdoelrahman.

Agenda
  • 29 juni Workshop privacy risicoanalyse & afhandeling datalek
  • 5 juli Training vloggen, in Alkmaar
  • 31 juli is de uiterste datum om uw project of initiatief te nomineren voor de Diversiteitsaward 2018. Meer info
Houd de website van ZWplus in de gaten voor meer nieuws uit de regio!

ZWplus is de werkgeversvereniging van zorg en welzijnsorganisaties in de regio Noord-Holland Noord. De doelstelling van ZWplus is het bewerkstellingen van een duurzame regionale arbeidsmarkt met voldoende en goed gekwalificeerde medewerkers voor de sector zorg en welzijn. ZWplus is aangesloten bij SIGRA.

Email
Website
Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van ZWplus en verschijnt 6x per jaar. ZWplus is de werkgeversvereniging van zorg- en welzijnsorganisaties in de regio in de regio Noord-Holland Noord. ZWplus is aangesloten bij SIGRA.

Maassluisstraat 574, Amsterdam
T: 020-512 88 88
E: l.verhaar@sigra.nl

Afmelden | Gegevens wijzigen | Bekijk online | Website