Copy
Lettering - Tips & Trix #15 - hjälpredskap och kärlek
Vill du inte ha Tips&Trix-brevet men fortfarande få nyhetsbrevet kan du enkelt avprenumerera/unsubscribe i detta mail!
If you do not wish to get this Tips&Trix mail but still get the Newsletter you can easily unsubscribe to this mail.
View this email in your browser
Hej på dig!

Hoppas du har haft en bra vecka! Jag har pysslat med min kommande videokurs, vilket är jätteroligt och spännande! Dock har vinterflunssan nått även oss (vi har turligt nog fått vara friska fram tills nu!) så hemmadagar från skola och jobb gör att förra veckans brev kommer med fördröjning och slås ihop med denna veckas brev. Dubbelt så mycket roligt med andra ord! :)

Det börjar närma sig Alla Hjärtans Dag och det känns meningsfullt att tänka på vänliga och inkluderande text och slogans i kontrast till mycket annat exkluderande som myntas dessa dagar. Sen är det alltid roligt att få dela med sig av tips när det kommer till hjälpverktyg. Denna gång tipsar jag om något jag själv dagligen har stor hjälp av och som förhoppningsvis hjälper er!

Men först: jag gillar att rita bokstäver och ord inuti former. Jag klurade på hur man på ett väldigt enkelt och snyggt sätt kunde göra en Alla Hjärtans Dag-print eller ett -kort att ge bort och glädja nån med och kom på följande:
1. Vik ett papper på mitten.
2. Rita ett halvt hjärta mot vikningen.
3. Klipp ut det halva hjärtat.
4. Öppna pappret och tejpa fast hjärtpappret på ett blankt papper.
5. Skissa din favoritvers eller dikt med blyertspenna.
6. Fyll i blyertstexten med en tuschpenna. Jag valde en brush pen. Färgad tusch skulle också bli jättesnyggt! Låt några bokstäver och svängar gå ut över kanterna på hjärtpappret.
7. Ta bort hjärtpappret och sudda bort blyertstexten. Eftersom jag lät några bokstäver och svängar gå ut över kanten på hjärtpappret får jag skarp kontur på hjärtformen. Jag är ganska nöjd själv, det blev snyggt och effektfullt! (Ser nån t-strecket jag glömt?!) :)

Här kommer även några bokstavsstilar man kan ta till kommande hjärtliga dagar:
Första bilden är råskisserna direkt ut mitt skisshäfte. På den nedre bilden har jag renritat några av bokstäverna. Ville inkorporera hjärtan i ordet KÄR, men jag tycker slutresultatet ser mer ut som om det är benknotor och inte hjärtan på ändorna! Det blir inte alltid som man tänkt sig! Men man ska ALLTID pröva rita om man funderar hur något skulle kunna se ut! Det är inte värre än att man suddar om det inte blir som man ville ha det! I bästa fall blir det det snyggaste man någonsin ritat!
Så till dagens praktiska tips: hjälpverktyget, som jag klassificerar som skyddutrustning. Min dotter får förevisa denna finurliga lösning som skyddar din blyertsskiss från att suddas eller din tuschteckning från att smetas ut: en vante med tre fingrar bortklippta! Superbra grej!

Här finns även ett återvinningstänk eftersom man oftast tappar ena vanten så har man här nytta av den ensamma vanten. Mina skyddsvantar är ett par 
noppriga exempel inköpta billigt på ett känt klädvaruhus. Jag använder faktiskt båda vantarna, högerhandens vante klipper jag sönder (jag är högerhänt) men den vänstra använder jag hel. Speciellt då jag renritar min skiss på tracing paper behöver jag dem så att det inte blir fettfläckar på pappret av handen jag ritar med eller av handen jag håller fast pappret med. Fettfläckarna gör att tuschen inte fäster och det är ytterst irriterande.


Ifall du skapar något utifrån dessa Tips&Trix får du jättegärna dela med dig på Instagram, Facebook, Twotter eller andra forum och tagga #letteringworkshopFLJD så att jag ser! Att visa upp det vi ritar och få uppmuntrande kommentarer peppar oss att fortsätta rita! Delad glädje är dubbel glädje! ;)

Det var allt för denna gång! Önskar dig ett fint veckoslut och så hörs vi nästa vecka!

Hör av dig ifall du har funderingar eller önskemål på vad du vill att jag tipsar om här! Svara på detta mail eller skriv nytt till sofie@fialottajansson.com!Är du ivrig på att lära dig mera om lettering/bokstavsillustration kommer jag att lansera en videokurs i slutet av februari! Här hittar du mer info om Lettering Workshop - videokursen:
Att rita bokstäver och ord - väck din skaparglädje och kreativitet!

Vill du delta i Lettering Workshop live, en fem timmars inspirerande och effektiv kreativ verkstad, hittar du datum på mina kommande kursen här:
Lettering Workshop
 
Copyright © 2017 Fia Lotta Jansson Design, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fia Lotta Jansson Design · c/o Oscarsson · Tegelbruksvägen 36 · Hägersten 13624 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp