Copy
Lettering - Tips & Trix
View this email in your browser
Hej på dig!

Här kommer lite tips på hur du kan använda lettering i ditt julpyssel!

Innan jag kör igång tipsrundan vill jag tacka för ett mycket fint år 2016 och önska dig allt gott inför stundande julhelg och nyår! Jag kommer att ha jullov och återkommer med nya Lettering - Tips & Trix-brev i januari vecka 2.


 

Letteringstjärna

Jag hittade instruktionerna till denna enkla vikta stjärna hos Design and Form för flera år sen (älskar hennes blogg och tips!) och ritade ord på vanligt kopieringspapper innan jag klippte till det enligt anvisningarna. Jag använde blyertspenna och svart fineliner för att med script rita julordet nut cracker i olika storlekar och nyanser av grått och svart. Man kan ju använda lite mer finstämda och stämningsfulla ord, men det ordet passade tydligen bra den dan :)

 

Pappersstjärna/Snöflinga

Genom att vika ett papper och rita ditt namn kan du får fram en mycket personlig och vacker papperssnöflinga eller pappersstjärna som jag kallade denna! På min gamla blogg hittar du bilder och instruktioner till denna snöflinga. För att vika till pappret kan du ta hjälp av dessa instruktioner!

 

Bokstavsillustration på second hand-saker

Jag älskar återbruk! Varför köpa nytt då det finns använda saker som kan få nytt liv? Ovanför visar jag tre återbruk som jag verkligen gillar och inspireras av. Jag har använt Molotows pennor från Penstore.se till dessa projekt. Posca är också bra och hittas på Panduro i både Finland och Sverige. Dessa färger håller på material som plast, glas, plast, sten och metall.

1. Rita på en tavla! Man kan rita direkt på glaset och behålla originalmotivet i tavlan eller byta till nåt egetmålat. På min Fantastiskt-tavla har jag ritat på baksidan av glaset för att få det ännu hållbarare. Jag vände bilden av bokstavsillustrationen spegelvänt i datorn och skrev ut. Sedan tejpade jag fast pappret under glasskivan och hade som mall då jag ritade med akrylpenna.

2. Att rita bokstavsillustrationer på trä är så himla vackert! I juletid passar ju Tro, Hopp och Kärlek bra! Det e bara att ta en plankbit, ett vedträ med en slätare yta eller köpa gamla fina träfat på loppis och gå loss med akrylpennan. Ska det blir bruksföremål, ifall du vill servera på faten kan det löna sig att spraylacka ytan, så att ytan blir tåligare. Ett annat tips är att ta en gammal bricka, spraymåla ifall ytan är ful och nött och sen rita en bokstavsillustration. En bricka skulle jag också spraymåla så att texten inte nöts bort.

3. Att rita julhälsningar på julgranskulor är snabbt och enkelt. Lite pilligt kan det vara eftersom dom är runda, så testa på några kulor med skavanker först för att öva innan du ger dig på de finaste julkulorna! Gamla julkulor, julgranskulor eller julgransbollar, kärt barn...!, har man ju liggandes i garderoben eller så hittar man alla möjliga olika på loppis. Man kan rita på dem som dom är eller sprayfärga för att göra dem mer personliga!

Det var några tips ni kan ta itu med såhär strax innan julafton, endera som egentidspyssel eller familjepyssel eller som julklappsverkstad, för visst är det roligt att skapa egna julklappar!

God jul  till dig och gott nytt år!
 Vi hörs igen år 2017!Är du ivrig på att lära dig mera om lettering/bokstavsillustration kommer jag att lansera en videokurs i slutet av året! Här hittar du mer info om Lettering Workshop - videokursen:
Att rita bokstäver och ord - väck din skaparglädje och kreativitet!

Vill du delta i Lettering Workshop live, en fem timmars inspirerande och effektiv kreativ verkstad, hittar du datum på mina kommande kursen här:
Lettering Workshop
 
Copyright © 2016 Fia Lotta Jansson Design, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fia Lotta Jansson Design · c/o Oscarsson · Tegelbruksvägen 36 · Hägersten 13624 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp