Copy
Nyhedsbrev fra Liv i Lokalhistorien | 11. juli 2014

Fjerritslev fejrer i aften 100-året for stor amts- og herredsudstilling


I dagene 4.-12. juli 1914 stod Fjerritslev på den anden ende, idet initiativrige folk havde besluttet, at by og land skulle have mulighed for at vise det bedste frem for omverdenen i form af en storstilet amts- og herredsudstilling

På dyrskuepladsen blev der rejst en gigantisk udstillingsbygning af træ, hvor handlende, håndværkere, producenter og kunstnere kunne vise deres formåen, efter at Fjerritslev gennem de sidste 15-20 år siden jernbanens etablering i 1897 var vokset fra at være en ganske almindelig landsby omkring kroen til at være en købstadslignende by med en ny og centralt beliggende kirke, et omfattende kultur- og foreningsliv, bank og sparekasse, tinghus og andre offentlige kontorer og ikke mindst et erhvervsliv i hastig vækst.

Fjerritslev Handelsstandsforening har sammen med Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum og Lokalhistorisk Arkiv valgt at markere 100-års jubilæet ved Sommer by Night, som finder sted med et væld af aktiviteter i byens gader og butikker fredag 11. juli kl. 18-22.

Inspireret af amts- og herredsudstillingen i 1914 har de handlende inviteret andre virksomheder ind på handelsstrøget, for at man kan lave en fælles præsentation af, hvad Fjerritslev og omegn formår anno 2014. Der bliver små stande i et telt på Torvet, ligesom der arrangeres udstillinger og opvisninger rundt om i gaderne.

Ligesom i 1914 vil der også være et stærkt kunstnerisk islæt i festlighederne. En række kunstnere med Piet Pedersen i spidsen er på pletten for at vise frem og lave arbejdende værksteder, og for børnene er der arrangeret en konkurrence om at male den flotteste hane, som jo er byens og Han Herreds ældgamle symbol.

Samtidig er der historisk udstilling med gamle Fjerritslev-billeder fra den kendte fotograf Pedersens hånd. Billederne kan dels ses i butikkernes vinduer, dels som en særudstilling i Vestergade 2, der er åben såvel fredag aften som ved lørdagens loppe- og torvemarked.

Læs mere om amts- og herredsudstillingen, og tag et kig i det flotte udstillingskatalog fra 1914 her

Lokalhistorisk sommerkalender


Læs om de mange øvrige lokalhistoriske sommeraktiviteter i Han Herred her
Følg lokalhistorien i Han Herred på Facebook
Liv i Lokalhistorien
Besættelsestidens Han Herred
Han Herred Bogen
Træf Han Herred
Sange ved havet

Du modtager denne mail som abonnent på Nyhedsbrevet Liv i Lokalhistorien

Nyhedsbrevet »Liv i Lokalhistorien«
Mågevej 5
9690 Fjerritslev
redaktion@sognegrupper.dk

Afmeld nyhedsbrevet
Opdater e-mailadresse 

Email Marketing Powered by Mailchimp