Copy
Nyhedsbrevet Liv i Lokalhistorien | 3. juli 2015

Lars Søndergaards fødselsdag fejres på Grønnestrand


Lyngmøllens Venner inviterer søndag 5. juli kl. 19.30 til en hyggeaften ved Lyngmøllen på Grønnestrandvej 230, hvor møllen vil være åben

Selv om det efterhånden er 30 år siden, den daværende ejer, Lars Søndergaard, døde, knap 80 år gammel, vil vi alligevel traditionen tro markere hans fødselsdag. Det gør vi i år ved at mødes ved møllen og synge et par sange, så det er en god idé at medbringe et siddeunderlag.

En af måderne at festligholde aftenen på, mens Lars Søndergaard levede, var at gå i samlet trop til en af de mange parabelklitter, som meget sødt blev kaldt Chokoladegryden, hvor der blev sunget og leget, og hvor der så blev nydt chokolade. Det vil vi også prøve i år.

I årets løb har Jammerbugt Kommune lavet en omfattende naturpleje i Grønnestrand-området, og store arealer er blevet indhegnet, men der er lavet en del adgangspassager. Da der ikke er trådt en sti som adgangsmulighed til Chokoladegryden, er det nødvendigt med solidt fodtøj, gerne støvler.

For de mindre mobile deltagere vil der i fælleshuset ved Feriecenter Grønnestrand være mulighed for at studere Badepension Grønnestrands gamle gæstebøger, som venligst bliver udlånt fra museet Bryggergaarden i Fjerritslev. Den ældste gæstebog starter i 1908.

Efter spadsereturen serveres der kaffe/the i fælleshuset, og der synges et par sange.

Forhåbentlig bliver vejret i år så fint, at der til slut på aftenen kan nydes en solnedgang over havet.
 
Rita Rendow, formand for Lyngmøllens Venner af 2012

Levendegørelse af Bratskov


Herregården Bratskov i Brovst byder igen i år på mange aktiviteter for børn og voksne, når der hver torsdag frem til 6. august er levendegørelse af den gamle herregård. Det foregår i tidsrummet kl. 10.00-13.00, hvor ca. 70 frivillige aktører viser gamle håndværk og traditioner

Du kan bl.a. opleve smeden trylle jernstykker om til flotte hestesko, skomageren forsåle sko samt rebslageren, der laver reb i metervis. I riddersalen arbejdes der flittigt med knipling, vævning og patchwork, mens der i spindestuen bliver kartet, spundet og strikket.

Desuden kan hele familien tage på en hestevognstur gennem byen. På gårdspladsen underholder spillemænd med lystige toner, som kan nydes sammen med kaffe og æbleskiver.

Ud over de gamle håndværk sker der hver uge noget nyt på Bratskov. Der vil bl.a. være fremvisning af gamle redskaber samt en vaskedag, hvor der bliver vasket tøj på gammeldags maner med vaskebræt. Man kan også komme forbi og opleve et historisk modeshow, se gamle redskaber fra Han Herred Traktorlaug og meget mere.

Hver torsdag er der rundvisning på Bratskov kl. 11.00, hvor der fortælles om herregårdens historie.

Se nærmere i Lokalhistorisk Sommerkalender eller turistavisen Hav & Fjord for information om, hvad der sker på Bratskov de kommende torsdage.
Følg lokalhistorien i Han Herred på Facebook
Liv i Lokalhistorien
Besættelsestidens Han Herred
Han Herred Bogen
Træf Han Herred
Sange ved havet

Du modtager denne mail som abonnent på Nyhedsbrevet Liv i Lokalhistorien

Nyhedsbrevet »Liv i Lokalhistorien«
Mågevej 5
9690 Fjerritslev
redaktion@sognegrupper.dk

Afmeld nyhedsbrevet
Opdater e-mailadresse 

Email Marketing Powered by Mailchimp