Copy
Nyhedsbrevet Liv i Lokalhistorien | 22. maj 2015

Har du tilmeldt dig årets Træf Han Herred


– træffet for alle, der holder af Han Herred!
 
Træf Han Herred 2015 finder sted lørdag 20. juni i Fjerritslev, og arrangørerne har lagt sig i selen for at sammensætte et spændende og afvekslende program for dagen.
 
Der indledes med formiddagsbesøg i det nyrestaurerede tinghus, hvor tidl. dommer N. Kirk Sørensen og kulturskolemedarbejder Per Gregersen fortæller om restaureringen og husets historie.
 
Herfra går turen til Kultur/Senior Centret med frokost og et eftermiddagsprogram, der bl.a. byder på foredrag om besættelsestidens Han Herred ved museumsleder Jens Andersen fra MuseumsCenter Hanstholm.
 
Se det udførlige program her
 
Vel mødt til en dag med masser af mulighed for at gense gode venner og stifte nye bekendtskaber! Tag gerne gamle billeder med til at vise frem – evt. også billeder og andet materiale, som kan tilgå de lokalhistoriske arkiver.
 
Husk tilmelding senest mandag 1. juni via Træf Han Herreds hjemmeside eller pr. post til Sonia Luther Nielsen, Hybenvej 1, Gøttrup, 9690 Fjerritslev, telefon 20 14 31 21

Sange ved havet


– fællessang i solnedgangen ved Havbådehuset i Slettestrand
 
Sange ved havet er på to år blevet en fast del af sommerens aktiviteter i Han Herred. Det går i al sin enkelhed ud på at mødes om at synge fællessang efter Han Herred Sangbogen, som Lokalhistorisk Samvirke udgav for en del år siden.
 
Vi mødes hver tirsdag i juli kl. 20 ved Havbådehuset i Slettestrand, hvor der også er mulighed for at trække indendørs i tilfælde af dårligt vejr.
 
Alle kan deltage. Man møder blot op og får en sangbog stukket i hånden ved ankomsten. Tag gerne en klapstol og et tæppe med.
 
Efter fællessangen ­– som varer ca. tre kvarter og ledsages af musik på klaver, harmonika eller violin – serveres kaffe og kage à kr. 25 i Havbådehuset.
 
Der er fri entré, men mulighed for at lægge en frivillig gave til dækning af udgifterne til annoncering m.v. Ligeledes er der anledning til at købe eksemplarer af Han Herred Sangbogen med hjem.
 
Bag Sange ved havet står følgende foreninger og institutioner: Han Herred Turistforening, Destination Slettestrand-Svinkløv, Han Herred Havbåde, Hjortdal Beboerforening, Hjortdal Menighedsråd, Kulturforeningen Tinghuset, Jammerbugt Kulturskole og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred
 
Læs mere om Sange ved havet her

Kend din egn-udflugt til Øland


onsdag 12. august 2015
 
Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred fortsætter igen i år en næsten 20-årig tradition med en Kend din egn-udflugt, der giver smagsprøver på alt det spændende, som vores egn har at byde på.
 
I år er udflugten fastsat til onsdag 12. august, hvor vi skal besøge Øland, som engang var en ø i Limfjorden.
 
Vi mødes ved Oxholm Mølle på Urbakken kl. 19, hvor Bente Kristensen fra Øland Lokalhistoriske Sognegruppe vil vise møllen frem og fortælle om det nærliggende Oxholm Gods. Her fra møllen er der en enestående udsigt over Limfjorden.
 
Derefter kører vi nogle få hundrede meter til Øland Medborgerhus, som i 2011 blev indrettet i den nedlagte Øland Skole. Her bliver der lejlighed til at se og høre om de mange aktiviteter, der foregår i huset ugen igennem og året rundt – lige fra modeljernbaneklub til foto- og malergrupper samt lokalhistorisk arkiv.
 
Vi får aftenkaffen serveret i den nyrestaurerede og lyse fællessal, hvor vi også får en beretning om besættelsestiden på Øland, ligesom vi skal synge Øland-sangen og andre numre fra Han Herred Sangbogen.
 
Alle er velkomne – arrangér gerne fælleskørsel fra de forskellige lokalområder i Han Herred.

Lokalhistorisk sommerkalender 2015

 
I lighed med tidligere vil vi også gerne i år udgive en lokalhistorisk sommerkalender for hele Han Herred, gældende for juni, juli og august 2015.
 
De enkelte arrangementer offentliggøres på Liv i Lokalhistoriens Facebook-side
 
Desuden vil der være en samlet oversigt på Hanherred.dk
 
Vi opfordrer alle arrangører af lokalhistoriske sommeraktiviteter til at indsende jeres arrangementer til redaktion@sognegrupper.dk senest fredag 29. maj.

Mere om »Besættelsestidens Han Herred«

 
Den lokalhistoriske udstilling i Tinghuset om Han Herred under den tyske besættelse 1940-45 blev som omtalt i seneste nyhedsbrev et stort tilløbsstykke, og de mere end 50 frivillige kunne ved afslutningsarrangementet 5. maj glæde sig over et fantastisk sammenhold mellem øst og vest og masser af positive tilbagemeldinger fra de 1.200 besøgende.
 
Der er siden sidst kommet endnu flere artikler om besættelsestiden på vores hjemmeside.
 
Ligeledes kan du via projektets Facebook-side se billeder, forskellige tv-indslag m.v. fra udstillingen.
 
Hvis du ligger inde med flere oplysninger, billeder eller andet, der kan kaste lys over »de fem mørke år«, opfordrer vi dig til at kontakte nærmeste lokalarkiv eller skrive til redaktion@sognegrupper.dk
Send nyhedsbrevet videre …

Vi håber, at du efter endt læsning har lyst til at dele nyhedsbrevet med familie og venner, så endnu flere får glæde af det kulturelle fællesskab om Han Herred.

Nye læsere kan tilmelde sig nyhedsbrevet her
Følg lokalhistorien i Han Herred på Facebook
Liv i Lokalhistorien
Besættelsestidens Han Herred
Han Herred Bogen
Træf Han Herred
Sange ved havet

Du modtager denne mail som abonnent på Nyhedsbrevet Liv i Lokalhistorien

Nyhedsbrevet »Liv i Lokalhistorien«
Mågevej 5
9690 Fjerritslev
redaktion@sognegrupper.dk

Afmeld nyhedsbrevet
Opdater e-mailadresse 

Email Marketing Powered by Mailchimp