Copy

Ster van Maastricht

Jaargang 9 - nummer 2

Vrijwilligersprijs 2017 van Maastricht


Maandagavond 20 februari stond een delegatie van het gemeentebestuur van Maastricht voor de deur bij Abakoula Argalaless. Wethouder Jack Gerats kwam Abakoula verrassen met de Vrijwilligersprijs 2017 in de categorie Welzijn.
Abakoula werd in een korte toespraak door de wethouder geroemd voor zijn inzet voor zijn geboorteland Niger en zijn tomeloze inzet voor de Maastrichtse samenleving. Het dichterbij brengen van de verschillende culturen binnen de stad Maastricht, door zijn bijdrage aan CIMM (Commissie Integratie en Mondialisering Maastricht), Manus van Alles en Festival El Dunya. Verder werd aangekaart dat hij zich al jaren inzet voor het Leger des Heils, door elk jaar Fankee (traditioneel Nigerese oliebollen) te bakken. Maar ook zijn betrokkenheid bij vluchtelingen uit de AZC’s, die regelmatig een beroep op hem doen als vertaler / tolk. Het is zelfs al vaker voorgekomen dat mensen hem vanuit Italië of Afrika weten te vinden en een beroep op hem doen.
In de ambassade van Niger te Brussel is Abakoula ook geen vreemde meer. Regelmatig wordt hij verzocht om acte de présence te geven bij verschillende activiteiten van de ambassade of de overheid van Niger.
Sinds kort gaat Abakoula regelmatig naar Amsterdam of Den Haag om samen met anderen de Nigerese cultuur bekendheid te geven. Daarvoor heeft men een stichting opgericht.
Op zaterdag 11 maart reikt de burgemeester van Maastricht officieel de prijs uit aan alle winnaars tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLDoet.

Bestuur en vrijwilligers zijn super trots op Abakoula.
Een dikke proficiat is zeker op zijn plaats.
 
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp